Μήλος ή… μύλος;

Όταν θριαμβεύει η μικροπολιτική –ήττα για τον κόσμο- οι γιατροί κοιμούνται στο αυτοκίνητο! Ένα απίστευτο περιστατικό που δείχνει τόσα πολλά…

Αυτό δεν είναι Μήλος –το θαύμα των Κυκλάδων– μάλλον… μύλος είναι, γιατί… μύλος γίναμε! Μήλος του διασυρμού και της παράνοιας, που θα έπρεπε να μας οδηγήσει να κρυφτούμε στις περίφημες κατακόμβες της από ντροπή!

Γιατί αυτό που έγινε στο νησί που έμαθε όλος ο πλανήτης από την Αφροδίτη του –της Μήλου βεβαίως- ντροπή προκαλεί και μας δείχνει πόσα πράγματα πρέπει να αλλάξουν.

Πάμε λοιπόν από την αρχή. Το νησί

είχε ανάγκη από έναν ορθοπεδικό και γίνονταν συντονισμένες προσπάθειες γι’ αυτό, αφού οι δυσκολίες είναι μεγάλες.

Βρέθηκε λοιπόν γιατρός –κι αυτό ήταν ανακούφιση για τους κατοίκους- μόνο που κανείς δεν σκέφτηκε ότι ο άνθρωπος πρέπει κάπου να μείνει. Όπου αυτό το «κάπου» ήταν το ίδιο σπάνιο με την… Αφροδίτη!

Κατάλυμα δεν υπήρχε, κι έτσι, μπροστά στον κίνδυνο να αποχωρήσει ο γιατρός, τόσο αναγκαίος για το νησί, ο πρόεδρος του Κέντρου Υγείας Κώστας Μακρής έκανε κάποιες εργασίες στο περιφερειακό ιατρείο ώστε να φιλοξενηθεί προσωρινά ο ορθοπεδικός. ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ έτσι;

Κι εκεί που νόμιζε κανείς ότι όλα ρυθμίστηκαν, έρχεται ο δήμαρχος του νησιού και κάνει μήνυση (!) στον πρόεδρο του Κέντρου Υγείας για… αυθαίρετη κατασκευή, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί ο πρόεδρος στο κρατητήριο! Ναι, στο κρατητήριο!

Λες και η κόλλα που χρησιμοποίησαν για μερικές γυψοσανίδες στο 120 τετραγωνικών οίκημα θα κατέστρεφε το νησί!

Όμως ο δήμαρχος ενοχλήθηκε –μη χάσει η Βενετιά βελόνι– προχώρησε σε μήνυση και εκ των πραγμάτων συνελήφθη ο πρόεδρος του ιατρικού κέντρου!

Φυσικά, αν δεν λυθεί το πρόβλημα, ο γιατρός θα αποχωρήσει, αφού δεν είναι δυνατόν να μένει στο… αυτοκίνητό του!

Το ίδιο θα συμβεί και με την άλλη γιατρό που αποσπάστηκε στη Μήλο, μια πνευμονολόγο.

Και μιλάμε για το 2022 κι όχι για τον… Πελοποννησιακό Πόλεμο του 416 π.Χ, τότε που η Μήλος πολιορκήθηκε από τους Αθηναίους.

Ο ευαίσθητος δήμαρχος ισχυρίστηκε ότι «Το γεγονός ότι ο κ. Μακρής χώρισε το χώρο για να μπορέσει να κοιμηθεί ένας γιατρός είναι τραγικό».

Μάλιστα! Και δεν ήταν τραγικό να κοιμηθεί ο γιατρός στο αυτοκίνητό του, ή, ακόμα χειρότερα, να φύγει!

Από το να τσακώνονται κάποιοι σαν τα κοκόρια και να αλληλομηνύονται –εκλογές γαρ καθ’ οδόν- δεν μπορούν να καθίσουν σε ένα τραπέζι ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ;

Δεν μπορεί οι μικροπολιτικές –και οι όποιες σκέψεις με σκοπιμότητα- να μας κρατούν δέσμιους και καθηλωμένους.

Κι ούτε να εξαρτάται η υγεία των ανθρώπων απ’ αυτές τις μικροπολιτικές και το γνωστό… εδώ παπάς εκεί παπάς!

Ναι, τσακωνόμαστε για τα πάντα. Τουλάχιστον ας συνεννοηθούμε για τα προφανή. Κι ανάμεσα σ’ αυτά, η υγεία είναι σημαιοφόρος. Χωρίς αστερίσκους και διαπραγματεύσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μήλος …,milos …