Τα επόμενα βήματα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στον δρόμο προς τις εθνικές εκλογές

Τα επόμενα βήματα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στον δρόμο προς τις εθνικές εκλογές αλλά και την στρατηγική για την αναμέτρηση σε αυτοδιοικητικό επίπεδο θα συζητήσουν τα όργανα του κόμματος τις επόμενες ημέρες.

Επιτροπή, η συνεδρίαση της οποίας έχει προγραμματιστεί για το Παρασκευοσάββατο. Στην Κεντρική Επιτροπή αναμένεται να οριστικοποιηθούν και να ανακοινωθούν και οι αναθέσεις στα μέλη του οργάνου σε ό,τι αφορά τους τομείς του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Η Πολιτική

Γραμματεία στην αυριανή της συνεδρίαση δεν αποκλείεται να ασχοληθεί και με την στάση του κόμματος αναφορικά με τις εξελίξεις που συνδέονται με την Εξεταστική Επιτροπή και το “απόρρητο” των πορισμάτων των κομμάτων που προβάλλει η πλειοψηφία της ΝΔ. Η κυβέρνηση έκανε σήμερα ένα μικρό βήμα πίσω σε σχέση με την μυστικότητα της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής κατά την οποία θα γίνει συζήτηση επί των πορισμάτων ωστόσο η αξιωματική αντιπολίτευση διαμηνύει πως εάν αποφασιστεί η συνεδρίαση να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, τότε αυτό συνιστά πραξικοπηματική πράξη.

Περί τα τέλη Οκτωβρίου αναμένεται να οριστεί και η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την υπόθεση παρακολούθησης του πρώην υπουργού, τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Σπίρτζη από το κακόβουλο λογισμικό Predator

Πάντως στις προγραμματισμένες συνεδριάσεις των δύο κομματικών οργάνων θεωρείται βέβαιο ότι θα συζητηθούν οι μεγάλες προκλήσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον χρόνο που απομένει ως τις εκλογές αλλά και η γραμμή που θα χαράξει το κόμμα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές που θα διεξαχθούν περίπου έναν χρόνο αργότερα. Ο αναπληρωτής γραμματέας του κόμματος Γιώργος Βασιλειάδης κάνει λόγο για “μεγάλα πλατιά σχήματα που θα εκφράζουν τον κόσμο” τονίζοντας ότι οι συμπλεύσεις, ζυμώσεις και συνεργασίες στις αυτοδιοικητικές αποτελούν πολιτικό στόχο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για μία μεγαλύτερη έκφραση σε τοπικό επίπεδο. “Είμαι απόλυτα αισιόδοξος ότι οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα έχουν προοδευτικό πρόσημο” δηλώνει στο Κόκκινο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία,syriza-proodeftiki symmachia