Φέρνουν τελικά αλλαγή του νόμου στο παρά πέντε για να βολευτούν Κουντουρά- Δανέλλης

Ανακοινώθηκαν χθες οι πρώτες δεκαέξι υποψηφιότητες του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ με νέες εισόδους ( όπως πχ του Δημήτρη Πλουμπίδη) αλλά και παλαιούς γνωρίμους ( όπως την Φωτεινή Σκοπούλη , διατελέσασα υφυπουργό Υγείας της τρικομματικής Κυβέρνησης Σαμαρά).

Στόχο σε αυτή την πρώτη λίστα είναι ξεκάθαρο ότι αποτελεί η απόπειρα συγκερασμού των δύο Τάσεων μέσα στο κόμμα: Των "53" που τραβούν το Αλέξη Τσίπρα

από το αριστερό μπατζάκι και ζητούν διεύρυνση και εξ ευωνύμων του ΣΥΡΙΖΑ και του κυρίως στόχου για "κατάληψη" του κεντροαριστερού χώρου.

Ο μεν κ. Πλουμπίδης, είναι μήνυμα προς την αριστερή πτέρυγα η δε κ. Σκοπούλη (φιλοδοξεί να είναι) προς την κεντρώα.

Κατά τα λοιπά, μένει αρκετός δρόμος για τη συμπλήρωση όλων των ονομάτων του ευρωψηφοδελτίου που είναι 42 στο σύνολο. Θα γίνει, είπε χθες η Πολιτική Γραμματεία που συνεδρίασε περί τις τρεισήμισι ώρες , συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με τις "προσωπικότητες" και τις συλλογικότητες που ανταποκρίθηκαν στο προσκλητήριο Τσίπρα, ώστε να συγκροτηθεί κοινή εκλογική επιτροπή που θα αναλάβει τα περαιτέρω.

Η ευρωκαμπάνια ΣΥΡΙΖΑ θα έχει και νέο όνομα μεν (ΣΥΡΙΖΑ προοδευτική συμμαχία) αλλά μόνο στην θεωρία και όχι στα χαρτιά. Στο ψηφοδέλτιο το κυβερνών κόμμα, θα κατέβει με το νυν όνομά του τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στις εθνικές.

Η πατέντα για Κουντουρά- Δανέλλη

Εν τω μεταξύ, φαίνεται πως καταλήγουν οριστικώς στην Κυβέρνηση για την πατέντα που θα ακολουθηθεί ώστε ευρω-υποψήφιοι να είναι και η Έλενα Κουντουρά και ο Σπύρος Δανέλλης, χωρίς να κινδυνεύσει η κυβερνητική πλειοψηφία .

Στο παρά πέντε των εκλογών, η Κυβέρνηση θα φέρει τροπολογία με την οποία αίρεται το ασυμβίβαστο μεταξύ βουλευτή και υποψήφιου ευρωβουλευτή.

Συνεπώς, Κουντουρά και Δανέλλης που δίνουν στην Κυβέρνηση τον μαγικό αριθμό 151, θα μπορούν να είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές μαζί και βουλευτές και αν εκλεγούν, μόνον τότε θα παραιτηθούν του βουλευτικού αξιώματος.

Απλούστατο!

Στην περίπτωση αυτή, μάλλον θα σηκωθεί από τον "πάγκο" ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ , ο οποίος αποτελεί το "κρυφό" 152 της Κυβέρνησης.

Είχε εξεταστεί και το ενδεχόμενο να μην αλλάξει ο ισχύων νόμος, να συμπεριληφθεί στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ μόνον η Ε. Κουντουρά και να την "ντουμπλάρει" εξαρχής ο Θ. Θεοχαρόπουλος.

Εάν πάντως με τα νέα δεδομένα, εκλεγεί και η Έλενα Κουντουρά και ο Σπύρος Δανέλλης στην ευρωβουλή ( μάλλον απίθανο- εξάλλου ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές του 2014 που αναδείχθηκε πρώτο κόμμα με 26,5% εξέλεξε έξι ευρωβουλευτές), τότε κάποιο άλλο "μοντάρισμα" θα σκεφτούν στην Κυβέρνηση. Άλλωστε , θα έχει φτάσει ήδη Ιούλιος και οι εκλογές θα είναι ...μια ανάσα μακριά.

Σήμερα, πραγματοποιείται συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την επικείμενη δεύτερη ψηφοφορία για τη Συνταγματική Αναθεώρηση ( Πέμπτη) και σκοπό, να σαλπίσει ο Αλέξης Τσίπρας το σύνθημα για την απαρχή της προεκλογικής μάχης και στους βουλευτές του.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα