Κανονικά η ανάπτυξη του Baldur’s Gate 3 στο Xbox

Η Larian Studios, το studio ανάπτυξης του Baldur’s Gate 3, επιβεβαίωσε ότι ο τίτλος βρίσκεται κανονικά υπό ανάπτυξη για τις πλατφόρμες Xbox.

Να θυμίσουμε οτι δημιουργήθηκε κάποια σύγχυση μετά την εμφάνισή του τίτλου κατά τη διάρκεια του πρόσφατου State of Play της Sony,

όπου επιβεβαιώθηκε η ημερομηνία κυκλοφορίας του για PlayStation 5, PC και Mac, χωρίς να γίνεται αναφορά στο Xbox. Αυτό οδήγησε σε εικασίες ότι ο τίτλος θα είναι κάποιου είδους console exclusive στο PlayStation 5, αφήνοντας τους παίκτες του Xbox χωρίς το επερχόμενο RPG.

Θέλοντας να ξεδιαλύνει την κατάσταση, η Larian Studios, σε μια δήλωση της στο IGN, επιβεβαίωσε ότι μια έκδοση Xbox του Baldur’s Gate 3 βρίσκεται υπό ανάπτυξη, αλλά δυσκολεύεται να βρει την “ισοτιμία” μεταξύ των εκδόσεων Xbox Series X και Xbox Series S του τίτλου, κάτι που η Microsoft απαιτεί από όλα τα παιχνίδια που έρχονται στις πλατφόρμες.

“Έχουμε μια έκδοση Xbox του Baldur’s Gate 3 σε ανάπτυξη εδώ και αρκετό καιρό. Αντιμετωπίσαμε ορισμένα τεχνικά ζητήματα κατά την ανάπτυξη της έκδοσης Xbox που μας εμπόδισαν να νιώθουμε 100% σίγουροι για την ανακοίνωσή της μέχρι να βεβαιωθούμε ότι βρήκαμε τις σωστές λύσεις – συγκεκριμένα, δεν καταφέραμε να κάνουμε το co-op splitscreen να λειτουργεί με τα ίδια πρότυπα τόσο στο Xbox Series X όσο και στο S, κάτι που αποτελεί προϋπόθεση μας”, αναφέρεται στην επίσημη δήλωση.

“Δεν υπάρχει κάποιο platform exclusivity που να μας εμποδίζει να κυκλοφορήσουμε το Baldur’s Gate 3 στο Xbox, αν αυτό είναι μια τεχνικά δυνατόν. Εάν και όταν ανακοινώσουμε περαιτέρω πλατφόρμες, θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι κάθε έκδοση ανταποκρίνεται στα πρότυπα και τις προσδοκίες μας”.

Έτσι, μπορεί ακόμα να έχουμε την κυκλοφορία του Baldur’s Gate 3 στο Xbox Series X/S μαζί με τις άλλες εκδόσεις στις 31 Αυγούστου 2023, ή ίσως θα πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή ακόμα.

The post Κανονικά η ανάπτυξη του Baldur’s Gate 3 στο Xbox appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα