Mixtapin’ with Mechanimal: 16 Again

12:12 12/2/2013 - Πηγή: Mixtape

Με αφορμή την επερχόμενη εμφάνιση των Mechanimal με τους Victory Collapse στο Fuzz Club, o Γιάννης Παπαϊωάννου των πρώτων μας χάρισε ένα αποκλειστικό mixtape. Όπως μας δήλωσε και ο ίδιος στο συνοδευτικό e-mail:

“Όσο ηχογραφώ ένα άλμπουμ δεν ακούω ποτέ κάτι ξένο ή κάτι που μπορεί να μου αποσπάσει την προσοχή. Είμαι ολοκληρωτικά αφοσιωμένος σε αυτό που δημιουργώ. Έτσι λοιπόν, το καλοκαίρι,

όταν είχαν πια τελειώσει οι μίξεις και το μάστερινγκ του άλμπουμ των Mechanimal [σ.σ. θυμηθείτε εδώ το review μας], άνοιξα τον υπολογιστή και έφτιαξα ένα playlist για να πάρω μαζί στις διακοπές. Το όνομασα 16 Again και αυτά είναι μερικά από τα κομμάτια που έβαλα μέσα.”

Πατήστε λοιπόν παρακάτω το play για να ακούσετε αυτό το πολύ ενδιαφέρον mixtape που μας χάρισαν οι Mechanimal διαβάζοντας παράλληλα και τα σχόλια του Γ.Παπαϊωάννου για καθένα από τα κομμάτια. Υπενθυμιζούμε ότι οι Mechanimal εμφανίζονται το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου μαζί με τους Victory Collapse στο Fuzz Club (Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ, Ταύρος), οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00, τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ (προπώληση Ticket House, Public Πλ.Συντάγματος, http://www.viva.gr). Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

1.Thomas Leer & Robert Rental – ‘Day Breaks, Night Heals’
Μέχρι σήμερα αυτό είναι το πιο πολυπαιγμένο και το πιο αγαπημένο μου άλμπουμ της Industrial Records.

2.Silvia – ‘Zuerst Ich’
Η μηχανική της έκφρασης του κινήματος Neue Deutsche Welle αποτυπώνεται σε κομμάτια σαν κι αυτό που ανοίγει το πρώτο άλμπουμ της Silvia.

3.Nine Circles -’ Twinkling Stars’
Ένα αινιγματικό (και σπουδαίο κατά την άποψή μου) ντουέτο – αντρόγυνο από την Ολλανδία.

4.Das Kabinette – The Cabinet
Οι Das Kabinette έγιναν γνωστοί από την Minimal Wave πολλά χρόνια μετά την κυκλοφορία αυτού του σίνγκλ, το οποίο κάποτε είχα αγοράσει από το Dragonfly στην Ακαδημίας και σήμερα αποτελεί σπάνιο συλλεκτικό κομμάτι.

5.Autumn – ‘Synthesize’
Ένα σχήμα από το Βέλγιο, το οποίο αν κι έχει παλιές ρίζες, ξεθάφτηκε κι αυτό πρόσφατα από το ψυχρό minimal synth κύμα της Minimal Wave.

6.Rational Youth - ‘I Want To See The Light’
Καναδάς, 1981. Πρώτο σινγκλ από μια τετραμελή μπάντα που συμπαθούσα περισσότερο από τους Men Without Hats. Έκαναν πριν κάτι χρόνια ένα τρελό comeback στη χώρα που έχει αγαπήσει περισσότερο απ’ όλες την synth music, τη Σουηδία.

7.Days Of Sorrow – ‘Travel’
Ένα obscure γερμανικό τετραμελές σχήμα που έκανε μόνο 2 κυκλοφορίες (τη δεύτερη στη γερμανική Rough Trade) και μετά χάθηκε.

8 Sun Yama – ‘Subterranean Homesick Blues’
Αξεπέραστη διασκευή. Το κομμάτι που ανοίγει τη δεύτερη πλευρά του “Your Secret’s Safe With Us”, από ένα ακόμη αινιγματικό ντουέτο που κυκλοφόρησε μόνο ένα σινγκλ.

9.Fad Gadget – ‘Ricky’s Hand’
Μια ιδιοφυία που την έλεγαν Frank Tovey. R.I.P.

10.The Normal – ‘Warm Leatherette’
Η πρώτη φορά που άκουσα τους στίχους “a tear of petrol is in your eye, the hand-break penetrates your thigh, quick, let’s make love, before you die” ήταν η ουσιαστική αιτία για τη χρόνια αρρώστια μου με τον J.G. Ballard.

11.Deutsch Amerikanische Freundschaft – ‘Der Mussolini’
Μέχρι σήμερα το θεωρώ ένα πρωτοποριακό και μοναδικά μοντέρνο εύρημα στην ηλεκτρονική μουσική, αυτόν τον συνδυασμό ηλεκτρονικών ντραμς, μονότονων συνθς και φωνής.

12.Depeche Mode – ‘Photographic’
Η πρώτη εκτέλεση από το Some Bizarre Album είναι ίσως το πιο αγαπημένο μου κομμάτι τους κι εκείνο που έχω παίξει πιο πολύ.

13.Heaven 17 – ‘(We Don’t Need This) Fascist Groove Thang’
Ακούγεται τόσο επίκαιρο για την Ελλάδα του 2013. Αδέρφια και αδερφές ελπίζω να καταλαβαίνετε ότι το μόνο που δεν χρειαζόμαστε σήμερα είναι “evil men with racist views”.

14.The Human League – ‘Hard Times’
Η δεύτερη περίοδος ενός σπουδαίου συγκροτήματος και η πιο πετυχημένη. Με το Dare θεωρώ ότι οι Human League κατάφεραν να ισορροπήσουν, τόσο θαρραλέα, στην λεπτή γραμμή ανάμεσα στην επιτυχία και την πρωτοπορία. Ωστόσο, αυτό είναι ένα b-side εκείνης της εποχής.

15.Pete Shelley – ‘Homosapien’
Αν οι Clash και οι Pistols ήταν οι καθεστωτικοί, τότε οι Buzzcocks και οι Wire ήταν πρώτοι πραγματικοί «καλλιτέχνες» του punk και είχα πάθει χοντρή πλάκα που στο πρώτο του προσωπικό άλμπουμ ο τραγουδιστής των Buzzcocks είχε βάλει τόσα πολλά συνθς.

16.The Associates – ‘Tell Me Easter’s On Friday’
Ακόμα θυμάμαι την μέρα που αγόρασα αυτό το άλμπουμ σε ένα ταξίδι στη Σουηδία. Η παραγωγή στο δεύτερο άλμπουμ των Associates είναι σημείο αναφοράς για μένα και θεωρώ ότι ο ορισμός της synthpop είναι ατελής χωρίς την αναφορά αυτού του σπουδαίου συγκροτήματος.

Mixtapin’ With Mechanimal: 16 Again by Mixtapegr on Mixcloud

Keywords
Τυχαία Θέματα