Παλινωδίες Κατσίκη μετά τα ομαδικά πυρά περί ανταλλαγής των "2" με τους "8"

Όπως- όπως μαζεύει τις αδιανόητες δηλώσεις του περί ανταλλαγής των οκτώ τούρκων πραξικοπηματιών με τους δύο έλληνες στρατιωτικούς, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ,Κώστας Κατσίκης, ο οποίος εμφανίστηκε να ...ταυτίζεται με τις θέσεις Ερντογάν, ανεβάζοντας "τεταρταίο" σε Κυβέρνηση, ΑΝΕΛ και σύσσωμα τα κόμματα της αντιπολίτευσης του Συνταγματικού τόξου.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο, αναδιπλώνεται και επί της ουσίας , δηλώνοντας πως: "Δεν πρότεινα, ούτε στήριξα την ανταλλαγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους. Τέτοιες πράξεις και ενέργειες δεν νοούνται σε ένα κράτος δικαίου

και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσα να τις υιοθετήσω. Η απάντησή μου ήταν υποθετικό σενάριο, σε μία υποθετική ερώτηση".

Είχε προηγηθεί διευκρινιστική δήλωση με την οποία μιλούσε για προσωπικές απόψεις, υπεραμυνόμενος ωστόσο της ουσίας της τοποθέτησής του.

Όπως ανέφερε νωρίτερα το Capital.gr σε σχετικό δημοσίευμά του:

Την ανταλλαγή των οκτώ τούρκων πραξικοπηματιών με τους δύο έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη, πρότεινε το πρωί ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κ. Κατσίκης, προκαλώντας σφοδρές διακομματικές αντιδράσεις και "εμφύλιο" στους ΑΝΕΛ.

Ο κ. Κατσίκης, συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του ( ΣΚΑΙ) ανέφερε : "Από τη μια λέμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε παρέμβαση στην ελληνική δικαιοσύνη, από την άλλη δεν ξέρω αν θα μπορούσαμε να παρακάμψουμε και οι δυο χώρες την ελληνική δικαιοσύνη και να βρούμε συμφωνία ανταλλαγής" .

Αρμόδιες πηγές από την Κυβέρνηση αδειάζουν , προφανώς, τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, τονίζοντας ότι "κανείς ούτε από την Κυβέρνηση ούτε από το κόμμα του, συμμερίζεται τις απόψεις του".

Μετά τις αντιδράσεις, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, έδωσε διευκρινίσεις , χωρίς ωστόσο να οδηγείται σε ανασκευή των λεγομένων του (enikos) , ξεκαθαρίζοντας ότι η πρότασή του απηχεί "προσωπικές απόψεις".

"Εξέφρασα μια προσωπική σκέψη σε μια υποθετική ερώτηση, δεν είναι θέση του κόμματος, ούτε του προέδρου. Έκανα μια σκέψη για το ενδεχόμενο να παρακαμφθεί η Δικαιοσύνη, τις αποφάσεις της οποίας σεβόμαστε, για να βρεθεί λύση. Δεν πρόκειται να δώσουν λύση οι Τούρκοι, μην κοροϊδευόμαστε, πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε", ανέφερε και υπεραμύνθηκε της θέσης του, δηλώνοντας: : "Όταν μαίνεται ο πόλεμος κυβέρνησης και Δικαιοσύνης, μου λέτε ότι την παρακάμπτω επειδή θέλω να γυρίσουν πίσω τα παιδιά μας;".

Πυρά και από ΑΝΕΛ

"Πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τις οικογένειες των δύο στρατιωτικών, που είναι σαν να τους λέει ότι τα παιδιά τους είναι "προϊόν ανταλλαγής"… Δεν είναι προϊόν ανταλλαγής οι δύο έλληνες στρατιώτες που κρατούνται παράνομα από το καθεστώς. Eίναι αυθαίρετη και λάθος η δήλωσή του. Η άποψη του Κατσίκη είναι προσωπική, και καλό είναι όταν είμαστε πολιτικοί να μην εκφράζουμε προσωπικές απόψεις", δήλωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δ. Καμμένος.

Στο ίδιο μήκος κύματος, εξέπεμψε με δηλώσεις του (ΣΚΑΙ) και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Γιώργος Λαζαρίδης:

"Δεν μπορεί να σταθούν τα περί ανταλλαγής… Είναι ανεξάρτητη η δικαιοσύνη, δεν μπορεί να επηρεαστεί από την κυβέρνηση, να σεβόμαστε όλοι τις αποφάσεις της δικαιοσύνης".

Ν.Δ: Η κυβέρνηση υπονομεύει το Κράτος Δικαίου

Έντονη είναι η αντίδραση της Ν.Δ, η οποία εγκαλεί ευθέως την Κυβέρνηση, δια της τοποθέτησης Κατσίκη, ότι υπονομεύει το Κράτος Δικαίου.

"Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης παραβλέπει, προφανώς, ότι η Ελλάδα είναι κράτος μέλος της ΕΕ και η διάκριση των εξουσιών θεμελιώδης αρχή που προβλέπεται από το Σύνταγμα", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πειραιώς, και προσθέτει:

"Δεν μας εκπλήσσουν αυτές οι απόψεις, που αποτυπώνουν τις γενικότερες αντιλήψεις της Κυβέρνησης. Τέτοιου είδους προσεγγίσεις εκθέτουν διεθνώς την Ελλάδα, πιστοποιούν ότι η Κυβέρνηση δεν διαθέτει το κύρος και τη σοβαρότητα για να διαχειριστεί την υπόθεση των κρατούμενων Ελλήνων Στρατιωτικών και υπονομεύουν το Κράτος Δικαίου".

Βορίδης: Αυτή είναι η πρόταση κυβερνητικού βουλευτή;

Σε παρέμβασή του δια των ερτζιανών ( Focus), ο βουλευτής της Ν.Δ Μάκης Βορίδης διερωτήθηκε: "Η πρόταση δηλαδή ενός κυβερνητικού βουλευτή, είναι ότι πρέπει να μπούμε σε μία διαδικασία ανταλλαγής ομήρων;"

Συγκεκριμένα, ο κ. Βορίδης, τόνισε: "Νομικά δεν στέκει αυτό που είπε ο κ. Κατσίκης περί ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους, αλλά και να στέκει νομικά, αυτό θα κάνουμε; Η πρόταση δηλαδή ενός κυβερνητικού βουλευτή, είναι ότι πρέπει να μπούμε σε μία διαδικασία ανταλλαγής ομήρων;
Δηλαδή οι Τούρκοι στρατιωτικοί είναι σε καθεστώς ομηρίας στην Ελλάδα, τους έχουμε εμείς ομήρους και οι άλλοι, οι δικοί μας είναι εκεί όμηροι; Άρα να ανταλλάξουμε τους δικούς μας ομήρους με τους εκεί ομήρους κι αυτή είναι στάση μεταξύ κρατών; Εκεί μας έχουν οδηγήσει;".

Θεοδωράκης: Κακές υπηρεσίες...

Όσοι υιοθετούν την άποψη Ερντογάν περί 'ανταλλαγής' προσφέρουν κακές υπηρεσίες", σχολίασε από πλευράς του ο Σταύρος Θεοδωράκης σε ανάρτηση του στο twitter.

"Οι 2 Έλληνες που κρατούνται άδικα και οι 8 Τούρκοι που ζήτησαν άσυλο ΔΕΝ είναι αιχμάλωτοι για να ανταλλαγούν", τονίζει ο επικεφαλής του Ποταμιού και προσθέτει: "Οι 2 πρέπει να ελευθερωθούν & οι 8 να συνεχίσουν να προστατεύονται από ένα κράτος δικαίου", ήταν το σχόλιο στον προσωπικό του λογαριασμό.

ΠΑΣΟΚ: Παίζει το παιχνίδι του Ερντογάν

Για "αδιανόητη και απαράδεκτη σπουδή" του βουλευτή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να παίξει το παιχνίδι του Ερντογάν, κάνει λόγο δια ανάρτησής του στο twitter, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης και ερωτά: "Συμφωνεί άραγε η Κυβέρνηση με με τις θέσεις του κ. Κατσίκη; Οφείλει να τοποθετηθεί".

ΚΚΕ: Μήπως είναι ...λαγός;

Σαφείς υπόνοιες ότι ο βουλευτής των ΑΝΕΛ μπορεί να λειτουργεί ως "λαγός" των κυβερνητικών προθέσεων, διατυπώνει σε ανακοίνωσή του ο Περισσός.

"Η προσπάθεια να συσχετιστεί η υπόθεση των 8 Τούρκων αξιωματικών, που ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα, με αυτή των 2 Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται στην Τουρκία και πρέπει άμεσα να απελευθερωθούν, πέρα από επικίνδυνη, στρώνει το έδαφος για να αναβαθμιστούν οι επιδιώξεις της κυβέρνησης Ερντογάν σχετικά με το θέμα. Αν δεν λειτουργεί ως "λαγός”....", αναφέρει η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το ΚΚΕ.

Η Hurriyet για τις δηλώσεις Κατσίκη

Στις δηλώσεις που πραγματοποίησε σήμερα ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Κατσίκης περί ανταλλαγής των οκτώ Τούρκων με τους δυο Ελληνες στρατιωτικούς αναφέρεται η Hurriyet.

Το δημοσίευμα με τίτλο "για πρώτη φορά πρόταση ανταλλαγής για τους Έλληνες στρατιωτικούς" καταγράφονται οι πρωινές δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ, ενώ στη συνέχεια σημειώνεται ότι οι πρώτες αντιδράσεις ήρθαν από τον αντιπρόεδρο της Βουλής κι επίσης βουλευτή των ΑΝΕΛ, Δημήτρη Καμμένο.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα