Νοσηλευτες κατα γρηγορακου...

Συμπεριφορά που ευτελίζει και ισοπεδώνει τον επαγγελματικό τίτλο των 33.000 νοσηλευτών της χώρας καταλογίζει η Ενωση Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ) στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο,...
με αφορμή δηλώσεις του για Νοσηλευτές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΝΕ, αναφέρει ότι «ο αναπληρωτής υπουργός, πλειοδοτώντας σε λαϊκισμό, ομιλεί για "Νοσηλευτές Δευτεροβάθμιας
Εκπαίδευσης", διαπράττοντας μέγιστο λεκτικό και ουσιαστικό ολίσθημα, μιας και ο τίτλος του "Νοσηλευτή" όπως περιγράφεται περιοριστικά από το Ν. 1579/85 αναφέρεται αποκλειστικά στους πτυχιούχους της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης».

«Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι ο κύριος Γρηγοράκος δεν γνωρίζει ποια είναι τα ιδιαίτερα ομοιοεπαγγελματικά χαρακτηριστικά ενός κλάδου του ΕΣΥ, μιας και ο ίδιος ανήκει στον κλάδο Ιατρών του ΕΣΥ. Άραγε στον εν λόγω κλάδο, υπάρχουν και άλλοι επαγγελματίες της Υγείας; Δεν γνωρίζει ότι σύμφωνα με το Π.Δ 87/86 η διάκριση των κλάδων και των κατηγοριών είναι τόσο σαφής, που δεν αφήνει περιθώρια καμίας απολύτως παρερμηνείας;» διερωτώνται οι νοσηλευτές.

Εκτιμούν ότι δυο ειναι τα ενδεχόμενα: «Ή ο κ. Γρηγοράκος αγνοεί τα οριζόμενα από τη σχετική νομοθεσία, ή τα γνωρίζει και ηθελημένα κλείνει το μάτι στην κατηγορία των ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών, προσμένοντας εκλογική επιβράβευση. Σε κάθε περίπτωση και οι δύο περιπτώσεις είναι καταδικαστέες και δημιουργούν πλείστα όσα ερωτηματικά για την αμεροληψία και την ευθυκρισία με την οποία αντιμετωπίζονται τα κλαδικά ζητήματα των εργαζομένων».
Keywords
Τυχαία Θέματα