Γκαράζ καταρρέει στο Manhattan, τουλάχιστον ένας νεκρός (vid)

Μία εβδομάδα μετά το ρεπορτάζ του CarTalk.gr για το πώς τα βαριά ηλεκτρικά μοντέλα απειλούν τους χώρους στάθμευσης με κατάρρευση, ένα τέτοιο περιστατικό συνέβη στο Lower Manhattan χτες Τρίτη, με ανθρώπους να έχουν παγιδευτεί. Ο χώρος στάθμευσης βρίσκεται στην οδό Ann 57, μεταξύ των οδών Nassau και William Street κι άρχισε να καταρρέει στις 4:15 μ.μ., σύμφωνα με τοπικές αναφορές, όταν ο δεύτερος όροφος κατέρρευσε στον πρώτο.

Όπως αναφέρει το CBS News,

η κινητοποίηση των αρχών ήταν άμεση για τη διάσωση των παγιδευμένων. Τα συνεργεία της πυροσβεστικής εντοπίστηκαν να χρησιμοποιούν εναέριες πλατφόρμες για να σώσουν όσους βρίσκονταν μέσα στη δομή όπου ελοχεύει ο κίνδυνος περαιτέρω κατάρρευσης ή πυρκαγιάς. Μονάδες αστυνομικών σκύλων και drone dogs χρησιμοποιήθηκαν για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου για τα πληρώματα κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης.

Οι αξιωματούχοι ζήτησαν από τους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή γύρω από το κτίριο όσο η διάσωση βρίσκεται σε εξέλιξη. Η περιοχή του Lower Manhattan είναι ασφυκτικά πολυπληθής, γεγονός που δυσκολεύει την επιχείρηση διάσωσης. Το Πανεπιστήμιο Pace, το οποίο εδρεύει σε διπλανό κτίριο, εκκενώθηκε.

Τουλάχιστον έξι εργαζόμενοι φέρονται να βρίσκονταν μέσα στο κτίριο τη στιγμή της κατάρρευσης. Ένας υπάλληλος σκοτώθηκε, ενώ τουλάχιστον πέντε τραυματίστηκαν. Τη στιγμή της συγγραφής του άρθρου, τα συνεργεία έκτακτης ανάγκης συνέχιζαν τις εργασίες για να επαληθεύσουν εάν παρέμενε κάποιος εγκλωβισμένος μέσα στο γκαράζ που κατέρρευσε.

Κάμερες πάνω από το κτίριο έδειξαν πολλά αυτοκίνητα να καταρρέουν το ένα πάνω στο άλλο όταν το πάτωμα υποχώρησε. Μπορεί να μην ήταν ηλεκτρικά, όπως ανέφερε το ρεπορτάζ μας, αλλά με τα περισσότερα να είναι SUV αμερικάνικων διαστάσεων, το βάρος ήταν σίγουρα μεγάλο.

The post Γκαράζ καταρρέει στο Manhattan, τουλάχιστον ένας νεκρός (vid) appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα