Δεκαετής συμφωνία μεταξύ Microsoft και Nintendo για το Call of Duty

Η διαδικασία της εξαγοράς της Blizzard Activision από τη Microsoft συνεχίζει να περνάει από “κόσκινο”, με το μεγάλο “αγκάθι” να παραμένει η ανησυχία πως το franchise του Call of Duty ενδέχεται να μετατραπεί σε αποκλειστικότητα.

Σύμφωνα με τους ελεγκτικούς θεσμούς αλλά και τη Sony, αυτή η προοπτική θα μπορούσε να δημιουργήσει τέραστιο πρόβλημα στο θέμα της ανταγωνιστικότητας.

Θέλοντας να κατευνάσει αυτούς τους ισχυρισμούς ο Phil Spencer ανέφερε τα εξής μέσω του Twitter: “Η Microsoft σύναψε δεκαετή συμφωνία με τη Nintendo, σύμφωνα με την οποία και έπειτα από τη συγχώνευση με την Activision Blizzard King, δεσμευόμαστε ότι τα Call of Duty θα γίνονται διαθέσιμα στις κονσόλες της για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Η Microsoft έχει ως στόχο να φέρει περισσότερα παιχνίδια σε περισσότερους παίκτες, επιτρέποντάς τους να ασχοληθούν με αυτά με οποιοδήποτε μέσο επιθυμούν.

Επιπλέον, είμαι στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσω ότι η Microsoft δεσμεύεται ότι, έπειτα από την ολοκλήρωση της συγχώνευσης με την Activision Blizzard King, θα συνεχίσει τη διάθεση των Call of Duty μέσω Steam, ταυτόχρονα με τη διάθεσή τους στο Xbox”.

Από την πλευρά της Sony γνωρίζουμε ότι έχει αρνηθεί να συνάψει ανάλογη συμφωνία με τη Microsoft. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι σημαίνει η παραπάνω συμφωνία για τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και αν θα κριθεί αρκετή ώστε να προχωρήσει η εξαγορά.

Μέσω αυτής της δήλωσης φαίνεται επίσης η πρόθεση της Microsoft να επαναφέρει το franchise του Call of Duty στα συστήματα της Nintendo, καθώς, έως σήμερα, κανένα παιχνίδι της σειράς δεν εμφανίστηκε στο Switch.

The post Δεκαετής συμφωνία μεταξύ Microsoft και Nintendo για το Call of Duty appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα