Πολιτισμός: Οι πέντε προτάσεις του The Caller για το Σαββατοκύριακο και όχι μόνο

Αρκετοί βέβαια βρίσκεστε εντός των τειχών και προβληματίζεστε πώς θα φτιάξετε το ιδανικό “κοκτέιλ” δραστηριοτήτων για τις επόμενες ημέρες, ώστε να αξιοποιήσετε τον ανοιξιάτικο καιρό.

Ασχέτως αν βρίσκεστε σε θρησκευτική περισυλλογή ή έχετε μία πιο αδιάφορη προσέγγιση στα πράγματα, το θέατρο και οι χώροι πολιτισμού μπορούν να σας ανταμείψουν αν επιλέξετε να περάσετε μερικές ώρες από τον ελεύθερο σας χρόνο σε αυτούς.

Όπως κάθε βδομάδα το The Caller σας παρουσιάζει μερικές ενδιαφέρουσες προτάσεις

αν θέλετε να δώσετε στις εξόδους σας έναν πιο δημιουργικό χαρακτήρα.

«Καραϊσκάκενα, o Θρύλος»: Η ανατρεπτική παράσταση για τη μάνα του ήρωα της Επανάστασης

Ένα αντιπολεμικό έργο σε καιρό πολέμου. Ένα έργο ύμνος στη γυναίκα και την ελευθερία της.

Ο μονόλογος της Σοφίας Καψούρου «Καραϊσκάκενα, o Θρύλος», βασισμένος στη ζωή της μητέρας του Γεώργιου Καραϊσκάκη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά με τη Σοφία Καψούρου στον ρόλο της Ζωής Διαμάντως Διμισκή, έρχεται στον Πολυχώρο VAULT και συστήνει για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό την Καλόγρια Μάνα του ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης.

Η παράσταση όμως δεν μένει στην ιστοριογραφική διάσταση αλλά ανατρέπει τα δεδομένα με μια ποδοσφαιρική… Ολυμπιακή νότα.

Δείτε εδώ τα στοιχεία της παράστασης

ΜΑΚΙΝΑΛ: Το έργο της Σόφι Τρέντγουελ από τη θεατρική Ομάδα ΠΥΡ

Στο Θέατρο του Νέου Κόσμου παρουσιάζεται το εμπνευσμένο από πραγματική δικαστική υπόθεση στις ΗΠΑ έργο της Σόφι Τρέντγουελ “Μάκιναλ”, που αν και πολυπρόσωπο στη σύλληψη, είναι ουσιαστικά ένα έργο με δύο πρόσωπα: μια Πόλη και μια Γυναίκα.

Η νέα δουλειά της ομάδας ΠΥΡ μέσα από το εμβληματικό Μάκιναλ της Σόφι Τρέντγουελ αφηγείται μια ιστορία για το τέλος του πολιτισμού.

Δείτε εδώ τα στοιχεία της παράστασης

Μέγαρο Μουσικής: Martha Graham Dance Company

Πρωτοπόρα εργαστήρια χορού έχουν στήσει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών καλλιτέχνες της διάσημης σε όλο τον πλανήτη καλλιτεχνικής εταιρείας, με σκοπό να μεταδώσουν την εμπειρία και την τεχνική τους σε όσους θελήσουν να μυηθούν στην υψηλή τέχνη της ανθρώπινης συντονισμένης κίνησης.

Τα προγράμματα ξεκινούν από σήμερα Παρασκευή και θα παρουσιάζονται μέχρι και την Κυριακή στα πλαίσια του κύκλου “Φεστιβάλ της Άνοιξης”.

Δείτε εδώ τα στοιχεία

Θέατρο Ροές: “Titin / Η ανταρσία των αγγέλων”

Η μεγάλη επιτυχία της ομάδας Ελλήνων ακροβατών και χορευτών κι όμΩς κινείται “Titin / Η ανταρσία των αγγέλων – Μια παρωδία για τη φώτιση, με αφορμή το μυθιστόρημα του Anatole France” επιστρέφει μόνο για 10 παραστάσεις.

“….Απέφυγα τη συζήτηση με τους τρελούς, αποσύρθηκα σ’ αυτόν τον κήπο. Κράτησα για τους ανθρώπους την παλιά μου φιλία, λίγο θαυμασμό και πολύ οίκτο και περιμένω τη μακρινή εκείνη μέρα, όπου θα φτάσει ο μέγας Διόνυσος”.

Δείτε εδώ τα στοιχεία της παράστασης

“Πώς Να Νικήσεις Την Μοναξιά”: Μια παράσταση σε σκηνοθεσία του Χρήστου Λύγκα

Ο Θεατρικός Οργανισμός Πρώτες Ύλες παρουσιάζει στον Πολυχώρο VAULT THEATRE PLUS και για πρώτη φορά στην Ελλάδα το έργο του Νηλ Λαμπιούτ “Πώς Να Νικήσεις Την Μοναξιά”.

Στο τολμηρό και βαθειά σαρκαστικό έργο ο Νηλ Λαμπιούτ μας φέρνει αντιμέτωπους με σκληρά ηθικά διλήμματα και αμείλικτα ερωτήματα για το νόημα της ύπαρξης και τα όρια της αγάπης.

Δείτε εδώ τα στοιχεία της παράστασης

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πολιτισμός, Caller, Σαββατοκύριακο,politismos, Caller, savvatokyriako