Εξαλλοι με τον φιλη οι ιδιοκτητες και οι εκπαιδευτικοι ιδιωτικων σχολειων

00:01 4/8/2016 - Πηγή: Fimotro
Μαίνεται ο «πόλεμος» των ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων με το υπουργείο Παιδείας και την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Ελλάδος, με τους ιδιοκτήτες και τους εκπαιδευτικούς να ανταλλάσσουν βαριές καταγγελίες...
Χθες ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μιχάλης Κουρουτός, με αφορμή το Νομοσχέδιο Φίλη για την ιδιωτική εκπαίδευση - μιλώντας
στον ΣΚΑΪ- έκανε λόγο για φοροδιαφυγή και μαύρο χρήμα. Όπως κατήγγειλε, σε ορισμένα ιδιωτικά σχολεία δεν δηλώνονται οι έξτρα εκπαιδευτικές δράσεις, με αποτέλεσμα να μην πληρώνονται οι εκπαιδευτικοί, ή να πληρώνονται με μαύρα ή ελάχιστα χρήματα, και αποκάλυψε ότι κάποιοι εξ αυτών δεν έχουν πτυχίο!
Ο κ. Κουρουτός σημείωσε πως τα ιδιωτικά σχολεία «μπορούν να κάνουν όσες και οποίες εκπαιδευτικές δράσεις θέλουν, αλλά να τις δηλώνουν», λέγοντας ωστόσο ότι τα ιδιωτικά σχολεία έχουν γίνει αμιγώς ιδιωτικές επιχειρήσεις, κάτι που είναι αντισυνταγματικό.
Στήριξη
Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο Φίλη, ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ το χαρακτήρισε ως «πολιτική πρωτοβουλία που έπρεπε να στηριχθεί απ' όλα τα κόμματα, ώστε να μην υπάρχουν εκπαιδευτικές ανισότητες και κατ’ επέκταση κοινωνικές ανισότητες».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδρυτών Ελληνικών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων (ΣΙΕΙΕ) Χαράλαμπος Κυραϊλίδης, προανήγγειλε μήνυση κατά του κ. Κουρουτού.
«Θα κληθεί από τη Δικαιοσύνη να αποδείξει τα λεγόμενά του», δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «δεν μπορεί να κάνει ο καθένας ό,τι θέλει, είναι ψευδέστατη είδηση, είναι λάσπη και συκοφαντία, αν δεν έχει κάτι να πει, να το πει επωνύμως».
Ο κ. Κυραϊλίδης μάλιστα υποστήριξε ότι η ΟΙΕΛΕ γράφει τα δελτία Τύπου του υπουργείου Παιδείας: «Υπουργείο Παιδείας και ΟΙΕΛΕ είναι σε αγαστή συνεργασία, έχουν σχεδιασμό που θα πάνε μέχρι τέλους». Και συνέχισε: «Προεκλογική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η εξάλειψη των ιδιωτικών σχολείων. Ο κ. Φίλης να διασφαλίσει την ποιότητα των διαλυμένων δημόσιων σχολείων, την ποιότητα των ιδιωτικών σχολείων διασφαλίζουν τα ιδιωτικά σχολεία... Θα περιορίσει τις δράσεις μας; Είναι δυνατόν να έχει πτυχίο πανεπιστήμιου ένας δάσκαλος του Ταε Κβο Ντο ή ένας δάσκαλος στο σκάκι; Αυτό περιορίζει τις δράσεις μας».
Για το νομοσχέδιο Φίλη, ο πρόεδρος του ΣΙΕΙΕ δήλωσε ότι προβλέπει πως «μετά τη διετία ουδείς απολύεται σε ένα ιδιωτικό σχολείο... Ο ιδιωτικός εκπαιδευτικός θα εμπίπτει στις διατάξεις του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα και στα δημόσια σχολεία ποτέ δεν απολύθηκε εκπαιδευτικός. Στην ουσία δεν θα μπορούμε να απομακρύνουμε ούτε μισό εργαζόμενο, πού ακούστηκε αυτό σε μια ιδιωτική επιχείρηση;».
Και διευκρίνισε ότι στα υπηρεσιακά συμβούλια που αποφασίζουν τυχόν απολύσεις συμμετέχει μόνο η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Ελλάδος.
Keywords
Τυχαία Θέματα