Μύκονος: Σε αστυνομικό κλοιό το νησί για τον δολοφόνο – Έχουν γίνει 15 προσαγωγές

Αιματηρή συμπλοκή σημειώθηκε χθες το βράδυ, Παρασκευή 10 Μαϊου, στη Μύκονο με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός άνδρας και τον σοβαρό τραυματισμό ακόμη ενός.

Ειδικότερα, το περιστατικό σημειώθηκε πίσω από νυχτερινό κέντρο του νησιού, όπου περίπου 25 άτομα πακιστανικής καταγωγής συνεπλάκησαν μεταξύ τους, με έναν άνδρα να τραυματίζεται θανάσιμα με μαχαίρι και άλλον έναν να τραυματίζεται σοβαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πήγες, μέχρι στιγμής έχουν γίνει 15 προσαγωγές για την υπόθεση και τουλάχιστον επτά από αυτές αναμένεται να μετατραπούν σε συλλήψεις για παραβάσεις του νόμου περί όπλων, ναρκωτικών και αλλοδαπών.

Παράλληλα, οι αστυνομικές Αρχές πραγματοποιούν ελέγχους στο λιμάνι και το αεροδρόμιο του νησιού προκειμένου να εντοπιστεί και να συλληφθεί ο δράστης του ανθρωποκτονίας.

Την προανάκριση της υπόθεσης έχει αναλάβει η τοπική Υποδιεύθυνση Ασφαλείας.

Μύκονος: Πώς φτάσαμε στην φονική συμπλοκή

Όλα συνέβησαν γύρω στις 11 το βράδυ της Παρασκευής 10/5 κοντά σε κλαμπ του νησιού. Αρχικά, υπήρχαν πληροφορίες ότι αιματηρή συμπλοκή έγινε στο κλαμπ, όμως αργότερα διευκρινίστηκε ότι το περιστατικό συνέβη σε καταλύματα στην περιοχή Άγιος Ταξιάρχης, όπου διαμένουν πολλοί από τους αλλοδαπούς που συμμετείχαν στο επεισόδιο.

Σε αυτόν τον χώρο είχαν δώσει ραντεβού, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι συνεπλάκησαν 25 άτομα πακιστανικής καταγωγής που άρχισαν να τσακώνονται και έβγαλαν μαχαίρια. Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής έπεσε νεκρός ένας άνδρας από το Πακιστάν, ενώ ένας ομοεθνής του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Σύρου, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Αφορμή για το επεισόδιο φέρεται να ήταν ένας καβγάς που είχε γίνει το πρωί της Παρασκευής ανάμεσα στα θύματα και μία άλλη ομάδα ομοεθνών τους. Μετά τη συγκεκριμένη διένεξη, ακολούθησε η γενικευμένη αιματηρή συμπλοκή, χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι αστυνομικοί παίρνουν καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες, ενώ «ξεσκονίζουν» και το βιντεοληπτικό υλικό από την κάμερα του νυχτερινού κέντρου, στο οποίο συνέβη η συμπλοκή για να δουν τι ακριβώς συνέβη.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, τα θύματα έχουν βεβαρημένο παρελθόν και φέρεται τα ονόματά τους να έχουν εμπλακεί στο παρελθόν σε υποθέσεις ναρκωτικών και ληστειών.  Στην περίπτωση που επιβεβαιωθεί το “βαρύ” παρελθόν των εμπλεκόμενων, τότε δεν αποκλείεται η πιθανότητα προσωπικών διαφορών και ξεκαθαρίσματος λογαριασμών.

Έλεγχοι σε αεροδρόμιο και λιμάνι

Από τους 15 προσαχθέντες, κάποιοι αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ οι 7 αναμένεται να συλληφθούν για συμμετοχή στη συμπλοκή, αλλά και για τα αδικήματα περί όπλων και ναρκωτικών.

Στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα συγκεκριμένο άτομο για το οποίο υπάρχουν ενδείξεις πως βρίσκεται πίσω από την θανάσιμη επίθεση. Οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του άνδρα που εκτιμούν πως είναι ο δράστης του φονικού, και σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιούν ελέγχους τόσο στο αεροδρόμιο όσο και στο λιμάνι, προκειμένου να μην καταφέρει να διαφύγει από την Μύκονο.

Keywords
Τυχαία Θέματα