«Κουφός» (fool) ή κουφός (deaf) (Video)

Μια ακόμη κοινοβουλευτική γκάφα του Γιώργου Γεραπετρίτη επισκίασε την γενικά θετική εικόνα της κυβέρνησης (σε σχέση με την αντιπολίτευση) κατά την συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2022.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης ανήλθε στο κοινοβουλευτικό βήμα αμέσως μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα για να «απαντήσει εκ μέρους της κυβερνήσεως» (ακριβώς αυτό είπε ο πρόεδρος της Βουλής) στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας

είχε, μόλις προηγουμένως, κλείσει την ομιλία του ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης και την προκήρυξη εκλογών (το είπε δύο φορές, τώρα το αν τις θέλει πράγματι είναι άλλη ιστορία).

Αλλά ο Γιώργος Γεραπετρίτης ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ότι «παραίτηση κυβέρνησης χωρίς εκλογές αναδεικνύει τον ίδιο συσχετισμό δυνάμεων. Άρα ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα λάβει πάλι διερευνητική εντολή για να σχηματίσει κυβέρνηση».

Αν δεν άκουσε τον Τσίπρα (εκδοχή deaf) είναι ανθρώπινο και οριακά συγχωρητέο και όλοι εύχονται να συνέβη αυτό.

Αλλά αν είναι τόσο άνους (εκδοχή fool) ώστε σε κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία να επιστράτευσε τόσο επιπόλαια επιχειρήματα και μάλιστα με επιτηδευμένο στόμφο τότε είναι (τουλάχιστον) επικίνδυνος.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός που τον διαδέχθηκε στο κοινοβουλευτικό βήμα (με «ενδιάμεσο» τον Χρήστο Σταϊκούρα) ξεκίνησε την ομιλία του απαντώντας στο αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για πρόωρες εκλογές («αν τις προκηρύξω θα δω τον πανικό στο πρόσωπό σας»).

Η επιλογή Γεραπετρίτη για να απαντήσει «εκ μέρους της κυβερνήσεως» στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν ασφαλώς του πρωθυπουργού.

Δεν φανταζόταν (αν και ίσως θα έπρεπε) την νέα γκάφα του υπουργού τον οποίο για μια ακόμη φορά αναδεικνύει ως alter ego του.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης (πριν από την γκάφα) ανερχόμενος στο κοινοβουλευτικό βήμα είπε (δύο φορές) προς τον Αλέξη Τσίπρα «ώρα να πηγαίνετε κύριε Πρόεδρε!» επειδή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποχωρούσε από την αίθουσα.

Ο Αλέξης Τσίπρας επέστρεψε και του απάντησε («δεν είστε αρχηγός κόμματος και δεν είμαι υποχρεωμένος να σας ακούσω») σε μια αχρείαστη για την κυβέρνηση κοινοβουλευτική ένταση.

Ακολούθησε η γκάφα του, εκνευρισμένου πλέον, Γιώργου Γεραπετρίτη, ενδεικτική της κοινοβουλευτικής (μόνο;) ανωριμότητάς του.

Όσοι στην Νέα Δημοκρατία έχουν καθαρό και ψύχραιμο μυαλό αναρωτιούνται αν δεν υπήρχε κανένας άλλος υπουργός καταλληλότερος για να απαντήσει στον Τσίπρα.

Δείτε το σχετικό VIDEO από την εκπομπή «Ελλάδα, καλημέρα» στον ραδιοφωνικό σταθμό «Ελλάδα 94,3 FM»:

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα