Ερντογαν: ανικανη η δυση να σταματησει την προσφυγικη ροη...

12:01 18/2/2016 - Πηγή: Fimotro
Συνεχίζει την επίθεση κατά της Ευρώπης, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ επιμένει ...
να μην τηρεί τις δεσμεύσεις του να σταματήσει η εισροή μεταναστών.

Σε νέες του δηλώσεις ο πρόεδρος της Τουρκίας επιρρίπτει ευθύνες στη Δύση για την μεταναστευτική κρίση, λέγοντας πως είναι ανίκανη να επιβραδύνει την προσφυγική ροή από τη Συρία.

«Ανεξαρτήτως της σκληρής, της αμείλικτης και ασυνείδητης δράσης της Δύσης, δε μπορούν να ελέγξουν την προσφυγική ροή», δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια συνάντησης με τοπικούς αξιωματούχους στο προεδρικό παλάτι του στην Άγκυρα.

«Πρέπει
να υπάρξει συναίνεση άμεσα για την εύρεση λύσης στο συριακό ζήτημα», τόνισε ο πρόεδρος της Τουρκίας, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Ο Ερντογάν, προειδοποίησε, μάλιστα, πως η προσφυγική κρίση θα μπορούσε να επιδεινωθεί αν οι συρράξεις στη Συρία δεν τερματιστούν, χαρακτηρίζοντας δε, τη χώρα του ως τη μόνη φωνή παγκόσμιας συναίνεσης!

«Σε αυτή τη διαδικασία που οι δυνάστες και οι υποστηρικτές των καταπιεσμένων ανθρώπων είναι διχασμένοι, η Τουρκία έχει γίνει η φωνή της παγκόσμιας συναίνεσης. Η Τουρκία δίδαξε ένα μάθημα ανθρωπιάς σε ολόκληρο τον κόσμο φροντίζοντας τους Σύρους αδελφούς της χωρίς να κάνει διακρίσεις στη θρησκεία, τη γλώσσα, τη σέκτα, την εθνικότητα», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Όλα αυτά, ενώ τονίζει ότι η χώρα του δεν πρόκειται να σταματήσει τους βομβαρδισμούς κατά της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG, εξηγώντας πως η χώρα «αμύνεται», επομένως όλα τα βήματα που κάνει είναι νόμιμα.
Keywords
Τυχαία Θέματα