Moa Bones @ Θέατρο Ροές

Το πρώτο τους άλμπουμ, Aquarelles, παρουσίασαν οι Moa Bones το βράδυ της Πέμπτης στο Θέατρο Ροές και όπως θα διαπιστώσετε και από τις φωτογραφίες που συνοδεύουν το κείμενο, η βραδιά αυτή ήταν κάτι παραπάνω από ζεστή και ατμοσφαιρική.

Η συναισθηματική φύση των τραγουδιών που επέλεξαν να μας παρουσιάσουν οι Moa Bones συνέβαλλε τα μέγιστα στη δημιουργία της ατμόσφαιρας που χρειάζεται ένα ακουστικό σχήμα για να αποδώσει, με τη βοήθεια φυσικά του σκηνικού με χαλιά, κεριά και vintage

έπιπλα, αλλά και της βροχής που έπεφτε έξω.

Η επιλογή ενός θεάτρου για την παρουσίαση του άλμπουμ κρίνεται σαφώς εύστοχη αφού ο Δημήτρης, η Ευαγγελία και ο Γιάννης -το drum machine- εκμεταλλεύτηκαν τις δυνατότητες του χώρου αφήνοντας τις μελωδίες να γεμίσουν την ατμόσφαιρα, χωρίς παρεμβολές από εξωτερικούς παράγοντες – κινητά, κάπνα, φωνές – που πολλές φορές καταστρέφουν αυτό που προσπαθεί να χτίσει ο καλλιτέχνης.

Το tracklisting περιελάμβανε ολόκληρο το Aquarelles, (για το οποίο σας έχουμε μιλήσει ήδη) και αρκετές πετυχημένες διασκευές, τόσο στην επιλογή όσο και στην εκτέλεση τους. Το Suspicious Minds του Elvis και το Sugar Sugar των Archies μεταξύ άλλων έδεσαν άψογα με τις δικές τους συνθέσεις.

Highlight της συναυλίας, η διασκευή του Ava Adore των Smashing Pumpkins την οποία ακολούθησε το εξαιρετικό δικό τους Nightlife σε μια ενορχήστρωση και εκτέλεση που θα μπορούσε άνετα να έχει βγει από το μυαλό του Thom Yorke.

Κατά τα άλλα, το ντουέτο κατάφερε να παρουσιάσει με αξιοπρέπεια, σεμνότητα και λίγο τρακ κατά περιστάσεις, τις όμορφες συνθέσεις που περιέχονται στο πρώτο τους άλμπουμ, να βγει για encore μετά από λαϊκή απαίτηση και να μας καληνυχτίσει με το Have you Ever Seen the Rain των CCR και το δικό τους I Wish που ακούστηκε για δεύτερη φορά.

Η προσέλευση του κόσμου θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη αλλά την ίδια ημέρα, πέραν της αποτρεπτικής δυνατής βροχής, λάμβανε χώρα ένα σκηνικό τύπου “Λονδίνο γίναμε”, καθώς ακριβώς απέναντι, στο ΚοοΚοο, ο Χρήστος Λαϊνάς παρουσίαζε το πρώτο του σόλο άλμπουμ, μερικά μέτρα πιο κάτω, στο Κ44, οι Berlin Brides συναντούσαν τον Kid Flicks και λίγο πιο πάνω, το Bios φιλοξενούσε το πάρτι της Blogovision.

Ενθαρρυντικό ασφαλώς το γεγονός ότι μερικές μέρες πριν τα πιο περίεργα Χριστούγεννα που θα ζήσουμε όλοι μας, η δημιουργικότητα μερικών ανθρώπων μας δίνει το κουράγιο να αισιοδοξούμε λίγο περισσότερο από όσο μας έχει επιτραπεί να κάνουμε εώς τώρα.

Καλές Γιορτές!

(Φωτογραφίες : Βαγγέλης Πατσιαλός)

Keywords
Τυχαία Θέματα