Οι τηλεοπτικες αδειες θα ριξουν την κυβερνηση-συριζανελ;

12:15 5/9/2016 - Πηγή: Fimotro
ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΣ… ΑΕΡΑΣ ΤΑ ΛΥΤΡΑ ΤΩΝ 246 ΕΚΑΤ. ΚΑΙ ΤΟ ΨΕΜΑ ΤΣΙΠΡΑ!!!
Γράφει ο Κ.Π.
([email protected])
Τηλεοπτικές άδειες: «Τέλος το τρίγωνο της διαπλοκής»
ΣΥΡΙΖΑ
«Δεν είναι δυνατόν να μένει απροστάτευτο το τηλεοπτικό πεδίο απέναντι σε προσπάθειες διείσδυσης του οργανωμένου εγκλήματος στο χώρο αυτό».
ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ συνταγματολόγος-ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ...

Τώρα που
τελείωσε η θεατρική παράσταση των τηλεοπτικών αδειών θα επιχειρήσουμε μία σύντομη ανάλυση επιβίωσης των νέων «καψουροκαναλαρχών» να αποκτήσουν λάμψη και δύναμη διαθέτοντας εκατοντάδες «εκατομμύρια» με μια άδεια παρωδία!!! Η κυβέρνηση, με πρωτοπαλίκαρο και εμπνευστή του διαγωνισμού και ουσιαστικό κυβερνήτη το Νίκο Παππά, κατάφερε να ξεφτιλίσει την παραδοσιακή επιχειρηματική νομενκλατούρα της υποτιθέμενης «διαπλοκής» και να τον κάνουν «προσωρινά …μάγκα».

Να ρε! εσείς της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης τι κάνατε τρεις δεκαετίες; εγώ τους τα πήρα «χοντρά» μετά από 27 χρόνια που σας δούλευαν καναλάρχες και διαπλοκή. Νικόλα τους πήρες τα …παπάρια!!! Όταν τα πάρεις(όχι τα πρώτα 82, το σύνολο) εγώ θα ανακαλέσω, θα ζητήσω συγνώμη και θα γίνω οπαδό σου!

Βέβαια εδώ πρέπει να σημειώσουμε, ότι οι ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και Σαμαρά-Βενιζέλου είναι τεράστιες, που άφηναν ένα αρρωστημένο μιντιακό καθεστώς να λειτουργεί με παρατάσεις προστατευμένο από την εκτελεστική εξουσία. Το να επιβάλλεις από την άλλη με δικτατορικό τρόπο λύση, και να ξεφτιλίζεις επιχειρηματίες είναι κατάλυση των συνταγματικά κατοχυρωμένων ανεξάρτητων αρχών(ΕΣΡ κλπ)και της δημοκρατίας.

Το στίγμα έδωσε και ο κ. Σπίρτζης πως αντιλαμβάνεται ο ΣΥΡΙΖΑ την ελευθερία έκφρασης, πλουραλισμού και πολυφωνίας μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ λέγοντας: Τα κανάλια ALPHA και STAR έδειξαν μια ευπρέπεια στην κριτική τους, ο ΣΚΑΙ αν και πήρε άδεια κάνει το αντίθετο….

Είναι απορίας άξιον, πως αποφάσισαν να συμμετέχουν στον εξευτελισμό τους, από μια αμφιλεγόμενη διαδικασία που έστησε μια «αριστερή» περιθωριακή κυβέρνηση(!). Εάν απείχαν τι θα γινόταν; Τι κρύβεται πίσω από όλη αυτή την ιστορία; Οι «καψουροκαναλάρχες» με τα εκατ. που υποτίθεται έδωσαν, μέσα από κοπανιστό αέρα, που αποσκοπούν; Όχι κανείς δεν γνωρίζει, αλλά ούτε που θα βρεθούν τα εκατομμύρια.

Ίσως είναι και μια μάχη της νέας γενιάς επιχειρηματιών-καναλαρχών που δεν γνωρίζουν τους κινδύνους που εγκυμονούν τέτοια οικονομικά μεγέθη. Υιός Κυριακού, υιός Καλογρίτσα, υιός Αλαφούζου, υιός Μαρινάκη. Η οικογένεια Βαρδινογιάννη πιο έξυπνη και μυαλωμένη δεν πρόσφερε πάνω από 18 εκατ. και αυτό ήταν λογικό και μπράβο της, αυτή θα είναι η πιο κερδισμένη.

Η προσωρινή νίκη του «Παππά» κατά την προσωπική μας εκτίμηση, είναι «πύρρειος» με δραματικές εξελίξεις. Μπορεί να πήρε πόντους ο κυβερνητικός συνασπισμός, αλλά γρήγορα ο Αρμαγεδών στα ΜΜΕ θα δείξει τα δόντια του μέσα από τα νομικά όπλα που διαθέτει.

Κατ’ αρχήν να ξεκαθαρίσω ότι η νομιμότητα λειτουργίας των τηλεοπτικών καναλιών, που είναι ένα πολύτιμο δημόσιο αγαθό, δεν υπόκειται σε πλειστηριασμούς και εκατ. διότι αφορά την ενημέρωση ψυχαγωγία και πολιτισμό ενός λαού. Το πολύτιμο αγαθό της ενημέρωσης ψυχαγωγίας και πολιτισμού, διέπεται από νόμους, θεσμούς και κανόνες που θεσμοθετεί η πολιτεία και ελέγχουν οι θεσμοθετημένες ανεξάρτητες αρχές και όχι τα εκατομμύρια που διαθέτουν αμφιλεγόμενα πρόσωπα.

Ο περιορισμός λοιπόν των αδειών αυθαίρετα με τον αριθμό 4 είναι παρανοϊκός και αρρωστημένος όταν μένουν εκτός καταξιωμένα κανάλια, όπως ALHPA, STAR κλπ και μάλιστα χωρίς δάνεια και χρέη.

Ο σκοπός των ΠαππαΤσίπρα είναι ένας και μοναδικός, ο περιορισμός των ΜΜΕ που είναι μια νέα μορφή εξουσίας, μέσα από τον κυβερνητικό μιντιακό έλεγχο. Αυτό όμως είναι εις βάρος της κυβέρνησης, επιχειρώντας με ανώμαλο και μη νόμιμο τρόπο τον έλεγχο της πληροφόρησης και προπαγάνδας.

Το τρίγωνο της διαπλοκής (εκτελεστική εξουσία, επιχειρηματίες-προμηθευτές δημοσίου-καναλάρχες, τράπεζες) επαναλαμβάνεται με άλλους παίκτες, που η κυβέρνηση πιστεύει ότι κάποιους από αυτούς, θα έχει υπό τον ελεγχό της. Αλλά, ιστορία μου αμαρτία μου. Να θυμίσω τα σχήματα των καναλαρχών που ξεκίνησαν με το ν.1866/89 για να δείτε πόσοι έμειναν και τη αλλάζει σήμερα.

Το MEGA όταν εξέπεμψε στις 20 Νοεμβρίου του 1989 είχε μετόχους τους: Χρήστο Λαμπράκη, Βαρδή Βαρδινογιάννη, Γιώργο Μπόμπολα, Κίτσο Τεγόπουλο και Αριστείδη Αλαφούζο.

Την πρωτοχρονιά του 1990 ο AΝΤ1 βγαίνει στον αέρα με μετόχους τον Μίνωα Κυριακού και τους εκδότες και εφοπλιστές: Καλογρίτσα, Πουρνάρα Γουρδομιχάλη, Βουδούρη, Ηλιάδη, Ξανθόπουλο, Παπαδόπουλο.
Αργότερα το STAR με: Βαρδή Βαρδινογιάννη, και τους εκδότες: Ελεύθερου Τύπου και Απογευματινής, Άρη Βουδούρη και Πάνο Καραγιάννη.

Ακολούθησε το 1993 ο ΣΚΑΙ, που έγινε ALPHA και η Ελλάδα γέμισε κανάλια, που σήμερα αριθμούν γύρω στα 150, έχοντας διαμορφώσει ένα νέο άναρχο τηλεοπτικό πεδίο. Μπορούν όμως τα 246 εκατ. να βάλουν τάξη; Ασφαλώς όχι.

Όσοι γνωρίζουν από λειτουργία και οργάνωση τηλεοπτικών σταθμών-και ας μου επιτραπεί να έχω προσωπική άποψη, αφού είναι το αντικειμενό μου-τα ποσά αυτά για τα ελληνικά δεδομένα είναι αστρονομικά, και η αποσβεσή τους θα είναι προβληματική. Για όσους μπαίνουν στο παιχνίδι για πρώτη φορά θα είναι ακόμη πιο δύσκολο, αφού θα χρειαστούν επενδύσεις δεκάδων εκατομμυρίων για τη δημιουργία υποδομών και μετάδοση εικόνας χωρίς να έχουν έσοδα. Άρα γιατί κάποιοι επενδυτές-υποψήφιοι καναλάρχες διαθέτουν τέτοια ποσά που είναι σίγουρο ότι θα χάσουν; Απλά, διότι δεν θα τα δώσουν και ας πανηγυρίζει η κυβέρνηση για τα 246 εκατ.

Η συναλλαγή, μου θυμίσει την ταινία, «ο δασκαλάκος ήταν λεβεντιά» με τον Κώστα Βουτσά και την ατάκα… Πάρτα…φέρτα…πάρτα φέρτα-ως Ελευθερουδάκης-μαζί τον Διονύση Παπαγιανόπουλο και τον Ανδρέα Φιλιππίδη στο ρόλο του επιχειρηματία Μάντακα!

Κανένας δεν δίνει χρήματα εάν δεν είναι σίγουρος ότι θα κερδίσει η θα τα πάρει από κάπου …αλλού. Εκτός αν είναι φιλάνθρωπος η «ηλίθιος», κοινώς βλάξ. Τα ποσά αυτά προς το παρόν που υπερθεμάτισαν είναι αέρας κοπανιστός. Όταν θα διαπιστώσουν ότι δεν υπάρχει πεδίον δράσης και κέρδους θα την κάνουν με ελαφρά «πηδηματάκια».

Η κυβέρνηση, ενώ είχε πολλές λύσεις, προτίμησε τη χειρότερη που θα της στοιχίσει κατά την προσωπική μας άποψη ακόμη και την εξουσία. Με απλά λόγια θα μπορούσε να καθορίσει ένα ποσό 20-30 εκατ. για παροχή άδειας των λειτουργούντων ήδη καναλιών και να προκηρύξει νέες για επίδοξους καναλάρχες χωρίς περιορισμούς και φανφάρες αλλά με πραγματικούς κανόνες λειτουργίας(προσωπικό, υποδομές, πρόγραμμα, τεχνικές προδιαγραφές οικονομική ανεξαρτησία κλπ). Οι ΠαππαΤσίπρας όπως έχουμε ξαναγράψει λειτούργησαν, όπως το ΠΑΣΟΚ που έφερε στην Αθήνα από το Βόλο τον εκδότη Θανάση Πώποτα και εξέδωσε τις εφημερίδες «Γνώμη» και «ειδήσεις» για να βοηθήσει τον Α. Παπανδρέου και αργότερα κατέληξε στη φυλακή.

Ο σημερινός υποψήφιος Καλογρίτσας(πατέρας)ήταν εκδότης 1986-1990 στην εφημερίδα «Πρώτη» και αργότερα στην «Επτάμισι», προσκείμενες και οι δυο στην αριστερά, αργότερα έκλεισαν. Σήμερα επανέρχεται από κατασκευαστής υπερθεματιστής-καναλάρχης... Φίλοι και κουμπάροι επανέρχονται νόμιμα και με «αριστερή βούλα».

Ακόμη θα έχουμε σύγκρουση δυο σκληρών υπερθεματιστών-καναλαρχών που μισούνται μεταξύ τους από το χώρο του ποδοσφαίρου. Αλαφούζος-Μαρινάκης.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται έστω και αν μοιάζει ως φαρσοκωμωδία για τις κυβερνήσεις. Να θυμίσω, ότι Σαμαράς-Βενιζέλος έχασαν την εξουσία από το «μαύρο» της ΕΡΤ, αν αυτό έχει κάποια σημασία.
Τα κανάλια και οι εργαζόμενοι σε αυτά, δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια όταν γνωρίζουν ότι η εικόνα τους, θα πάψει να φτάνει σε κάθε σπίτι σε κάθε ελληνική οικογένεια όπως η ΕΡΤ πριν το «μαύρο». Παιδιά κουράγιο, θα κερδίσετε τη μάχη και τον πόλεμο από τους αεριτζήδες …περιθωριακούς πολιτικούς.

Προσωπικά δεν είμαι αισιόδοξος ότι κάτι καλό θα βγει από αυτή τη διαδικασία αδειοδοτήσεων, διότι τα χρήματα δεν υπάρχουν-και αν υπάρχουν δεν είναι για πέταμα χωρίς αντίκρισμα. Ίσως πάνω στον ενθουσιασμό του καναλάρχη να υπερθεμάτισαν, η αχλάδα όμως πίσω έχει την ουρά όταν θα πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη και διαπιστώσουν ότι είναι τρύπια!

Όσο για την επιθυμία και δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα να δώσει τα 246 εκατ. στους φτωχούς, αυτό είναι το μεγαλύτερο ψέμα και παραμύθι.

