Οδηγούμε στην Αθηναϊκή Ριβιέρα το νέο Suzuki Swift

H ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία ανανέωσε το Swift, το οποίο εμφανίζεται πιο μοντέρνο αλλά και πιο ώριμο από ποτέ.

Το Suzuki Swift αποτελεί ένα από τα best seller μοντέλα της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας έχοντας ήδη κλείσει 40 χρόνια παρουσίας στην αγορά και έχει καταγράψει πάνω από 9 εκατ. πωλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σήμερα η Suzuki παρουσιάζει το νέο Swift

το οποίο εμφανίζεται πιο μοντέρνο αλλά και πιο ώριμο από ποτέ, αναζητώντας τη δική του θέση ψηλά στον πίνακα των πωλήσεων της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου.

To Carandmotor.gr βρέθηκε στην πανελλαδική παρουσίαση του ιαπωνικού μοντέλου στην Αττική, όπου τα στελέχη της Σφακιανάκης δεν έκρυψαν τους φιλόδοξους στόχους που έχουν για το συγκεκριμένο μοντέλο το οποίο αποτελεί μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες προτάσεις στην κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης. Μάλιστα το χαμηλό βάρος, ο ξεχωριστός σπορ χαρακτήρας του αυτοκινήτου αλλά και οι compact διαστάσεις αποτελούν μοναδικά χαρακτηριστικά του Suzuki Swift.

Ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Σφακιανάκη κ. Σταύρος Τάκη επισήμανε ότι: «Το Swift είναι ένα από τα πλέον σημαντικά μοντέλα της Suzuki. Σήμερα το νέο Swift είναι το καλύτερο Swift που είχαμε ποτέ και θα βοηθήσει τα μέγιστα ώστε το διάσημο μοντέλο να πετύχει πολύ υψηλά μερίδια αγοράς».

Στη συνέχεια ο κ. Κριστιάν Τάκη ο οποίος και διευθύνει πλέον την Suzuki επισήμανε μεταξύ άλλων ότι: «Το νέο Suzuki Swift είναι ακόμη πιο όμορφο και θα τους εντυπωσιάσει όλους».

Σπορ σχεδίαση

Η τέταρτη γενιά του δημοφιλούς μοντέλου εμφανίζεται πιο σπορ από ποτέ, ενώ διατηρεί στους δεσμούς με τον προκάτοχό του θέλοντας να υπάρξει μια συνέχεια στο μοντέλο και βέβαια να διατηρήσει τον αστικό του χαρακτήρα.

Στο εμπρόσθιο μέρος τα ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα σε σχήμα «L» και η μεγαλύτερη εμπρόσθια μάσκα σε συνδυασμό με το πιο μυώδες καπό, αποτελούν τις μεγάλες διαφορές με τον προκάτοχό του, ενώ από το πλάι οι διαφορές είναι ελάχιστες και θα τις εντοπίσουν μόνο οι λάτρεις του ιαπωνικού μοντέλου.

Άλλωστε οι σχεδιαστές της Suzuki επιδίωξαν να βελτιώσουν την αεροδυναμική του αμαξώματος, χωρίς να αλλοιώσουν την ταυτότητα του Swift ώστε να είναι αναγνωρίσιμο. Στο πίσω μέρος οι αλλαγές εντοπίζονται στα νέα φωτιστικά σώματα αλλά και στον προφυλακτήρα.

Τεχνολογική αναβάθμιση

Σε αντίθεση με την εξωτερική σχεδίαση, η εικόνα της καμπίνας στο Suzuki Swift έχει αλλάξει και έχει αναβαθμιστεί σημαντικά σε σχέση με τον προκάτοχό του, με τα σκληρά υλικά να ικανοποιούν με τη συναρμογή τους.

Παράλληλα η ύπαρξη υψηλής τεχνολογίας κάνει έντονη την εμφάνισή της, με τη νέα οθόνη αφής του συστήματος infotainment των 9 ιντσών (στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις) να έχει τοποθετηθεί στο επάνω μέρος του ταμπλό και ο χειρισμός του κλιματισμού γίνεται πλέον μέσω νέων διακοπτών.

Πλήρως ανασχεδιασμένος είναι πλέον ο πίνακας με τα αναλογικά όργανα που παραμένουν και στη νέα γενιά.

Οι χώροι για μικροαντικείμενα στις πόρτες και στην κεντρική κονσόλα φτιάχνουν ένα περιβάλλον ευχάριστο και λειτουργικό. Υπάρχουν πολλές θύρες σύνδεσης / φόρτισης, ενώ το Suzuki Connect υποστηρίζει και ασύρματο Android Auto και Apple Car Play.

Οι χώροι για τους πίσω επιβάτες είναι επαρκείς, ενώ και το πορτμπαγκάζ είναι στα 265 λίτρα που μπορούν να φθάσουν έως και τα 980 λίτρα, εφόσον αναδιπλωθούν τα πίσω καθίσματα.

Φυσικά, από τον στάνταρ εξοπλισμό ασφάλειας του νέου Swift δε λείπει τίποτα και έτσι το μικρό ιαπωνικό μοντέλο εναρμονίζεται πλήρως με τα νέα ευρωπαϊκά πρότυπα και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: υποβοήθηση πέδησης, ανίχνευση κόπωσης οδηγού, σύστημα διατήρησης λωρίδας, Adaptive Cruise Control, σύστημα αναγνώρισης τυφλού σημείου, σύστημα κλήσεων έκτακτης ανάγκης και άλλα.

Με νέο 3κύλινδρο υβριδικό ατμοσφαιρικό μοτέρ στα 1,2 λίτρα

Η τέταρτη γενιά του νέου Suzuki Swift κινείται από ένα νέο 3κύλινδρο υβριδικό ατμοσφαιρικό κινητήρα χωρητικότητας 1,2 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 83 ίππους στις 5.700 σ.α.λ. και 112 Νm διαθέσιμα στις 4.500 σ.α.λ. H ιαπωνική φίρμα υπόσχεται μέση κατανάλωση 4,4 λτ./100 χλμ. στην έκδοση με το στάνταρ χειροκίνητο κιβώτιο των 5 σχέσεων και εκπομπές CO2 στα 99 γρ./χλμ., κάτι που επιτυγχάνεται με τη χρήση του ήπια υβριδικού συστήματος 12V το οποίο μειώνει κατά 9% τους ρύπους και την κατανάλωση καυσίμου.

Οι υποψήφιοι αγοραστές του νέου Suzuki Swift μπορούν να επιλέξουν μεταξύ χειροκίνητου κιβωτίου ή αυτόματου CVT, ενώ παρούσα στην γκάμα θα είναι και πάλι στην γκάμα του μοντέλου η έκδοση ALLGRIP, με σύστημα μόνιμης τετρακίνησης για τους πιο απαιτητικούς.

Στους δρόμους της Αττικής

Στα νότια προάστια της Αττικής είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε πίσω από το τιμόνι του νέου Suzuki Swift και από τα πρώτα κιόλας μέτρα αντιληφθήκαμε την συνολική αναβάθμιση του νέου ιαπωνικού μοντέλου, το οποίο εμφανίζεται περισσότερο πολιτισμένο από τον προκάτοχό του, ενώ οι αναβαθμίσεις ουσίας έχουν βελτιώσει περαιτέρω και την οδική του συμπεριφορά, που έδειξε να ισορροπεί καλύτερα με την παρεχόμενη άνεση.

Μάλιστα παρά την σχετικά μικρή ιπποδύναμη των 82 ίππων του τρικύλινδρου κινητήρα, το αυτοκίνητο αποδείχθηκε ότι κινείται σβέλτα και επιπλέον οικονομικά κυρίως λόγω του χαμηλού βάρους που δεν ξεπερνά τα 1.000 κιλά.

Επίσης η ύπαρξη τριών κυλίνδρων προσδίδει μια «ζωηράδα» στο αυτοκίνητο, ενώ οι νέες υδραυλικές βάσεις του κινητήρα μειώνουν στο ελάχιστο τους κραδασμούς που προκαλούνται. Η κίνηση μεταφέρεται στους εμπρόσθιους τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου με 5 σχέσεις, το οποίο προσφέρει καλή αίσθηση και κλιμάκωση.

Η μέση κατανάλωση καυσίμου κατά την διάρκεια της σύντομης δοκιμής μας κυμάνθηκε σε μόλις 4,5 λίτρα για κάθε 100 χλμ. με συντηρητική οδήγηση, ενώ όταν κινηθήκαμε στα όρια η μέση κατανάλωση αυξήθηκε στα 5,5 λίτρα για κάθε 100 χλμ.

Πόσο κοστίζει το νέο Swift

Το νέο Swift προσφέρεται στα 18.450 ευρώ, με τον εξοπλισμό να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων LED φώτα, 6 αερόσακους, 4 ηλεκτρικά παράθυρα, adaptive cruise control, οθόνη Infotainment 9 ιντσών, αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω, κάμερα οπισθοπορείας, hill hold, σύστημα αυτόματης εναλλαγής μεγάλης σκάλας φώτων και πλήρες πακέτο συστημάτων υποβοήθησης/άνεσης/ασφάλειας. Η πιο πλούσια εξοπλισμένη έκδοση GL+ κοστίζει 19.530 ευρώ και η ακόμη πιο πλήρης GLX, 21.250 ευρώ (εκδόσεις με χειροκίνητο κιβώτιο).

Το νέο Swift με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς κοστίζει από 20.600 ευρώ (GL), με τις εκδόσεις GL+ και GLX να κοστίζουν αντίστοιχα 21.680 ευρώ και 23.250 ευρώ, ενώ με το κιβώτιο ταχυτήτων CVT οι τιμές διαμορφώνονται στα 21.330 ευρώ (GL+) και 23.250 (GLX).

Το νέο Suzuki Swift συνοδεύεται από 5ετή εγγύηση καλής λειτουργίας (ή 100.000 χλμ. για τα μηχανικά/ηλεκτρικά μέρη) και 12ετή για το αμάξωμα, ενώ παρέχονται 5 χρόνια δωρεάν οδική βοήθεια.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα