Αγγελία που χαζεύουμε αυτή την εβδομάδα #55

Το Mazda 787B που κέρδισε το Le Mans το 1991 είναι πάρα πολύ ξεχωριστό, αλλά δεν είναι το μοναδικό αγωνιστικό αυτοκίνητο με τέσσερις ρότορες που έφτιαξε η Mazda και τώρα μπορείτε να το αγοράσετε: πρόκειται για το αγωνιστικό Mazda RX-792P IMSA του 1992 που εμφανίστηκε προς πώληση μέσω της Race Cars Direct και φοράει τον ίδιο περιστροφικό κινητήρα R26B με τον μεγάλο νικητή.

Αφού

το διοικητικό όργανο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, η FIA, άλλαξε τους κανονισμούς για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Sportscar το 1991, η Mazda αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τον R26B στην κατηγορία GTP της IMSA το 1992 και τον φόρεσε στο αυτοκίνητο που βλέπετε στο άρθρο. Τρία τεμάχια προορίζονταν για παραγωγή, αλλά ολοκληρώθηκαν τα δύο, ενώ στο τελευταίο είχε κατασκευαστεί μόνο το σασί του. Αυτό ακριβώς είναι που πωλείται τώρα, αφότου ολοκληρώθηκε κι έχει το προνομία να μην έχει αγωνιστεί ποτέ.

Ωστόσο, αυτό το αυτοκίνητο είναι πλήρες, επομένως είναι έτοιμο να λάβει μέρος σε αγώνες ή σε ιδιαίτερα track days, αν έχετε αρκετά μεγάλες τσέπες ώστε να καταπονήσετε κάτι τόσο συλλεκτικό. Η κατηγορία GTP καταργήθηκε το 1992, όπως και το πρόγραμμα RX-792P. Ως αποτέλεσμα, ο πωλητής ζητάει 1.5 εκατομμύρια δολάρια για έναν από τα πιο σπάνια αγωνιστικά στον κόσμο.

Ευτυχώς, υπάρχει ελπίδα για τον Wankel κινητήρα, αφού εις πείσμα των υπολοίπων, η Mazda φαίνεται να πιστεύει ακόμα σε αυτόν. Ένα Mazda 3 συμμετείχε πρόσφατα στο Pikes Peak International Hill Climb με κινητήρα 1.400 ίππων με τέσσερις ρότορες, ένα project το οποίο υποστήριξε η ίδια η Mazda. Άλλωστε, η ιαπωνική εταιρία επανεκκίνησε πρόσφατα τη μαζική παραγωγή περιστροφικών κινητήρα, στο ρόλο γεννήτριας για το MX-30. Αν προτιμάτε να μην περιμένετε να δείτε τι μπορεί να μαγειρεύει ή όχι η Mazda, απλώς εκταμιεύστε 1.5 εκατομμύρια δολάρια. Σε αντάλλαγμα, θα απολαύσετε 670 ίππους κι έναν απαράμιλλο ήχο.

The post Αγγελία που χαζεύουμε αυτή την εβδομάδα #55 appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα