Μη Κοντρολαρισμένες Οργανώσεις

11:34 6/4/2016 - Πηγή: Antinews

Συνεχίζεται το μπάχαλο με τη διαχείριση της κατάστασης στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, όπου μέχρι χθες το πρωί παρέμεναν περίπου 4.700 πρόσφυγες και μετανάστες στις εγκαταστάσεις του. Για τρίτη συνεχόμενη μέρα δεν αναχώρησαν μετανάστες για τα διασκορπισμένα ανά την Ελλάδα κέντρα φιλοξενίας , με «περίεργες» ΜΚΟ και ομάδες «αλληλέγγυων» να δυναμιτίζουν για ακόμα μία φορά το κλίμα. Χθες το πρωί άνδρες του λιμενικού κυνήγησαν χωρίς αποτέλεσμα ομάδα ατόμων που μοίραζε φυλλάδια

που προέτρεπαν τους πρόσφυγες να παραμείνουν στον Πειραιά λίγο πριν επιβιβαστούν στα πούλμαν, με αποτέλεσμα κανείς τελικά να μην φύγει.

Η ομάδα που αποκαλείται «Συντονισμός για το Προσφυγικό» κάλεσε προφορικά τους μετανάστες να παραμείνουν στο λιμάνι και στο κείμενο που μοίρασε στα αγγλικά και τα φαρσί αναφέρει ότι «καλεί τους πρόσφυγες να οργανωθούν και να συντονίσουν τον αγώνα τους για ανοιχτά σύνορα, πρόσβαση και δικαίωμα σε μια κανονική διαδικασία ασύλου […]. Είμαστε εμείς που σταθήκαμε αλληλέγγυοι από την πρώτη στιγμή και θα παραμείνουμε στους ίδιους δρόμους με εσάς μέχρι να νικήσουμε. Θέλουμε να παλέψουμε μαζί σας για όσο διάστημα θα παραμείνετε στην Ελλάδα: να μην μεταφερθεί κανένας πρόσφυγας/μετανάστης με τη βία σε camp και να γίνει σεβαστή η βούληση σας για το χώρο και τους όρους διαμονής σας, τη νόμιμη παραμονή στη χώρα για όλους, χωρίς διακρίσεις με βάση τη χώρα προέλευσης […].Είναι δικαίωμά σας να αρνηθείτε τη βίαιη μεταφορά σας σε camp».

e-typos.com

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα