H Prior Design απογειώνει την εμφάνιση του Toyota GR Yaris (vid)

Ο γερμανικός οίκος βελτίωσης Prior Design φόρεσε ένα νέο αεροδυναμικό body kit στο Toyota GR Yaris και τώρα το μικρό πυραυλάκι μοιάζει έτοιμο να χυμήξει στην πρώτη πίστα rallycross που θα βρεθεί μπροστά του. Πρόκειται για ένα μοντέλο που κατασκευάστηκε εξαρχής στο στιλ των παλιών homologation rally cars, της Deltona, του Escort Cosworth,

του Mazda 323 GT-R και τόσων ακόμα. Απαλλαγμένο από τις πίσω πόρτες και του πίσω καθίσματος, έχει οροφή κατασκευασμένη από ανθρακονήματα, το καπό, οι πόρτες κι η πόρτα του πορτ-μπαγκάζ είναι φτιαγμένα από αλουμίνιο. Ωστόσο, εχθρός του καλού είναι το καλύτερο κι εδώ έρχονται να παρέμβουν εταιρίες όπως η Prior Design.

Το aero kit της είναι κατασκευασμένο από fiberglass, πιστοποιημένο από την TUV Rheinland, η οποία ελέγχει και καθιστά ασφαλέστερα τα προϊόντα από το 1872. Το κιτ περιλαμβάνει ένα μπροστινό σπόιλερ, διαχύτη στο πίσω μέρος, αεροτομή οροφής, πρόσθετα χείλη για τα πλαϊνά μαρσπιέ και κυρίως φαρδύτερα μπροστινά και πίσω φτερά. Η γερμανική εταιρία δεν έχει προβεί σε βαρύγδουπες δηλώσεις για αεροδυναμική βελτίωση, αλλά αν κρίνουμε από την προσοχή που δείχνει η Prior Design σε όλα τα προϊόντα της, λογικά όσοι δοκιμάσουν το κιτ στην πίστα θα διαπιστώσουν κάποια βελτίωση.

Σύμφωνα με την Prior Design, τα εξαρτήματα έχουν «υψηλής ποιότητας φινίρισμα» και δε χρειάζονται τίποτα περισσότερο από έναν γρήγορο καθαρισμό πριν βαφτούν. Ωστόσο, δεν είναι κάτι που μπορείτε απλά να το βιδώσετε στο GR Yaris στο γκαράζ σας – οι θόλοι των τροχών και τα μπροστινά φτερά θα πρέπει να κοπούν για να γίνει η τοποθέτηση. Άραγε να πούλησε το δικό του τετρακίνητο θηριάκι ο Christian von Koenigsegg; Νομίζουμε ότι θα του άρεσε το συγκεκριμένο κιτ.

The post H Prior Design απογειώνει την εμφάνιση του Toyota GR Yaris (vid) appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα