Ρολόι χειρός με πραγματικά ανταλλακτικά από Lamborghini Miura

Ο ωρολόγος πολυτελείας Atelier Jalaper δημιούργησε ένα περιορισμένης παραγωγής ρολόι χειρός που ονομάζεται AJ-P400 κι είναι εμπνευσμένο από την εμβληματική Lamborghini Miura, ένα αυτοκίνητο που πολλοί θεωρούν το πρώτο supercar στον κόσμο. Με την πρώτη ματιά, είναι ξεκάθαρο ότι το σχήμα του ρολογιού έχει διαμορφωθεί σύμφωνα με τον κομψό προβολέα του κλασικού αυτοκινήτου, αλλά αυτή δεν είναι η μεγαλύτερη επιρροή της Lambo εδώ. Το Atelier Jalaper κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να

προμηθευτεί πραγματικά εξαρτήματα από Lamborghini Miura και να τα ενσωματώσει σε αυτά τα ρολόγια.

Μετά από αναζήτηση για περισσότερο από ένα χρόνο, η εταιρία βρήκε μία καμένη Miura P400S στην Avignon της Γαλλίας. Ένα κομμάτι της αλουμινένιας οροφής αποτελεί πλέον μέρος κάθε ρολογιού, ενώ το πατιναρισμένο καντράν είναι μια υπενθύμιση της ιστορίας του οχήματος, λέει το Atelier Jalaper, και περιλαμβάνει επίσης λεπτομέρειες που αποτίουν φόρο τιμής στοηMiura.

Η γραμματοσειρά στο καντράν έχει σχεδιαστεί για να μιμείται το κλασικό ταχύμετρο της Lambo και διαθέτει ευδιάκριτα λευκά γράμματα σε μαύρο φόντο. Ομοίως, το απόθεμα της μπαταρίας αντικατοπτρίζει αυτό ενός μετρητή καυσίμου κι αντικαθιστά τη ένδειξη ώρας 6′. Σίγουρα κατεβαίνει πιο αργά από το ντεπόζιτο της Miura, που ταλαιπωρείτο από την αδηφάγα δίψα του V12 κινητήρα V12. Ακόμη και το λουράκι αποτίει φόρο τιμής στο κεντρομήχανο supercar, αφού έχει εμπνευστεί από τα τα ραβδωτά bucket καθίσματα της Miura. Τέσσερα χρώματα είναι διαθέσιμα κι ακόμη κι αυτά έχουν επιλεγεί για να αντικατοπτρίζουν τις διάσημες αποχρώσεις του ιταλικού μοντέλου. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ μαύρου, μπλε, πράσινου και πορτοκαλί.

Θα κατασκευαστούν μόλις 400 παραδείγματα σε κάθε χρώμα, δηλαδή μόλις 1.600 μονάδες συνολικά. Λαμβάνοντας υπόψη τη σπανιότητα και τη φήμη του Atelier Jalaper, θα μπορούσατε να υποθέσετε ότι το ρολόι θα είχε μια γελοία υψηλή τιμή. Παραδόξως, κοστίζει μόλις 1.800 €, που είναι βέβαια αρκετά χρήματα, αλλά παραμένει ένας εφικτός τρόπος για να αποκτήσετε το δικό σας (μικρό) κομμάτι μιας κλασικής Lamborghini. Και δε συζητάμε βέβαια ότι θα έπρεπε να έχετε κάνει την παραγγελία σας, αν είστε ήδη κάτοχος μιας Miura.

Είναι επίσης πολύ πιο προσιτό από μερικά από τα άλλα ρολόγια πολυτελείας εμπνευσμένα από αυτοκίνητα που έχουμε δει πρόσφατα. Το ρολόι με θέμα την 911 Dakar της Porsche κοστίζει 14.500 δολάρια και δεν είναι τόσο σπάνιο, με 2.500 παραδείγματα να αναμένεται να κατασκευαστούν. Και βέβαια, όλα αυτά ωχριούν μπροστά στο 1.5 εκατομμύριο που κοστίζει το ρολόι της Bugatti Chiron!

The post Ρολόι χειρός με πραγματικά ανταλλακτικά από Lamborghini Miura appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα