Ερχονται αλλαγες και στα ραδιοφωνα

09:30 16/2/2016 - Πηγή: Fimotro
ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ, ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΣΤΑ ΕΡΤΖΙΑΝΑ
Αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο αδειοδότησης και λειτουργίας των ραδιοφωνικών σταθμών, μετά τις τηλεοπτικές άδειες, προανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, επισημαίνοντας...
χθες πως μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξει συνάντηση του με την ΕΙΙΡΑ για τον χάρτη ραδιοφωνικών συχνοτήτων.
«Δεν μπορεί να συνεχιστεί η ασυδοσία των καναλαρχών, είναι θέμα αστικής νομιμότητας. Σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει η διαδικασία του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες», όπως ανέφερε ο Χρ. Σπίρτζης, προσθέτοντας
πως «μέσα στην εβδομάδα θα καλέσουμε την ΕΙΙΡΑ για να καταθέσει τις προτάσεις της για τον χάρτη συχνοτήτων των ραδιοφώνων».
Σύμφωνα με τον υπουργό, η Ελλάδα δεσμεύεται μέχρι το 2020 να έχει συγκεκριμένο εύρος συχνοτήτων, επισημαίνοντας πως «τα κανάλια δεν είναι σούπερ μάρκετ, ούτε κομμωτήρια».
«Η Ελλάδα δεσμεύεται μέχρι το 2020 να έχει συγκεκριμένο εύρος συχνοτήτων. Τέσσερις οι άδειες, προφανώς δεν θα είναι τέσσερα τα κανάλια, αυτά είναι τα πανελλαδικής εμβέλειας και γενικού περιεχομένου, αλλά υπάρχουν τα θεματικά, τα περιφερειακά και τα κρατικά κανάλια, για τα οποία θα ακολουθήσει τροπολογία με επιπλέον άδειες», είπε, και σημείωσε: «Τεκμηριώθηκε και στη Βουλή γιατί η χώρα αντέχει τέσσερις, για να μην έχουμε τις στρεβλώσεις του παρελθόντος. Τα κανάλια δεν είναι σούπερ μάρκετ, ούτε κομμωτήρια. Αν έχουν άλλες σχέσεις και δραστηριότητες, αυτό έχει να κάνει με το πολιτικό σύστημα και την ποιότητα της δημοκρατίας στη χώρα μας».
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο, αναφέρει πως «ο υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Χρήστος Σπίρτζης αρχίζει τον διάλογο με τις Ενώσεις Ραδιοφώνου, για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου αδειοδότησης και λειτουργίας ραδιοφωνικών σταθμών. Προσοχή! Ειδοποιούνται οι ιδιοκτήτες τοπικών ραδιοφωνικών σταθμών να μην πέσουν θύματα παραπληροφόρησης και εκμετάλλευσης από επιτήδειους. Η ειδοποίηση αυτή κρίνεται αναγκαία, καθώς πληροφορούμαστε από πολλές πλευρές ότι έχουν αναλάβει δράση επιτήδειοι, οι οποίοι προσεγγίζουν ιδιοκτήτες νομαρχιακών ραδιοφωνικών σταθμών, παραπληροφορώντας τους ότι το υπουργείο ΥΠΟΜΕΔΙ προσανατολίζεται στην έκδοση περιφερειακών αδειών ραδιοφωνικών σταθμών, προκειμένου με αυτή τη μέθοδο να τους εγκλωβίσουν και να αποσπάσουν συμβόλαια για σχετικές μελέτες.
Απαντήσεις
Απαντήσεις στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για τον αριθμό των αδειών, έδωσε ο Ν. Παππάς. «Η ΝΔ χωρίς καμιά αμηχανία και παρά τον διασυρμό της στη Βουλή ξήνεται στη γκλίτσα του τσοπάνη, λέει ο υπουργός και συνεχίζει: «Ο διαγωνισμός που θα διεξαχθεί αφορά στα ιδιωτικά και όχι κρατικά κανάλια, ελεύθερης λήψης και όχι συνδρομητικά, ψηφιακής και όχι αναλογικής εκπομπής, γενικού και όχι θεματικού περιεχομένου, εθνικής και όχι περιφερειακής ή τοπικής εμβέλειας». Ο κ. Παππάς επισημαίνει ότι στη Γερμανία λειτουργούν έξι τέτοιου είδους κανάλια.
Keywords
Τυχαία Θέματα