Mhnyma νταϊσελμπλουμ για σκληρα μετρα και μεταρρυθμισεις

08:15 19/2/2016 - Πηγή: Fimotro
Νέο μήνυμα στην κυβέρνηση για εφαρμογή των δύσκολων «πολιτικά και κοινωνικά» μεταρρυθμίσεων, στέλνουν οι Βρυξέλλες. Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερουν Ντάισελμπλουμ, μιλώντας χθες...
στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχει κάνει η Ελλάδα στην εφαρμογή του προγράμματος, αλλά τόνισε ότι οι προκλήσεις παραμένουν.
Η ποιότητα των ελληνικών μεταρρυθμίσεων είναι το βασικό ζήτημα
που απασχολεί τους πιστωτές, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup συμπληρώνοντας πως οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να ολοκληρωθούν όσο το δυνατόν συντομότερα.
Για το Ασφαλιστικό, ο Γ. Ντάισελμπλουμ επισήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει υποβάλει «σοβαρές προτάσεις», σημείωσε όμως ότι παραμένουν ανοιχτά δημοσιονομικά θέματα, όπως η κάλυψη του δημοσιονομικού κενού. Απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Κύρτσου σχετικά με αν θα υπάρξουν περικοπές των συντάξεων, ο Γ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι το κεντρικό ζήτημα είναι ποιο βάρος θα σηκώσουν οι συνταξιούχοι. Προσέθεσε ότι γίνεται προσπάθεια να λυθούν βραχυπρόθεσμα ζητήματα, ενδεχομένως να υπάρξουν κάποιες περικοπές, αλλά δεν θέλησε να πει κάτι πιο συγκεκριμένο, λέγοντας ότι δεν είναι σε θέση να απαντήσει.
Μ. Ντράγκι
Keywords
Τυχαία Θέματα