ΕΟ ΚΚΕ: Οι λαοί διατρανώνουν την αλληλεγγύη τους με την αντίσταση των Παλαιστινίων κόντρα στην ισραηλινή θηριωδία

Παρέμβαση στη συζήτηση για την «επίτευξη ανθρωπιστικής εκεχειρίας» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο πραγματοποίησε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Στην ομιλία του, ο ευρωβουλευτής του κόμματος Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος σημείωσε, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, τα εξής:

«Οι θηριωδίες του Ισραήλ στη Γάζα σπάνε κάθε όριο φρίκης. 18.000 νεκροί, οι μισοί από αυτούς είναι άμαχοι. 7.000 βρέφη και παιδάκια, δολοφονημένα από βόμβες των κατοχικών δυνάμεων ακόμα κι εν ψυχρώ από ελεύθερους σκοπευτές.

ΕΕ,

ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στηρίζουν τη σφαγή. Είτε με προσχήματα όπως το δήθεν “δικαίωμα αυτοάμυνας” του κατακτητή Ισραήλ και την πολιτική, οικονομική, στρατιωτική στήριξη του.

Είτε απροσχημάτιστα, όπως οι ΗΠΑ και κράτη-μέλη της ΕΕ που καταψήφισαν ακόμη και την εκεχειρία. Έχουν βαριές ευθύνες για τη γενοκτονία σε βάρος του παλαιστινιακού λαού. Είναι συνένοχοι σε εγκλήματα πολέμου.

Κάνετε ότι δεν βλέπετε τις χιλιάδες Παλαιστινίων που κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές για χρόνια χωρίς δίκη, ανάμεσά τους ανήλικα παιδιά, γυναίκες, ασθενείς, σε άθλιες συνθήκες».

«Οι λαοί διατρανώνουν την αλληλεγγύη τους με την αντίσταση των Παλαιστινίων, κόντρα στα ισραηλινά ψέματα και προπαγάνδα.

Ενάντια στη σφαγή στη Γάζα, στην πολύχρονη κατοχή, τους παράνομους εποικισμούς στα Παλαιστινιακά εδάφη, για την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων, την επιστροφή των προσφύγων στις εστίες τους, για ελεύθερη πατρίδα, ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ» τόνισε καταλήγοντας στην παρέμβασή του, ο Λ. Νικολάου-Αλαβάνος.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΕΟ ΚΚΕ, Παλαιστινίων,eo kke, palaistinion