Ελλάδα – Πορτογαλία μέρος δεύτερο

Πρώτο μέρος

Αφού η επιστροφή θα ήταν από Γαλλική Ριβιέρα αποφασίσαμε να συνεχίσουμε στις Γαλλικές Άλπεις, οπότε φύγαμε από Τορίνο, γεμίσαμε σε μικρό βενζινάδικο με μια ευγενέστατη Ιταλίδα στο ταμείο και πήραμε τα βουνά.

Τελευταία ιταλική πόλη η Susa, μετά μπήκαμε Γαλλία, συνεχίσαμε προς Briancon, Savines le Lac, Gap, Sisteron, Avignon, Nimes, η διαδρομή καταπληκτική, τουρίστες να μετακινούνται με τροχόσπιτα, αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, ποδήλατα, ακόμη και ζευγαράκια

με τα πόδια, μας αποζημίωσε σε σχέση αν πηγαίναμε από την βαρετή Εθνική Οδό, ενώ είχαμε και το κέρδος από την αποφυγή των διοδίων. Κατανάλωση παρ’ όλη την ανηφόρα 5.5 λίτρα/100. Κάποια στιγμή βέβαια πρέπει να μαζέψεις χιλιόμετρα, οπότε μπαίνεις στην Εθνική και φτάσαμε Perpignan, τελευταία πόλη της Γαλλίας.
Ισπανία
Μπαίνουμε Ισπανία και φτάσαμε το απόγευμα στην Girona.

Παρκάραμε κοντά δωρεάν και κατεβήκαμε με τα πόδια, πραγματικά αξίζει η επίσκεψη. Πολύ γραφική, τα καφέ και μπαράκια ήταν γεμάτα και φυσικά τάπας και μπύρες πηγαινοέρχονταν. Καθίσαμε για τάπας, κάναμε βόλτα με τα πόδια μέσα στην παλιά πόλη και το ευχαριστηθήκαμε όσο δεν πάει. Αργότερα φύγαμε για Barcelona.

Την άλλη μέρα παρκάραμε κοντά στο Καζίνο (είχε παρκόμετρα) και κατεβάσαμε τα πατίνια. Με λίγα λόγια: πόλη να ζεις. Στην παραλία, μιας κι ο καιρός ήταν καλός αφού ήταν ακόμα Σεπτέμβριος, κάνανε μπάνιο. Στην La Sagrada Familia τα εισιτήρια είχαν ξεπουλήσει, οπότε την είδαμε απ’ έξω αυτή την φορά (δεύτερη φορά στην Barcelona) ενώ κάναμε κάποιες επισκέψεις, casa Batllo, μέγαρο Guell και μέχρι το βράδυ βόλτες στην παλιά πόλη, tapas, μπύρες και churros στην La Rambla.

Από Barcelona πήγαμε Tarragona και στη συνέχεια Valencia. Στη Valencia αξίζει να δεις την Κεντρική αγορά, το Oceanografic και τον Καθεδρικό ναό, τα οποία είναι όλα σχετικά κοντά. Αφού κάναμε τις βόλτες στην πόλη, καταλήξαμε στην παραλία Malvarrosa, μιας και θα μέναμε στην περιοχή. Πριν πάμε για ύπνο, κι ενώ είχε νυχτώσει για τα καλά, κάναμε και βραδινό μπάνιο. Την άλλη μέρα κατευθυνθήκαμε προς Alicante και στη συνέχεια La Manga.

Η περιοχή αυτή ξεκινάει από ένα φάρο το Cabo de Palos κι είναι σα μια λιμνοθάλασσα που κλείνει από μια στενή λωρίδα γης, πάνω στην οποία έχουν οικοδομήσει τεράστια κτίρια, άδεια όμως από κόσμο και με αρκετά πωλητήρια. Η θάλασσα δεν έλεγε και πολλά, κάναμε απλά την βόλτα μας και φύγαμε.
Στην Murcia πέσαμε πάνω σε δοκιμές της Audi με καμουφλαρισμένα οχήματα. Από εκεί ανεβήκαμε προς Tabernas.

Στην περιοχή αυτή υπάρχουν σκηνικά στούντιο, όπου γυρίζονταν καουμπόικες ταινίες και μπορείς να δεις αυτά τα υποτιθέμενα χωριά. Υπάρχουν μάλιστα κι ηθοποιοί όπου αναπαριστούν μονομαχίες (τραγικό), σαλούν με πιανίστα και χορευτικά της εποχής. Συνεχίσαμε Granada (εξαιρετική) καφέ και churros στο Café Futbol και το βράδυ μείναμε στο χωριό Ardales, μιας και το πρωί θα βλέπαμε το φαράγγι Caminito del Ray. Στην περιοχή έχει τεράστια θερμοκήπια, καθώς και ελαιόδεντρα. Το πρωί είδαμε το φαράγγι (πάρα πολλοί τουρίστες) συνεχίσαμε για Malaga.

Μπαίνοντας στην Marbella, σταματήσαμε για μπάνιο στην Playa del Cable. Η παραλία δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο (πολύ ψιλή άμμο), οι κοπέλες ήταν σχεδόν όλες topless ενώ είχε κάτι μεγάλους κάδους όπου οι λουόμενοι έψηναν κρέας. Γνωρίσαμε και μια παρέα με ντόπιους, οι κοπέλες των οποίων ανέλαβαν να μάθουν στο κορίτσι πώς να κουνάει τα οπίσθια σε latin ρυθμούς. Από την άλλη πλευρά της πόλης είναι τα club, όπου και γίνεται χαμός (δεν είχε όμως τόσο πολύ κόσμο) και φυσικά δε θα τα αφήναμε χωρίς να τα επισκεφτούμε το βράδυ. Θα μέναμε εκεί, οπότε η μπύρα έρεε άφθονη. Την άλλη μέρα φύγαμε για Ronda. Στην έξοδο της Marbella υπήρχε έκθεση αυτοκινήτων (Rosso corsa)

με πολλές Ferrari, εννοείται ότι σταματήσαμε, είδαμε και μιλήσαμε με τον άνθρωπο ο οποίος ήταν εξυπηρετικός. Μέσα υπήρχε ζευγάρι που ήθελαν να αγοράσουν αυτοκίνητο ενώ μετά από λίγο έφτασε άλλο ζευγάρι με California.

Ο δρόμος για Ronda είναι στενός κι ανηφορικός, γίνονται συχνά ατυχήματα με μοτοσικλέτες κι έχει διαρκή αστυνόμευση, ακόμη και με drone. Κάναμε την βόλτα μας είδαμε την παλιά πόλη, την αρένα για τις ταυρομαχίες, την γέφυρα, δίπλα στην οποία υπάρχει ένα εξαιρετικό wine bar (Tabanco Los Arcos) . Από εκεί φύγαμε προς
Γιβραλτάρ

Για να μπεις στο Γιβραλτάρ είχε πολλή κίνηση οπότε με τις ταυτότητες στο χέρι (ούτε καν τις είδαν) μπήκαμε με τα πόδια. Η μεταφορά προς τον βράχο γίνεται με λεωφορείο και τελικά η απόφαση να αφήσουμε το αυτοκίνητο ήταν σωστή καθώς οι κλήσεις έπεφταν βροχή (προσοχή στις μαϊμούδες).
Φεύγοντας περάσαμε από γειτονιές οι οποίες βρίσκονται κοντά στα διυλιστήρια και στους σταθμούς φυσικού αερίου της Ισπανίας κατευθυνθήκαμε προς Tarifa

είναι το νοτιότερο σημείο της ηπειρωτικής Ευρώπης (νησιωτικής η Γαύδος) και το σημείο που ενώνεται η Μεσόγειος με τον Ατλαντικό. Συνεχίσαμε προς Cadiz κι από εκεί Σεβίλλη. Η Σεβίλλη καταπληκτική, μείναμε εκεί, είδαμε την πόλη και φυσικά μπύρες και τάπας είχαν την τιμητική τους. (γαστρονομικός μαραθώνιος).
Πορτογαλία
Φεύγοντας από Σεβίλλη περάσαμε από Faro κι από εκεί Lisbon.

Η πόλη είναι καταπληκτική. Brunch σε ένα κατάστημα το Basilio βόλτα με το τραμ (3 ευρώ), για καφέ προτιμήσαμε τα Starbucks, στον κεντρικό δρόμο δοκιμάσαμε σε ένα κατάστημα (Pastel de Bacalhau) μπακαλιάρο σε διάφορες εκδοχές. Συνεχίσαμε στην Sintra, Cabo da Roca (το δυτικότερο σημείο της Ευρώπης), Mafra και καταλήξαμε Nazare.

Η παραλία αυτή σηκώνει κύμα πολλών μέτρων και συγκεντρώνει surfers από πολλές χώρες. Την ημέρα που βρεθήκαμε εκεί, τα νερά ήταν ήρεμα οπότε δεν χάσαμε την ευκαιρία για ένα μπάνιο στον Ατλαντικό. Αργότερα καταλήξαμε στο Porto. Παρκάραμε κοντά στη γέφυρα και κάναμε την βόλτα στην πόλη, στον κεντρικό δρόμο, αγοράσαμε κρασιά, δοκιμάσαμε francesinha (τοπικό έδεσμα). Από εκεί δεν είχε κάτι ιδιαίτερο, περάσαμε Βαλιαδολίδ, Σαραγόσα στα γρήγορα, (Μαδρίτη είχαμε ξαναπάει) και κατευθυνθήκαμε προς Γαλλία.

Συνεχίζεται…

(Αν θέλετε κι εσείς να παρουσιάσετε το ταξίδι σας, στείλτε μας στη διεύθυνση: [email protected])

The post Ελλάδα – Πορτογαλία μέρος δεύτερο appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα