Νέο Tesla Model Y Long Range με πίσω κίνηση

Η Tesla λανσάρει μια νέα έκδοση του δημοφιλούς Model Y, το οποίο πλέον διατίθεται και ως Long Range με πίσω κίνηση και αυτονομία 600 χλμ. Η τιμή του στην Ελλάδα ξεκινά από 48.990 €.

Ανάμεσα στις πιο προσιτές εκδόσεις Model Y και εκείνης με τετρακίνηση, το Model Y Long

Range με πίσω κίνηση είναι κατασκευασμένο για να προσφέρει μέγιστη αυτονομία σε ακόμη πιο προσιτή τιμή. Ο μονός κινητήρας του, σε συνδυασμό με την πολύ αποδοτική μπαταρία του, την τυπική αντλία θερμότητας και τα ελαστικά χαμηλής αντίστασης, μεγιστοποιεί την απόδοση (14,9 kWh/100 χλμ). Η επιτάχυνση 0-100 km/h γίνεται σε 5,9 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται στα 217 km/h.

Κατασκευασμένο στο Gigafactory του Βερολίνου στη Γερμανία, το Model Y Long Range με πίσω κίνηση περιλαμβάνει όλα όσα ανέδειξαν το Model Y ως το αυτοκίνητο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο το 2023. Αν και στην επίσημη ανακοίνωση η Tesla δεν αποκάλυψε τα τεχνικά χαρακτηριστικά της έκδοσης, εκτιμάται ότι το Model Y Long Range RWD θα χρησιμοποιεί τον γνώριμο ηλεκτροκινητήρα της standard έκδοσης με ισχύ 268hp (200kW) σε συνδυασμό με τη μεγάλη μπαταρία χωρητικότητας 78,1kWh (ωφέλιμα 75kWh).

Με τη νέα προσθήκη, η γκάμα του Model Y περιλαμβάνει πλέον τέσσερις επιλογές, καλύπτοντας έτσι ένα κενό που υπήρχε μεταξύ της standard έκδοσης και της τετρακίνητης Long Range Dual Motor. Η τιμή του Model Y Long Range με πίσω κίνηση ξεκινά από τις 48.990 ευρώ, με τις παραγγελίες να είναι ήδη ανοιχτές για την αγορά της Ελλάδος.

Δες τη video-δοκιμή του Tesla Model 3 Highland

The post Νέο Tesla Model Y Long Range με πίσω κίνηση appeared first on trcoff.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα