Η Tesla πήγε για surf στην άμμο στην καυτή έρημο των ΗΑΕ (vid)

Μπορεί να έχει αναντίρρητα το καλύτερο ηλεκτρικό σύστημα της αγοράς, αλλά οι δοκιμές εξέλιξης δεν τελειώνουν ποτέ. Και πού μπορείς να βρεις πιο ζεστές κλιματικές συνθήκες κι ανεπτυγμένο δίκτυο φόρτισης, αν όχι στην Αραβική χερσόνησο; Η Tesla αποβιβάστηκε πρόσφατα με ολόκληρη την γκάμα της στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κι υπέβαλε τα μοντέλα της σε ακραίες καιρικές δοκιμές. «Το κλίμα εδώ είναι ιδιαίτερο, μοναδικό για οδήγηση σε ζεστό καιρό», εξηγεί ένας μηχανικός στο βίντεο.

Ο πρωταρχικός στόχος αυτών των δοκιμών αντοχής είναι να διασφαλιστεί ότι τα ηλεκτρικά οχήματα θα λειτουργούν άψογα ανεξάρτητα από την εξωτερική θερμοκρασία και τις καιρικές συνθήκες. Η Tesla, όπως κι όλες οι εταιρίες, πραγματοποιεί αντίστοιχα δοκιμές ψύχους για να διασφαλίσει ότι τα μοντέλα της λειτουργούν εξίσου καλά και σε παγωμένα κλίματα.

Κάθε μέρα, η ομάδα κάλυπτε μεταξύ 250 και 400 χιλιομέτρων, κάτι που της επέτρεψε να αποκτήσει μια αίσθηση του πώς συμπεριφέρονται τα διάφορα Model σε ζεστό καιρό. Με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν τους 50 βαθμούς Κελσίου, καταλαβαίνετε ότι τα πράγματα δεν ήταν καθόλου εύκολα. Λίγο έξω από το Dubai είναι μια περιοχή γνωστή ως Ras Al Khaimah, όπου βρίσκεται το Jebel Jais – το υψηλότερο μέρος στα ΗΑΕ. Σχεδόν 1.800 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, είναι το τέλειο μέρος για να δοκιμάσετε τα όρια ενός αυτοκινήτου καθώς σκαρφαλώνει στα απότομα ορεινά περάσματα μέσα σε καταιγιστική ζέστη. Οι στριφογυριστοί δρόμοι επιτρέπουν επίσης στους μηχανικούς να αξιολογήσουν την απόδοση του πλαισίου και την οδική συμπεριφορά των διαφόρων οχημάτων.

«Το ζεστό κλίμα είναι πραγματικά προκλητικό για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο καθώς πρέπει να κρυώσει την μπαταρία, τους ηλεκτροκινητήρες και βέβαια την καμπίνα», σχολίασε ένας μηχανικός. Οι δοκιμαστές χρησιμοποιούν τον κλιματισμό όσο το δυνατόν περισσότερο για να αξιολογήσουν την αποτελεσματικότητα του συστήματος. Για επιπλέον δυσκολία, παρκάρουν τα οχήματα ακόμη και για αρκετή ώρα έξω στον ανελέητο ήλιο για να δουν πώς αντέχουν στη ζέστη. Και βέβαια, επέλεξαν το χείριστο δυνατό χρώμα αμαξώματος για τέτοιες συνθήκες, το μαύρο. Αυτό έγινε σκόπιμα, καθώς το μαύρο αντλεί τη θερμότητα από τον Ήλιο περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο χρώμα αυτοκινήτου. Ομολογούμε ότι βλέποντας τα μοντέλα της Tesla να χαζολογούν στους αμμόλοφους, η σκέψη μας έτρεξε στο Cybertruck. Κρίμα που δεν είχαν κι ένα τέτοιο μαζί τους.

The post Η Tesla πήγε για surf στην άμμο στην καυτή έρημο των ΗΑΕ (vid) appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα