Lewis Hamilton και George Russell με το AMG One σε σλάλομ τεστ

Καταλαβαίνεις πόσο έχουν αλλάξει τα αυτοκινητιστικά ήθη όταν τρία νέα AMG μοντέλα διαθέτουν plug-in υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης. Οι οδηγοί της Mercedes στη Formula 1 διασκέδασαν οδηγώντας το hypercar One (κάτοχο του ρεκόρ αυτοκίνητου παραγωγής στην Πράσινη Κόλαση), τα sedan C63

SE Performance και S63 E Performance και την coupe AMG GT που παρουσιάστηκε πρόσφατα. Μόνο η τελευταία δεν είναι PHEV, αλλά κι αυτή θα εξηλεκτριστεί σύντομα. Στην Έκθεση IAA στο Μόναχο που γίνεται αυτές τις μέρες, η AMG εκθέτει μία πρωτότυπη V8 PHEV με 800+ ίππους.

Η Mercedes έφερε όχι ένα αλλά δύο AMG One με τον V6 κινητήρα των 1.6 λίτρων και την περίπλοκη υβριδική διάταξη. Οι ταλαντούχοι Βρετανοί οδηγοί έπρεπε να ολοκληρώσουν μια δοκιμή σλάλομ με τα θηρία των 1.063 ίππων που θα παραχθούν σε μόλις 275 μονάδες. Ο πρώην team-mate του LH, Valtteri Bottas, παρέλαβε ένα από αυτά πριν από μερικούς μήνες. (Τον Μάρτη είχε παραλάβει και μία από τις 500 Giulia GTAm)

Στην επόμενη δοκιμασία drift, ο επτά φορές Πρωταθλητής της F1 βρέθηκε πίσω από το τιμόνι της νέας τετρακίνητης coupe AMG GT ενώ ο συνάδελφός του έκαιγε λάστιχο οδηγώντας την εξαιρετικά αμφιλεγόμενη τετρακύλινδρη C63. (Μόνο τέσσερις κύλινδροι: πατώνει σε πωλήσεις η Merc AMG C63) Αμέσως μετά την παραλαβή των κλειδιών των αυτοκινήτων, μπορούμε να ακούσουμε τον LH να λέει: «Καλή τύχη με την τετρακίνηση, φίλε!», αλλά και το δικό του αμάξι είναι 4Matic.

Στη συνέχεια βλέπουμε τον 38χρονο οδηγό να κερδίζει την ευκαιρία να οδηγήσει την εξηλεκτρισμένη S63 αφού κέρδισε ένα παιχνίδι πέτρα, μολύβι, ψαλίδι, χαρτί. Όσο για το πού βρίσκεται αυτή η αποκαλούμενη «Παιδική χαρά», το βίντεο γυρίστηκε στην πίστα της Mercedes-Benz στο Immendingen, έναν δήμο στην περιοχή Tuttlingen στη Βάδη-Βυρτεμβέργη. Το τριάκτινο αστέρι διαθέτει ένα πεδίο δοκιμών κι ένα τεχνολογικό κέντρο στην περιοχή των 5+ τετραγωνικών χιλιομέτρων με 30 διαφορετικές πίστες δοκιμών και συνολικό μήκος διαδρομής –συμπεριλαμβανομένης της ασφάλτινης και της χωμάτινης διαδρομής – 68 χιλιομέτρων.

The post Lewis Hamilton και George Russell με το AMG One σε σλάλομ τεστ appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα