Darkfall Unholy Wars: Το user interface

Αλλάξτε role και school οποιαδήποτε στιγμή, χωρίς να δημιουργήσετε νέο χαρακτήρα!

Η Aventurine παρουσίασε το νέο GUI (Graphical User Interface) του Darkfall Unholy Wars.

Όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο στο οποίο μιλάει ο Tork Shaw, Coordinate designer του παιχνιδιού, το GUI δημιουργήθηκε με γνώμονα πολλά γνωστά FPS kai

Action games της αγοράς. Σκοπός του ήταν να αναπτύξει ένα γρήγορο, πρωτοποριακό και λειτουργικό περιβάλλον. Άλλωστε, θυμίζουμε ότι σε ένα real-time MMORPG είναι ιδιαίτερα δύσκολο να χρησιμοποιηθούν τα δεκάδες skills τη στιγμή που πρέπει. Φανταστείτε να παιζόταν το Skyrim online και θα καταλάβετε τι εννοούμε.

Κατά το στάδιο δημιουργίας του GUI, οι developers της Aventurine μελέτησαν τα προβλήματα του παλιού περιβάλλοντος και είδαν το στυλ με το οποίο έπαιζαν οι καλύτεροι PvPers. Κατά συνέπεια δημιούργησαν το παρακάτω αποτέλεσμα (δείτε το σε HD).

Watch YouTube video

Σύμφωνα με τη λογική του νέου GUI, θα υπάρχουν Player points τα οποία θα κερδίζετε και θα μπορειτε να κάνετε assign στα skills σας. Δόθηκε επίσης βάση στο καλύτερο στήσιμο των μενού που αφορούν τις Clans, καθώς και στο crafting. Δεν θα υπάρχει η τεράστια πληθώρα πληροφοριών που είχαμε συνηθίσει απ' το παλιό GUI (σ.σ. κάποια μενού κάλυπταν ένα μεγάλο μέρος της οθόνης), ωστόσο όλες οι λειτουργίες θα ενσωματωθούν στο νέο περιβάλλον, αλλά σε πολύ μικρότερο χώρο. Θα χρησιμοποιηθούν επίσης δύο νέα radial (κυκλικά) menus στα οποία θα κάνετε assign τα skills σας. Αυτό, όπως θα δείτε κι από το βίντεο, μαρτυράει ότι προφανώς θα υπάρχει ένας συνδυασμός του στυλ πλήκτρο + αριστερό ή δεξί κλικ. Στο 1:43 μπορείτε να δείτε και το νέο paperdoll.

Αλλάξτε ρόλο χωρίς δημιουργία νέου χαρακτήρα
Μία ακόμη σημαντική πληροφορία είναι ότι στο ανανεωμένο user interface θα επιλέγετε οποιαδήποτε στιγμή να αλλάξετε role (οι ρόλοι λειτουργούν όπως τα classes) αν δεν είστε ικανοποιημένος απ' την αρχική σας επιλογή! Αυτό αλλάζει τελείως τα δεδομένα, καθότι ως γνωστόν στα περισσότερα MMORPG άπαξ και επιλέξετε κάποιο class για τον χαρακτήρα σας δεν υπάρχει κανένα rollback και θα πρέπει να συμβιβαστείτε με την επιλογή σας. Εδώ όμως μια ελληνική προγραμματιστική εταιρεία πρωτοπορεί, καθώς από εκεί που για παράδειγμα παίζατε με Warrior (melee) αν δείτε ότι κάποιο άλλο role σας ευνοεί ή σας ταιριάζει περισσότερο, θα έχετε τη δυνατότητα για παράδειγμα να αλλάξετε σε Elementalist (μάγος) ή Skirmisher (τοξότης). Κάτι ανάλογο θα ισχύει και για τα schools σας, καθώς στο βίντεο βλέπουμε ότι θα μπορείτε να επιλέξετε τα δύο που θα χρησιμοποιείτε κατά βούληση. Συνεπώς, σε όποιο σημείο κι αν φτάσετε, όσο κι αν αναπτύξετε τα βασικά attributes του χαρακτήρα σας, αν θελήσετε να αλλάξετε το στυλ παιχνιδιού σας θα μπορείτε να το κάνετε ελεύθερα κρατώντας τον χαρακτήρα σας!

Προς το τέλος του βίντεο βλέπετε το νέο backpack το οποίο θα απεικονίζεται με μια οριζόντια γραμμή στο κάτω μέρος της οθόνης. Τα αντικείμενα φαίνονται τακτοποιημένα (align to grid) σε αντίθεση με το

Keywords
Τυχαία Θέματα