Κ. Μητσοτάκης: Είμαστε προσηνείς, όχι όμως αφελείς – Οι θέσεις της Τουρκίας διατυπώνονται σε πιο χαμηλούς τόνους αλλά δεν έχουν αλλάξει

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του, ενόψει της συνάντησης με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στην Αγκυρα, δηλώνει ότι η αλλαγή του χαρακτήρα της Μονής της Χώρας «μας πληγώνει όλους και προσβάλλει έναν από τους πιο εμβληματικούς βυζαντινούς ναούς αλλά και την ιστορία της Κωνσταντινούπολης» για αυτό και θα τεθεί στη συνάντηση με τον κ. Ερντογάν.

Την ίδια στιγμή, τάσσεται υπέρ της συνέχισης των συζητήσεων με την τουρκική πλευρά καθώς και της προσέγγισης με αμοιβαία οφέλη σε θέματα

όπως: το μεταναστευτικό, όπου οι ροές έχουν μειωθεί σημαντικά, η μείωση της έντασης στο Αιγαίο, ο τουρισμός, μέσω της έκδοσης βίζας σε 10 ελληνικά νησιά, και η αύξηση των εμπορικών συναλλαγών.

«Είμαστε προσηνείς, όχι όμως αφελείς, οι θέσεις της Τουρκίας, αν και διατυπώνονται σε πιο χαμηλούς τόνους, δεν έχουν αλλάξει», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» προσθέτοντας ότι παραμένουν σταθερές και οι εθνικές μας θέσεις, με μοναδική εκκρεμότητα τη χάραξη θαλασσίων ζωνών βάσει του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας.

«Θα επιτευχθεί ο εκλογικός “πήχης” του 33% στις Ευρωεκλογές»

Αναφορικά με τις ευρωεκλογές, ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι ο στόχος της σύγκλισης με την Ευρώπη προϋποθέτει ότι η Ελλάδα θα μείνει σε τροχιά προόδου, χωρίς να ρισκάρει περιπέτειες και πειραματισμούς, και θα ενισχυθεί η πολιτική δύναμη της Νέας Δημοκρατίας για περισσότερους πόρους για τους αγρότες, κοινή ευρωπαϊκή άμυνα και δυναμική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.

«Για να φτάσουμε το 2027 να έχουμε μέσο μισθό 1.500 ευρώ και κατώτατο στα 950, πρέπει να υπάρχουν σταθερότητα και συνέχεια στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι πολίτες από το 2019», επισήμανε, ενώ για τον εκλογικό «πήχη» του 33% σημείωσε ότι θα επιτευχθεί εξηγώντας στους πολίτες με ειλικρίνεια τη σημασία των ευρωεκλογών.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μητσοτάκης, Είμαστε, Τουρκίας,mitsotakis, eimaste, tourkias