Renault και Volvo σχεδιάζουν την Tesla των van

Η Renault μαζί με την Volvo, αλλά και τη ναυτιλιακή εταιρεία CMA-CGM εξελίσσουν μια νέα πλατφόρμα, που θα είναι 100% ηλεκτρική και θα χρησιμοποιείται σε διαφορετικούς τύπους αμαξωμάτων.

Το αφεντικότης γαλλικής εταιρείας παρουσίασε και επίσημα το Flexis. Ο γενικός διευθυντής Luca de Meo, θεωρεί πως το συγκεκριμένοανατρεπτικό

πάτωμα, θα είναι μοναδικό συνδυάζοντας οχήματα, λογισμικό καιυπηρεσίες. Θα βρει εφαρμογή στα μελλοντικά van, τα οποία θα διατίθενται σε τρειςδιαφορετικές εκδοχές. Ένα μικρό φορτηγό, ένα μεσαίου μεγέθους και έναμεγαλύτερου όγκου.

Θα προσφέρονται με δύο τύπους μπαταριών (δεν έχει διευκρινιστεί το μέγεθός τους) από διαφορετικούς προμηθευτές. Η αυτονομία θα κυμαίνεται μεταξύ 200 και 400 χιλιομέτρων, ενώ η τεχνολογία 800 V, θα επιτρέπει την πλήρη επαναφόρτιση σε 18 λεπτά.

Τα οχήματαπου θα εφοδιάζονται με το Flexis, μπορεί να κυκλοφορούν στην αγορά μετα σήματα της Renault ή άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών, καθώς η κοινοπραξία (η Renault συμμετέχει με 45%, η Volvo με 45% και η CMA-CGM με 10%), θα τη διαθέτει γιαπώληση και χρήση και σε οποιονδήποτε άλλον το επιθυμεί.

Εν τω μεταξύλέγεται πως το κόστος χρήσης θα είναι 30% υψηλότερο από το diesel, όμως δεν είναι γνωστές ακόμα οιτιμές των νέων επαγγελματικών αυτοκινήτων. Η προσπάθεια που θα γίνει, θα αφοράτη σύγκλιση σε σχέση με εκείνα που κινούνται με κινητήρες εσωτερικήςκαύσης. Η τάση που υπάρχει είναι τα ηλεκτρικά να πέφτουν καιτα θερμικά να ανεβαίνουν, λόγω των κανονισμών ρύπων και θορύβουπου γίνονται πιο αυστηροί.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα