Έρχονται... επενδύσεις!

Αφού βγήκαμε από τα Μνημόνια, όπως μας είχε υποσχεθεί και ο Π. Καμμένος κι αφού αναστήθηκε η χώρα όπως μας τόνιζε συνεχώς ο Αλ. Τσίπρας, ήρθε η ώρα για επενδύσεις. Έτσι, λοιπόν, το επόμενο διάστημα θα αρχίσει να ξετυλίγεται το σχέδιο της κυβέρνησης για προσέλκυση επενδυτών από όλη την υφήλιο.

Ο Δημήτρης Μάρδας, μετά τους Σύρους επενδυτές, πετάχτηκε μέχρι την Ιορδανία για να φέρει και ο Ιορδανούς ενώ όλο το υπουργείο Εξωτερικό, προεξάρχοντος

του Ν. Κοτζιά εργάζεται… πυρετωδώς για να φέρει επενδύσεις, ασχέτως αν τα γραφεία τύπου στο εξωτερικό διαλύθηκαν.

Μαθαίνουμε ότι στην ουρά για επενδύσεις στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται η Αμερική, και κυρίως οι Ελληνοαμερικανοί επενδυτές οι οποίοι παρακαλάνε τον Τσίπρα να τους αφήσει να έρθουν με τα δολάριά τους.

Γι’ αυτό και ο πρωθυπουργός τους στέλνει τον δικό του άνθρωπο τον Νίκο Παππά ο οποίος θα μεταβεί σε Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη για να προσελκύσει επενδύσεις. Φανταζόμαστε ότι παίρνοντας μαζί του και το γ.γ. Επικοινωνίας, Λ. Κρέτσο, θέλει να προσελκύσει και επενδύσεις στο χώρο της τηλεόρασης, μιας και είναι σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες. Γιατί δηλαδή να πάρει άδεια ο Μαρινάκης ή ο Βρυώνης με 35 ή 50 εκατ. ευρώ και να μην έρθει κι ένας Ελληνοαμερικανός να δώσει 100 εκατ. δολάρια για την «χρυσοφόρα» αγορά των media στην Ελλάδα η οποία είναι γεμάτη από διαφημίσεις και δεν έχουν τι να κάνουν τα λεφτά.

Μαθαίνουμε, ή μάλλον δεν μαθαίνουμε γιατί είναι μυστικό το πρόγραμμα, ότι ο Παππάς δεν έχει κάποια συγκεκριμένη ατζέντα. Αν και πρωτοκλασάτος υπουργός δεν έκλεισε κάποιο σπουδαίο ραντεβού με την πολιτική τάξη στις ΗΠΑ, ούτε και με επιφανείς επιχειρηματίες. Κάτι που καθιστά την επίσκεψή του σε ταξιδάκι αναψυχής με όλα τα έξοδα πληρωμένα. Άντε το πολύ να τον δεχθεί κανένας αρχιεπίσκοπος μιας και ο ίδιος είναι Αρχιμανδρίτης, άντε και να συναντηθεί με κανέναν σημαντικό Ελληνοαμερικανό, γιατί όχι και με την… Μαρία Μενούνος.

Γενικώς, το νέο «κοσκινάκι» που θα κρεμάσει ο ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα είναι οι επενδύσεις. Πόσες πολλές θα έρθουν, πώς θα αλλάξει η χώρα, πόσα λεφτά θα πέσουν τους επόμενους μήνες κι άλλα τέτοια κουφά σε ένα επενδυτικό περιβάλλον που μόλις προχθές ψηφίστηκε στη Βουλή η αύξηση της φορολογίας από το 26% στο 29% ενώ οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στραγγαλίζονται στην κυριολεξία.

Βεβαίως, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν ενδιαφέρονται για τους μικρούς. Πολλά εκατομμύρια θέλουν να φέρουν, όπως π.χ. η δημιουργία του θερινού Νταβός του Μάρδα ή τα… στρατόπεδα που θα γίνουν… paint ball του Καμμένου.

Τι άλλο θα ακούσουμε σ’ αυτή τη χώρα απ’ αυτήν την κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση που παρ΄ολίγο να κάνει το μπιτς βόλεϊ στο παραλιακό μέτωπο… δικαστικές αίθουσες. Ή που χιλιάδες μετανάστες στοιβάζονται στο Ελληνικό το οποίο υποτίθεται ότι σήμερα έπρεπε να μετατρέπεται σε χώρο αναψυχής και εμπορίου με επενδύσεις δις ευρώ.

Θα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύσεις; Πώς τους κόβετε εσείς όλους αυτούς που δεν ξέρουν ούτε καν να διαπραγματευτούν τα δίκαια της χώρας και ξεπουλάνε ότι απέμεινε στους δανειστές με σκοπό να πάρουν απλά μια υπόσχεση για το χρέος;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα