Bayonetta Origins Cereza and the Lost Demon review

15:33 4/4/2023 - Πηγή: Game 2.0

Ξεχάστε τα σεξουλιάρικα αστεία, τα υπονοούμενα και τις πρόστυχες κινήσεις. Αφεθείτε σε μια εμπειρία χαλαρωτική, μέσα σε αρώματα δεντρολίβανου και πράσινης μολόχας, που θα σας παρασύρουν σε ένα κόσμο μαγικό, όπου δεν υπάρχουν λογαριασμοί ρεύματος, δόσεις για το καινούριο πλυντήριο και market pass. Ανάψτε κεριά και καθίστε να σας πω για το Bayonetta Origins: Cereza and the Lost Demon.

Το Bayonetta Origins: Cereza and the Lost Demon

είναι prequel της σειράς Bayonetta. Η Bayonetta, πριν τα τετράγωνα γυαλιά και το γλειφιτζούρι με τους υπαινιγμούς, είναι η νεαρή Cereza, το απαγορευμένο παιδί ενός Lumen Sage και μιας μάγισσας Umbra, που θέλει απεγνωσμένα να γίνει όσο το δυνατόν πιο δυνατή μάγισσα για να σώσει τη μητέρα της από τη φυλακή που την έχωσαν λόγω του παράνομου ειδυλλίου. Η Cereza ζει με την μέντορά της, την μάγισσα Morgana, που δεν της επιτρέπει να μπει στο απαγορευμένο δάσος, το Avalon,. Όμως η Cereza όπως πάντα κάνει το δικό της και μπαίνει στο δάσος, με το αρκουδάκι της τον Cheshire, για να βρει τον λευκό λύκο (όχι τον Gerald βρε). Το περίεργο αυτό δίδυμο των Cereza και Cheshire ξεκινά το ταξίδι του επειδή ο ένας έχει ανάγκη τον άλλον για την επιβίωσή του και κατά την διάρκεια της περιπέτειας η σχέση τους βαθαίνει και αποκτά άλλη σημασία.

Έχετε παίξει παιχνίδια Bayonetta; Ε, ξεχάστε τα! Το Bayonetta Origins είναι παιχνίδι γρίφων με στοιχεία πλατφόρμας και με ισομετρική προοπτική. Σε όλα αυτά προσθέστε μάχες με στοιχεία στρατηγικής και καταλαβαίνετε ότι φεύγουμε εντελώς από τη φόρμουλα της βασικής τριλογίας. Ελέγχετε τη νεαρή Cereza και το αρκουδάκι της τον Chesire, το οποίο έχει καταληφθεί από πνεύμα ακάθαρτο και βγάζει νύχια. Ο έλεγχος των δύο χαρακτήρων είναι ταυτόχρονος, δηλαδή με το αριστερό Joy-Con χειρίζεστε την Cereza και με το δεξί τον Cheshire. Η Cereza κατά κύριο λόγο καταπιάνεται με την μαγεία, ενώ ο Chesire δέρνει ό,τι υπάρχει στον δρόμο σας. Σε γενικές γραμμές οι μάχες εναντίον των δαιμόνων έχουν «τραμπουκική» εξέλιξη, δηλαδή η Cereza τους κρατάει με μάγια και ο Cheshire τους δέρνει με ωμή δύναμη. Αυτή η ανικανότητα της Cereza να δείρει δίνει άλλη στρατηγική στις μάχες, αφού πρέπει να αλληθωρίσετε για να κάνετε τους δύο ήρωες να συνεργαστούν για να κατατροπώσουν τους εχθρούς τους.

Αρχικά είναι λίγο κουραστικό να ελέγχετε δύο χαρακτήρες ταυτόχρονα με τους δυο μοχλούς. Με τον χαμό που γίνεται στις μάχες, συχνά ίσως χάνεστε και μπερδεύεστε ως προς τον ποιον χαρακτήρα ελέγχετε και κυρίως το πού βρίσκεται ο καθένας. Ευτυχώς μετά από λίγες ώρες γίνεται συνήθεια. Το θετικό είναι ότι ο Cheshire μπορεί να εναλλάσσεται μεταξύ της λειτουργίας unleashed όπου μπορεί να περπατήσει και να καταστρέψει εχθρούς και εμπόδια, και τη λειτουργία hug όπου συρρικνώνεται σε μορφή παιχνιδιού, κι έτσι όταν δεν είναι χρήσιμος δεν χρειάζεται να τον χειρίζεστε. Η Cereza και ο Cheshire δεν μπορούν να απομακρυνθούν πολύ ο ένας από τον άλλο καθώς το τερατάκι χάνει τις δυνάμεις του, οδηγώντας σε κάποιες στρατηγικές αποφάσεις για την λύση γρίφων που απαιτούν την μαγεία της Cereza ή την δύναμη του Cheshire. Το παιχνίδι είναι γεμάτο με ασύμμετρους γρίφους που απαιτούν να εξερευνήσετε το περιβάλλον και να χρησιμοποιήσετε τα διάφορα ταλέντα και των δύο χαρακτήρων για να προχωρήσετε. Αν και δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολα, τα παζλ είναι καλά ισορροπημένα και ενδιαφέροντα, προετοιμάζοντάς σας κατάλληλα για το ποια γραμμή σκέψης μπορεί να απαιτεί το επόμενο εμπόδιο. Καθώς προχωράτε ξεκλειδώνετε διάφορες elemental δυνάμεις (του νερού, του δάσους κτλ) που δίνουν στον Cheshire νέες ικανότητες, αυξάνοντας την πολυπλοκότητα και το ενδιαφέρον μαχών και γρίφων.

Το παιχνίδι παρουσιάζεται σαν παραμύθι και είναι χωρισμένο σε κεφάλαια (πίστες). Στο τέλος των κεφαλαίων υπάρχουν τα καθιερωμένα boss, που ελάχιστα θυμίζουν Bayonetta, όχι γιατί δεν είναι τρελά, αλλά επειδή πλέον έχουν περισσότερη στρατηγική απ’ ότι ξύλο. Όπως και οι απλοί εχθροί, έχουν μεγάλη ποικιλία με διαφορετική στρατηγική και δυσκολία. Και τώρα που συζητάμε για δυσκολία, γενικώς μην περιμένετε κάτι που θα τεστάρει ιδιαίτερα το ταλέντο σας. Το παιχνίδι απευθύνεται σε πιο νεαρές ηλικίες, με ότι συνεπάγεται αυτό. Επίσης θα μπορούσε να είναι πιο μαζεμένο και να ολοκληρωθεί νωρίτερα, καθώς προς το τέλος η επανάληψη των μηχανισμών των γρίφων και οι επαναλαμβανόμενες στρατηγικές μάχης κουράζουν.

Το παιχνίδι είναι σαν ζωντανός πίνακας του Bob Ross, με εντυπωσιακά cel-shaded hand-drawn γραφικά. Κάθε πίστα έχει την δική της αισθητική και παλέτα χρωμάτων. Οι κεντρικοί χαρακτήρες είναι εκφραστικοί και κινούνται με χάρη και με μπρίο. Οι εχθροί είναι πρωτότυποι και όχι τόσο εφιαλτικά καρναβάλια όπως στην βασική τριλογία, αλλά πιο kid-friendly. Γενικώς όλα συμβάλλουν στην μαγευτική, παραμυθένια ατμόσφαιρα του παιχνιδιού. Κι όλα αυτά χωρίς τα τεχνικά σκαμπανεβάσματα του Bayonetta 3. Εξίσου υψηλού επιπέδου και η μουσική, που είναι ορχηστρική και πανδαισία για τα αφτιά. Στο ταξίδι σας συντροφεύει μια αφηγήτρια του παραμυθιού με ήρεμη ASMR φωνή. Οι δε χαρακτήρες έχουν ευχάριστες, καρτουνίστικες φωνές. Φυσικά και οι ατμοσφαιρικοί ήχοι είναι εξαιρετικοί και βγαίνουν από τα ηχεία του Switch σαν από τον αυλό του Πάνα.

Το Bayonetta Origins: Cereza and the Lost Demon είναι μια εφηβική ιστορία για τις δυσκολίες της προσαρμογής, της αποδοχής, της φιλίας αλλά και της κατανόησης του εαυτού που αντιμετωπίζουμε στον δρόμο προς την ενηλικίωση. Δύσκολα πάντως θα ευχαριστήσει του σκληροπυρηνικούς φαν της σειράς Bayonetta, αφού εκτός από την ιστορία που δείχνει το ξεκίνημα της μάγισσας, είναι εύκολο και αρκετά παιδικό, σε αντίθεση με τον ενήλικο χαρακτήρα των βασικών τίτλων. Μην περιμένετε την τρέλα της τριλογίας Bayonetta, αλλά ένα όμορφο παραμύθι με χαλαρή δυσκολία και ρυθμό.

Οπτικά εντυπωσιακό και ατμοσφαιρικόΕξαιρετικό soundtrack, συναρπαστική αφήγησηΩραίος συνδυασμός γρίφων και μαχώνΕύκολοΚουραστικό σύστημα χειρισμού δύο χαρακτήρων ταυτόχροναΕπαναλαμβανόμενο προς το τέλοςΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7.5

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:SwitchΑΝΑΠΤΥΞΗ:PlatinumΕΚΔΟΣΗ:NintendoΔΙΑΘΕΣΗ:CD Media

Game20.gr, το Άσυλο των gamers

Keywords
Τυχαία Θέματα