ABT: γιορτάζει τα δέκατα γενέθλια του Audi RS7 με 760 ίππους

Τον Μάιο του τρέχοντος έτους, η ABT Sportsilne παρουσίασε το RS6 Legacy Edition για να τιμήσει τις δύο δεκαετίες ιστορίας του RS6. O γερμανικός βελτιωτικός οίκος συνεχίζει τώρα με το RS7 Legacy Edition, επ’ ευκαιρίας της 10ης επετείου του liftback επιδόσεων. Περιορισμένη σε μόλις 200 μονάδες, η ειδική έκδοση θα περιλαμβάνει τόσο οπτικές, όσο και μηχανολογικές αναβαθμίσεις.

RS 7 Sportback: όταν το δοκιμάσαμε, είπαμε απεταξάμην Elon Musk!

Ας ξεκινήσουμε από τα σημαντικά: με νέες τουρμπίνες και νέα

intercooler, η απόδοση του twin-turbo V8 των 4.0 λίτρων έχει σκαρφαλώσει από τους 630 ίππους και τα 850 Nm ροπής του εργοστασιακού μοντέλου στους 760 ίππους και τα 980 Nm. Αντίστοιχα νούμερα με το RS6 Legacy Edition δηλαδή, ενώ η ακουστική έχει αναβαθμιστεί χάρη στη νέα εξάτμιση με τις τέσσερις απολήξεις των 102 χιλιοστών.

Νέα coilover ανάρτηση της BT και σκληρότερες αντιστρεπτικές της ABT φέρνουν το όχημα χαμηλότερα στο έδαφος κι εγγυώνται αυξημένη πρόσφυση, ενώ οι ζάντες έχουν αντικατασταθεί από νέες 22 ιντσών σε γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα, οι οποίες φορούν ελαστικά Goodyear Eagle F1 Supersport σε διάσταση 295/30. Με όλες τις βελτιώσεις, η ABT τώρα υπόσχεται «ανώτερη οδική συμπεριφορά σε στεγνό οδόστρωμα κι εξαιρετικά ισορροπημένο κράτημα στο βρεγμένο».

Φυσικά, η αύξηση της απόδοσης συνοδεύεται από μια αντίστοιχη επιθετική εξωτερική εμφάνιση. Aero στοιχεία κατασκευασμένα από ανθρακονήματα διακρίνονται στην μπροστινή όψη, στις πλαϊνές ποδιές και στο πίσω μέρος, με προεξέρχουσα την πίσω αεροτομή, προφανώς κι αυτή από ανθρακονήματα. Από το ίδιο υλικό είναι κατασκευασμένος κι ο πίσω διαχύτης, αλλά και τα καπάκια των πλευρικών καθρεπτών. O γερμανικός βελτιωτικός οίκος σκοπεύει να περιορίσει το κιτ σε μόλις 200 μονάδες, ώστε να αποκτήσει συλλεκτική αξία.

The post ABT: γιορτάζει τα δέκατα γενέθλια του Audi RS7 με 760 ίππους appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα