Το πέναλτι ορόσημο για τον προπονητή της Ρεάλ

13:25 23/1/2024 - Πηγή: Contra

Ορισμένες φορές μία μικρή συγκυρία μπορεί να δημιουργήσει μια ευκαιρία. Οι ευκαιρίες και οι προοπτικές που δίνουν πρέπει να αξιοποιούνται και αυτό ακριβώς έκανε ο Κάρλο Αντσελότι όταν ακόμη δεν ήταν προπονητής της Μίλαν.

Όμως ποια ήταν αυτή η ευκαιρία και πως παρουσιάστηκε στον Ιταλό τεχνικό;

Η ιστορία ξεκινάει με τον εκτός έδρας αγώνα της Μίλαν με την Τορίνο. Οι φήμες ότι ο Μπερλουσκόνι θα απομάκρυνε από την τεχνική ηγεσία τον Φατίχ Τερίμ αν δεν νικούσε την Τορίνο ήταν έντονες. Τρία λεπτά πριν από την λήξη του αγώνα και με το σκορ στο 0-0, η Μίλαν κερδίζει πέναλτι και την εκτέλεση

αναλαμβάνει ο Φίλιπο Ιντζάγκι.

Απέναντί του βρισκόταν ένας γνώριμος τερματοφύλακας μιας και οι δύο ήταν συμπαίκτες στην Πάρμα. Έτσι ο Ιντζαγκι αποφάσισε να εκτελέσει διαφορετικά για να τον μπερδέψει αλλά αντιθέτως στέλνει την μπάλα πολύ ψηλά άουτ με αποτέλεσμα όντως ο Τερίμ να απολυθεί.

Η ευκαιρία του Αντσελότι προκύπτει από το γεγονός πως η Μίλαν χρειάζονταν έναν προπονητή επειγόντος και, παρά το γενονός πως ο Ιταλός είχε προφορική συμφωνία με την Πάρμα, η Μίλαν πρόλαβε να τον καλέσει προτού φτάσει στα γραφεία για να υπογράψει.

Έκτοτε, ο Ιντζάγκι συνέχεια πείραζε τον Ιταλό κόουτς πως χάρις σε αυτόν έγινε ο προπονητής του δικού του βεληνεκούς καθώς και πως χάρις σε αυτόν υπήρξε αυτή η σπουδαία ομάδα της Μίλαν που όλοι γνωρίζουμε και θαυμάζουμε μέχρι σήμερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα