Το ISIS στέλνει μαχητές του στην Ευρώπη μεταμφιεσμένους ως πρόσφυγες

15:18 6/2/2016 - Πηγή: Antinews

Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους περνούν στην Ευρώπη μεταμφιεσμένοι ως πρόσφυγες, σύμφωνα με τον επικεφαλής της εγχώριας υπηρεσίας πληροφοριών της Γερμανίας BFV. Μία ημέρα πριν, οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας ματαίωσαν μια πιθανή επίθεση στο Βερολίνο.

Ο Χανς-Γκεόργκ Μάασεν δήλωσε ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι τον περασμένο Νοέμβριο είχαν δείξει ότι το Ισλαμικό Κράτος σκόπιμα έβαζε τρομοκράτες μεταξύ των προσφύγων που κατευθύνονται προς την Ευρώπη. "Έχουμε δει επανειλημμένως αυτούς τους τρομοκράτες ... που έχουν ξεγλιστρήσει καμουφλαρισμένοι ή

συγκαλυμμένοι ως πρόσφυγες. Είναι ένα γεγονός που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες ασφαλείας" δήλωσε ο Μάασεν στον τηλεοπτικό σταθμό ZDF. "Προσπαθούμε να αναγνωρίσουμε και να προσδιορίσουμε αν υπάρχουν ακόμη περισσότεροι μαχητές ή τρομοκράτες του IS που έχουν φτάσει" πρόσθεσε.

Η εφημερίδα Berliner Zeitung ανέφερε ότι ο Μάασαν την Παρασκευή είπε πως η BFV είχε λάβει περισσότερες από 100 ενδείξεις, ότι υπήρχαν μαχητές του Ισλαμικού Κράτους μεταξύ των προσφύγων που σήμερα διαμένουν στη Γερμανία. Οι φόβοι της Γερμανίας για μια επίθεση έχουν αυξηθεί μετά τις δολοφονίες στο Παρίσι. Την Πέμπτη, οι γερμανικές δυνάμεις συνέλαβαν δύο άνδρες ύποπτους για δεσμούς με μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που ετοίμαζαν επίθεση στη γερμανική πρωτεύουσα.

Ο Μάασεν ωστόσο, προειδοποίησε για τον συναγερμό. "Είμαστε σε μια σοβαρή κατάσταση και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να υπάρξει μια επίθεση. Όμως, οι υπηρεσίες ασφαλείας, οι υπηρεσίες πληροφοριών και οι αστυνομικές αρχές είναι πολύ προσεκτικές και στόχος μας είναι να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος όσο καλύτερα μπορούμε", δήλωσε.

reuters.com

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
ISIS, Ευρώπη,ISIS, evropi