Ο παπας φραγκισκος απλοποιει τα διαζυγια των καθολικων...

23:32 8/9/2015 - Πηγή: Fimotro
Ο Πάπας Φραγκίσκος έχει αποδείξει πως δεν ακολουθεί κατά γράμμα την πορεία των προκατόχων του στην Αγία Έδρα. Μακριά ...
από την υπερβολικά συντηρητική γραμμή των υπόλοιπων προκαθήμενων της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ο Πάπας Φραγκίσκος αναδεικνύει την ανθρώπινη πλευρά του και μοιάζει να είναι υπέρμαχος μίας πιο «μοντέρνας» προσέγγισης.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνονται για μία ακόμα φορά με την απόφασή του να προχωρήσει σε μία από τις πιο σημαντικές αλλαγές σχετικά με τον γάμο των Καθολικών, αλλά κυρίως το… διαζύγιό τους.
Σύμφωνα, λοιπόν, με ανακοίνωση ο Πάπας προτίθεται να διευκολύνει
την ακύρωση των γάμων ώστε να απλουστευθεί η διαδικασία νέου γάμου για τους Καθολικούς.

Παρότι η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία δεν αναγνωρίζει το διαζύγιο, με αυτή την απόφαση τα ζευγάρια μπορούν να προχωρήσουν στην ακύρωση γάμου δίχως προηγουμένως να ζητήσουν ειδική άδεια από δύο εκκλησιαστικά δικαστήρια.

Εφόσον εφαρμοστεί η απόφαση τα ζευγάρια θα μπορούν να απευθύνονται μόνο σε ένα από τα δύο δικαστήρια, απλοποιώντας έτσι την διαδικασία ακύρωσης του γάμου τους.

Η νέα fast-track προσέγγιση, πέρα του ότι θα είναι λιγότερο δαπανηρή και γραφειοκρατική, θα επιτρέπει στους επισκόπους να ακυρώνει τους γάμους αν αμφότεροι οι σύζυγοι το ζητήσουν.

Ο Πάπας σε ανακοίνωσή του τόνισε πως είναι άδικο για τα ζευγάρια να «παραμένουν καταπιεσμένοι από το σκότος της αμφιβολίας» για το αν οι γάμοι τους θα μπορούν να ακυρωθούν.
Keywords
Τυχαία Θέματα