Φακελος ερτ συνεχεια… 1975-2016 μερος 68ο, συμβουλοι, υψηλες μισθοδοσιες, σκανδαλα, ερωτες, απολαυσεις !

12:16 12/7/2016 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
Η νέα διοίκηση δεν άργησε να μπει στο πνεύμα των απολαύσεων. Η ΕΡΤ είναι ένα μαγαζί (ήταν) γωνία με πολύ μεγάλα κέρδη και άμεση σύνδεση με το Μαξίμου(παλαιότερα με Ζαλοκώστα) που ήταν...
συνδεδεμένο με υπόγεια τούνελ απ΄ευθείας, ραδιομέγαρο με κυβερνητικές πηγές. Οποιαδήποτε διοίκηση αναλάμβανε το τιμόνι της ΕΡΤ δημιουργούσε το δικό της «κονκλάβιο» και τη δική της ομάδα
για να ελέγχει τα οικονομικά, την ενημέρωση και το πρόγραμμα με δικούς της ανθρώπους τους οποίους αντάμειβε ηθικά και υλικά.

Η ομάδα ήταν μικρή και εκείνοι που ήταν μυημένοι είχαν την εύνοια της διοίκησης. Εξαίρεση λοιπόν δεν θα αποτελούσε η διοίκηση Παναγόπουλου δια χειρός Ρουσσόπουλου. Η στελέχωση στα υψηλά κλιμάκια της ΕΡΤ έγινε με αυτό το σκεπτικό. Πρόσωπα προερχόμενα από τη ΝΔ που πήραν διοικητικές θέσεις και αυτά αμφιλεγόμενα, δεν ξεπερνούν τα 1-2. Ο Παναγόπουλος λοιπόν έκανε τη δική του ομάδα στην οποία συμμετείχε και το συνδικαλιστικό όργανο της ΠΟΣΠΕΡΤ με τα πρόσωπα της αρεσκείας του.

Στον σκληρό πυρήνα της διοίκησης ήταν οι εντεταλμένοι σύμβουλοι Γιώργος Χουλιάρας και Κώστας Κέκης, και ακολουθούσε ο γενικός διευθυντής προγράμματος Κώστας Σπυρόπουλος, Ο Πάνος Λουκάκος, Γιώργος Μπράμος και καμιά δεκαριά σύμβουλοι για να κάνουν …αέρα. Το ραδιόφωνο ανέλαβαν γενικός διευθυντής ο Αντώνης Ανδρικάκης με την Μ. Μυτιληναίου. Βρείτε πόσοι από αυτούς, σε τι πολιτικούς χώρους ανήκουν και βγάλτε τα συμπερασματά σας.

Διευθυντής ειδήσεων έχει τοποθετηθεί ένας φίλος του Θοδωρή Ρουσόπουλου από την Πάτρα που εργάζεται σε περιφερειακές εφημερίδες, ο Τάκης Χατζής. άγνωστος δημοσιογράφος με γουρλοτά μάτια όπως έλεγαν στην ΕΡΤ. Τα μάτια του έλεγαν στις ειδήσεις, έβγαζαν φωτιές όταν «κοιτούσε…» Σήμερα κάνει τον ειδικό σχολιαστεί σε κανάλι και παράλληλα έχει δική του εκπομπή.

Είπαμε όποιος περνάει από την ΕΡΤ σε διοικητική θέση επενδύει στο μέλλον όσο «βλάκας» και αν είναι. Έχει προσθέσει ένα σημαντικό στοιχείο στο βιογραφικό του. Ότι κατείχε υψηλόβαθμη θέση στην ΕΡΤ και ας ήταν παιδί της «φάπας».

Το φαγοπότι στην ΕΡΤ άρχισε πολύ νωρίς όπως έγραφε ο Τύπος εκείνης της περιόδου. Σήμερα έχουν αποσυρθεί σε κάποιο νησί η ακριβό προάστιο και απολαμβάνουν τους καρπούς που κέρδισαν με τον …ιδρώτα τους. Οι συμβάσεις συνεργασίας αξιωματούχων της ΕΡΤ που έχουμε στα χέρια μας, αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα σε δημόσιο φορέα. Οι μισθοί και τα Bonus σε πολλές περιπτώσεις ήταν ανεξέλεγκτοι. Όλα τα ονόματα έχουν δοθεί στη δημοσιότητα και εκκρεμούν ακόμα δικαστικές αποφάσεις. Αυτά θα τα αναλύσουμε σε μελλοντική πολυτελή έκδοση για την ΕΡΤ.