1ον ) Διότι τα χρήματα αυτά θα δοθούν σταδιακά σε δυο χρόνια, εάν και εφόσον τα δώσουν οι καναλάρχες(άγνωστο αν μέχρι τότε βρίσκεται στην εξουσία ο Αλέξης και αν λειτουργούν τα κανάλια και δεν έχουν χρεοκοπήσει).

2ον )Από τα χρήματα αυτά, αν τα δώσουν ποτέ… οι υπερθεματιστές και δεν εγκαταλείψουν το τολμηρό αυτό εγχείρημα, δεσμεύονται από τους δανειστές με βάση το τρίτο μνημόνιο. Στη σελίδα 1031 του μνημονίου η αναφορά είναι σαφής. Πρώτα οι δανειστές και μετά αν περισσέψει κανά κόκαλο δίνουμε και στον Έλληνα. Τι χρήματα λοιπόν θα δώσει; Αυτά που δεν έχει; Γιατί ρε Αλέξη ελαφρά τη …καρδία, δουλεύεις τον Ελληνικό λαό; Αν σου φορέσει καμιά «τούρτα» αντί για κολαγόνο προσώπου θα έχει άδικο;
Με το θέμα των καναλιών δεν τελειώνουμε, έχει πολύ ψωμί. Μάχη καναλαρχών και διαπλοκή μόλις αρχίζει. Προς το παρόν το ΣτΕ έχει το λόγο. Θα στείλει στην ανεργία μερικές ακόμη χιλιάδες εργαζομένων με κυβερνητική και όχι επιχειρηματική απόφαση;

Εκτιμώ ότι κανένα κανάλι δεν θα κλείσει, παρά τους ευσεβείς πόθους της κυβέρνησης και θα πάμε πάλι σε νέες αδειοδοτήσεις και μάλιστα με δικαστική βούλα. Αυτό θα είναι και ο επικήδειος της κυβέρνησης πριν η ταφόπλακα σκεπάσει μια «ΑριστεροΣοσιαλιστηκοΚεντροΔεξιά» παρένθεση με «τσιλιαδόρους» της εξουσίας!

Θα επανέλθουμε σύντομα για τις άδειες και τον κοπανιστό αέρα των εκατομμυρίων για να δούμε ποιοι υπερθεματιστές-καναλάρχες έχουν «καβούρια» στην τσέπη και πόσοι έχουν το κουράγιο να σύρουν το …κάρο η θα αποχωρίσουν στην πορεία πριν φτάσουν στην κορυφή!
Keywords
τηλεοπτικες αδειες, νεα κυβερνηση, κυβερνηση, λυτρα, ψεμα, συριζα, λύση, ΕΡΤ, alpha, star, σκαι, μμε, αυθαιρετα, νέα, τραπεζες, mega, Πρωτοχρονιά, ηλιαδης, ελλαδα, ηλίθιος, ΠΑΣΟΚ, αθηνα, ειδήσεις, παπανδρεου, τσιπρας, μνημονιο, Αντωνης Σαμαρας, εφημεριδες, εφημεριδα δημοκρατια, αλλαγη ωρας, αξιον εστι, eurobank alpha, alpha eurobank, βενιζελος, σαμαρας, αυθαιρετα παραταση, παραταση αυθαιρετων, Καλή Χρονιά, ψωμι συνταγη, μνημονιο 2, μνημονιο 3, αλλαγη ωρας 2013, το θεμα, αδεια, δανεια, θεμα, μμε, προγραμμα, σκαι, υιος, ψεμα, ψωμι, alpha, mega, star, αλαφουζος, ανεργια, απλα, αρμαγεδων, βγαινει, βρισκεται, δυναμη, δημοσιο, δειτε, δοντια, δωσει, εγινε, εγχειρημα, υπαρχει, εκτιμηση, ελευθερουδακης, ελευθερια, εμειναν, ενημερωση, επενδυσεις, επιθυμια, εφημεριδα, εικονα, λαμψη, λειτουργια, λύση, λογια, λυτρα, λογο, μορφη, νικη, νικο, οικογενεια, ουσιαστικο, παιδια, παμε, πεδιο, πολιτεια, ρολο, σαφης, συγνωμη, σιγουρος, σιγουρο, συντομα, σπιτι, στιγμα, σχηματα, φυλακη, φανφαρες, φτανει, φορα, χερι, ελληνικα, φιλοι, ηλιαδη, κυριακου, μοιαζει, ουρα, παιχνιδι, χερια
Τυχαία Θέματα