ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΖΗΤΕΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΓΥΗΘΕΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. ΠΗΓΕΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΜΕΛΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ.

Ο αιγύπτιος πρωθυπουργός 'Αχμαντ Σαφίκ ζήτησε σήμερα συγγνώμη για τη βία στο κέντρο του Καΐρου, η οποία, σύμφωνα με τους διαδηλωτές που ζητούν την παραίτηση του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, υποκινήθηκε από την κυβέρνηση.
"Καθώς οι αξιωματούχοι και το κράτος πρέπει να προστατεύουν τα παιδιά τους, έκρινα ότι είναι απαραίτητο να ζητήσω συγγνώμη και να πω ότι το φαινόμενο αυτό δεν θα επαναληφθεί", δήλωσε ο πρωθυπουργός.
Ο Σαφίκ
σημείωσε ότι δεν γνωρίζει ποιός κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις και επέμεινε ότι κανένα από τα βίαια επεισόδια δεν ενορχηστρώθηκε από το κράτος.
Επίσης προσέθεσε ότι θα διεξαχθεί έρευνα σε βάθος, τα αποτελέσματα της οποίας θα δοθούν στη δημοσιότητα και επεσήμανε ότι ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Χαμπίμπ ελ 'Αντλι θα βρεθεί στο επίκεντρο της έρευνας.
Ο αιγύπτιος πρωθυπουργός σημείωσε επίσης ότι δεν έχει στη διάθεσή του αρκετούς αστυνομικούς για να εγγυηθούν την ασφάλεια στη χώρα, μετά τις βίαιες συμπλοκές στο κέντρο του Καΐρου μεταξύ υποστηρικτών του Μουμπάρακ
Keywords
Τυχαία Θέματα