Με βάση τα στοιχεία που βρίσκονται στα αρχεία, το χρήμα έτρεχε σαν ποτάμι. Οι μισθοί των συμβούλων και συνεργατών, ξεκινούσαν από 5 χιλιάδες ευρώ το μήνα και έφταναν μέχρι και τις 30 χιλιάδες ευρώ. Να θυμίσουμε μερικά ονόματα για την ιστορία. Χρήματα σε ετήσια βάση. Χρήστος Παναγόπουλος 340 χιλιάδες ευρώ. Λυριτζής 340 χιλιάδες ευρώ. Οικονόμου 340 χιλιάδες ευρώ. Μαρία Χούκλη 340 χιλιάδες ευρώ. Πόπη Τσαπανίδου 150 χιλιάδες ευρώ. Τα όνόματα είναι ατέλειωτα, με ετήσια αποζημίωση από 80-150 χιλιάδες ευρώ. Πηνελόπη Γαβρά 120 χιλιάδες ευρώ. Μέσα σε αυτά βεβαίως είναι και πολλών Συριζαίων που σήμερα βρίσκονται στον σκληρό πυρήνα του Μαξίμου όπως ο Θόδωρος Μιχόπουλος με 120 χιλιάδες ευρώ.

Το 2005 είχαμε τη Eurovision με το «My Number One» και τη νίκη στο Κίεβο. Εκεί, αλλά και στο ραδιομέγαρο έγινε το φαγοπότι της αρκούδας-όχι το ξύλο για τη μεγάλη νίκη της Έλενας Παπαρίζου με παρουσιάστρια την Ελληνοσουηδέζα δημοσιογράφο Αλεξάνδρα Πασχαλίδου να φέρουν τη διοργάνωση το 2006 στην Αθήνα. Τα Bonus που δόθηκαν πέραν της μισθοδοσίας σε στελέχη και συμβούλους για την επιτυχία της Eurovision, ακόμη σε γραμματείς, Φαρισαίους, ακόμη και «ιδιαιτέρες» ξεκινούσαν από 2 χιλιάδες ευρώ και έφτανε μέχρι 50 χιλιάδες. Ανάλογα με την πρόσβαση στην κορυφή της διοίκησης.

Τότε γράφτηκαν και ακούστηκαν πολλά για έρωτες και μεγάλες απολαύσεις που συνεχίστηκαν στη Eurovision της Αθήνας που η ΕΡΤ είχε την οργάνωση. Τα χρήματα για την επιτυχία έτρεχαν σαν καταρράκτες του Νιαγάρα. Μόνο που στην απονομή του βραβείου, που θα απένειμε ο Θοδωρής Ρουσσόπουλος σε παγκόσμια προβολή χάλασε στη διαδρομή.

Το Φιλανδικό συγκρότημα Lordi με το τραγούδι «Hard Rock Hallelujah» κέρδισε τον διαγωνισμό. Η αμφίεση όμως του συγκροτήματος με κέρατα στο κεφάλι και ένα τρελό ντύσιμο «ζούγκλας» δεν επέτρεψε στον υπουργό επικρατείας να κάνει την απονομή φοβούμενος το «κάζο» την οποία έκανε άλλο πρόσωπο που επιστρατεύθηκε την τελευταία στιγμή. Για την ιστορία να πούμε ότι ο διαγωνισμός έγινε στο κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο με παρουσιαστές τον Σάκη Ρουβά και την Ελληνοαμερικανίδα Μαρία Μενούνος.

Για την επιτυχία σε Κίεβο και Αθήνα της Eurovision, τα Bonus που δόθηκαν για όσους εργάστηκαν ήταν αστρονομικά όπως προαναφέραμε. Έχουν δημοσιοποιηθεί και δεν έχει αξία να αναφερθούμε και πάλι.

Φάκελος ΕΡΤ συνέχεια… μέρος 69ο , υπερκοστολογημένες εκπομπές, σειρές, και ξένο πρόγραμμα, ακριβά κρασιά στις Κάννες, αναθέσεις εκπομπών χωρίς συμβάσεις, νομιμοποίηση παράνομων προσλήψεων, Π.Δ. Παυλόπουλου, δικαστήρια.
Keywords
Τυχαία Θέματα