Θ.Μαργαρίτης για τα Τέμπη: Τα κόμματα θα έπρεπε να είχαν κοινό πόρισμα απέναντι στην κυβερνητική πλειοψηφία

Συνέντευξη στον Ρ/Σ Αθήνα 9.84 και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Κουκλουμπέρη παραχώρησε σήμερα ο Θόδωρος Μαργαρίτης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και γραμματέας της πολιτικής κίνησης “Ανανεωτική Αριστερά”.

Μεταξύ άλλων τόνισε:

Για το θέμα της Κεντροαριστεράς και την πορεία του ΠΑΣΟΚ/ ΚΙΝΑΛ:

Η κοινωνική αντιπολίτευση με τους αγρότες, τους φοιτητές, τις διαδηλώσεις για τα Τέμπη είναι ένα ελπιδοφόρο

μήνυμα πολιτικής αλλαγής.

Από αυτή την σκοπιά το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ δεν πρέπει να μοιάζει κόμμα- στούντιο.

Οφείλει να βρίσκεται μέσα στα κοινωνικά κινήματα, να εκπροσωπεί τις αγωνίες των λαϊκών τάξεων και των μεσαίων στρωμάτων.

Αλλιώς ο κίνδυνος να παίξει ισχυρό ρόλο η ακραία ριζοσπαστική δεξιά είναι μπροστά στα μάτια μας. Το ζήτημα, επομένως, δεν είναι να “κυνηγά” απλά και μόνο τον ρόλο της κατάταξης στην δεύτερη θέση των Ευρωεκλογών αλλά να επιδιώκει την διαμόρφωση ενός πλειοψηφικού προοδευτικού ρεύματος για την αλλαγή των συσχετισμών.

Για την τραγωδία των Τεμπών και τις εξελίξεις στην Εξεταστική Επιτροπή:

Ένα παράδειγμα άμεσης συνεργασίας της Αντιπολίτευσης είναι η υπόθεση με τα Τέμπη.

Τα κόμματα θα έπρεπε να είχαν κοινό πόρισμα απέναντι στην κυβερνητική πλειοψηφία. Να είχαν οργανώσει δημοσία κινητοποιήσεις ενάντια στην συγκάλυψη. Αυτό το έγκλημα- με τις πολιτικές του προεκτάσεις δεν μπορεί να μείνει στο περιθώριο.

Είναι ζήτημα τιμής. Η κριτική προς την κυβέρνηση και προς τις αβελτηρίες της Δικαιοσύνης έπρεπε να οδηγεί σε κοινές και αποτελεσματικές δράσεις ελέγχου της εξουσίας. Όπως απαιτούν οι οικογένειες των θυμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα