Σύγκρουση στη Βουλή για την Παιδεία – «Όπλο» στα χέρια του Μητσοτάκη το ατόπημα Βερναρδάκη

Στο κοινοβούλιο θα ξαναβρεθεί σήμερα (13/7) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αυτή τη φορά για την μεταρρύθμιση στην παιδεία.

Πιο συγκεκριμένα συζητείται και ψηφίζεται το νομοσχέδιο με τίτλο «Νέοι ορίζοντες στα ΑΕΙ: Ενίσχυση της ποιότητας της λειτουργίας και της σύνδεσης των ΑΕΙ με την κοινωνία». 

Η κυβέρνηση από την πλευρά της έχει χαρακτηρίσει το νέο νόμο ορόσημο για τα δημόσια πανεπιστήμια. Τον λόγο αναμένεται να πάρει και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης,

Αλέξης Τσίπρας, με την συζήτηση προφανώς να μην μένει μόνο στα θέματα της παιδείας αλλά να επεκταθεί και στις εκλογές.

Οι τόνοι πάντως αναμένεται να ανέβουν μετά το ατόπημα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και εκ των στενότερων συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα, Χριστόφορου Βερναρδάκη ο οποίος αποκάλεσε την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως «Πισπιρίγκου της δημόσιας παιδείας». 

«Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βερναρδάκης, ξεπέρασε χθες ακόμη και τα πιο ακραία troll του ΣΥΡΙΖΑ σε τοξικότητα. Σε βίντεο που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χαρακτήριζε την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, «Πισπιρίγκου της παιδείας».

Ήταν -όπως τονίζει η ίδια- μια πράξη χυδαιότητας, τοξικής πόλωσης και διχασμού, απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα, μισογυνισμός. 

Προφανώς έχει πιστέψει ο κ. Βερναρδάκης, ότι παρομοιάζοντας την Υπουργό Παιδείας με μια υπόδικο,  θα μπορούσε να κερδίσει μερικά λεπτά αντιπολιτευτικής  δημοσιότητας. Και πράγματι, την κέρδισε, αλλά δεν την άντεξε.

Αναδεικνύοντας την χυδαιότητα που εκπέμπεται όχι μόνο από τον ίδιο, αλλά και από το κόμμα του, προκάλεσε τόσο έντονες και πολύπλευρες αντιδράσεις που αναγκάστηκε τελικά να αποσύρει το βίντεο που ανέβασε και να ζητήσει συγνώμη από την Νίκη Κεραμέως.

Ούτε ο κ. Τσίπρας, όμως, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ αποδοκίμασαν την άθλια επίθεση του. Κι ούτε φυσικά πρόκειται για μεμονωμένο φαινόμενο. Η τοξικότητα και η χυδαιότητα αποτελούσαν και αποτελούν βασικά στοιχεία του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι πορεύτηκε κι έτσι θα πορευτεί προς τις εκλογές», σημειώνουν κυβερνητικές πηγές.

Αναλυτικά όσα είπε ο Χριστόφορος Βερναρδάκης:

«Είναι η Νίκη Κεραμέως η Ρούλα Πισπιρίγκου της Δημόσιας Παιδείας;

1) Στέρησε από 50.000 νέους και νέες την είσοδο στα Πανεπιστήμια.
2) Αναγνώρισε ίσα επαγγελματικά δικαιώματα στης πάσης φύσεως ιδιωτικά κολλέγια με τα Πανεπιστήμια και τα Πολυτεχνεία.
3) Έβαλε δίδακτρα σε όλα τα μεταπτυχιακά.
4) Μετέτρεψε την επαγγελματική εκπαίδευση σε ανειδίκευτη φτηνή εργασία και τον μισθό των παιδιών σε χαρτζιλίκι.
5) Προσέλαβε αστυνομικούς στα Πανεπιστήμια, αντί για ερευνητές δασκάλους και πανεπιστημιακούς καθηγητές.
6) Αντικατέστησε τα πτυχία με πιστοποιητικά χαμηλής αξίας.

Ο κ. Βερναρδάκης έπειτα από τον σάλο που προκλήθηκε ζήτησε συγγνώμη και απέσυρε το επίμαχο βίντεο.

Keywords
Τυχαία Θέματα