O Ερντογάν συνεχίζει ακάθεκτος τις εκκαθαρίσεις

Η Τουρκία ακύρωσε τις άδειες εργασίας 27.424 εργαζομένων στον εκπαιδευτικό τομέα, στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργεί για το κίνημα του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν. "Ακυρώθηκαν οι άδειες εργασίας 27.424 μελών του προσωπικού σε θεσμούς και σχολεία στο πλαίσιο της παράλληλης κρατικής δομής", δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Ισμέτ Γιλμάζ στους δημοσιογράφους, ενώ τα σχόλιά του μεταδόθηκαν από πολλά τουρκικά τηλεοπτικά κανάλια. "Σε αυτά τα μέλη του προσωπικού δεν θα επιτραπεί να εργαστούν ξανά είτε σε δημόσιους είτε σε ιδιωτικούς

εκπαιδευτικούς θεσμούς".

Το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ θεωρεί ότι οι εργαζόμενοι αυτοί ήταν μέρος του "παράλληλου κράτους" που οι οπαδοί του Γκιουλέν έχουν δημιουργήσει μέσα στο κρατικό σύστημα.

Παράλληλα, η αστυνομία συνέλαβε σήμερα το πρωί 17 ανθρώπους κατά τη διάρκεια εφόδων στην Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο μιας επιχείρησης με στόχο Κούρδους μαχητές, αλλά και μέλη του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP). Σε βάρος των συλληφθέντων απαγγέλθηκαν κατηγορίες για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, στρατολόγηση και διοργάνωση παράνομων διαδηλώσεων.

Με την υποστήριξη ενός ελικοπτέρου, μονάδες των δυνάμεων για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας πραγματοποίησαν έφοδο στα γραφεία του HDP στην κεντρική συνοικία Μπέιογλου της Κωνσταντινούπολης. Σύμφωνα με όσα ανέφερε το HDP, το οποίο είναι το τρίτο κόμμα στο κοινοβούλιο, η αστυνομία παραβίασε την πόρτα του κτιρίου όπου στεγάζονται γραφεία του στην Κωνσταντινούπολη και ερεύνησε "παράνομα" τον χώρο την ώρα που ήταν άδεια.

reuters.com

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα