Θέλει την Ελλάδα Κούβα των Βαλκανίων ο Τσίπρας;

Όσο ο Τσίπρας και η παρέα του δεν φεύγουν τόσο η Ελλάδα θα καταστρέφεται.

Η δήλωση του αντιπροέδρου της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μετά από το τέλος του Κολεγίου των Επιτρόπων δείχνει ξεκάθαρα το μέγεθος της ανικανότητας αλλά και των ιδεοληψιών μιας πολιτικής «ανοικτών θυρών» της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα. “Το σχέδιο

της έκθεσης καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα αμέλησε σημαντικά τις υποχρεώσεις της και ότι υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στην διενέργεια ελέγχων στα εξωτερικά σύνορα, οι οποίες πρέπει να αντιμετωπιστούν από τις ελληνικές αρχές”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ντομπρόβσκις.

Είναι σαφές πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαπιστώνει σοβαρές παραλείψεις της Ελλάδας στη διενέργεια συνοριακών ελέγχων και σημειώνει ότι εάν η Αθήνα δεν καταφέρει να λύσει το πρόβλημα σε διάστημα τριών μηνών, τότε οι άλλες χώρες, όπως προτείνει η Κομισιόν, μπορούν να κλείσουν τα σύνορά τους με την Ελλάδα για διάστημα από έξι μήνες έως δύο χρόνια. Η Ελλάδα λοιπόν, βρίσκεται ίσως στην πιο κομβική στιγμή της μεταπολιτευτικής της ιστορίας, καθώς ισορροπεί ανάμεσα στην οικονομική καταστροφή και την εθνική απομόνωση.

Μέσα στο φονικό κοκτέιλ της αξιολόγησης, του ασφαλιστικού και του αγροτικού νομοσχεδίου, έρχεται να προστεθεί η πιο δραματική απειλή για την εθνική ακεραιότητα της χώρας. Το θέμα είναι αν αυτός ο εγκλωβισμός της χώρας αποτελεί προϊόν μιας καλά σχεδιασμένης πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου η χώρα να μετατραπεί σε μια Κούβα των Βαλκανίων.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα