Σχετικα με τα στοιχεια που δημοσιευσε ο υπουργος νικος παππας

13:50 7/4/2016 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Θοδωρής
Αγαπητό Fimotro,
με αφορμή την χθεσινή ανάρτηση του Νίκου Παππά στο twitter περί καταστροφολόγων έχω να κάνω μερικές παρατηρήσεις για τα οικονομικλπα μεγέθη που δημοσίευσε ο υπουργός Επικρατείας...

1.Η ύφεση δεν μηδενίστηκε! Και τα ακριβή στατιστικά στοιχεία του κλεισίματος του 2015 θα πρέπει να τα αναμένουμε. Για το περσινό έτος προβλεπόταν ανάπτυξη της τάξεως σχεδόν του 2% και όχι ύφεση.
Η ύφεση δεν άγγιξε τα υψηλά όρια του 5% (το 7% ποτέ δεν "έπαιξε" σοβαρά)
για δύο κυρίως λόγους : α)Ότι στο
πρώτο εξάμηνο του 2015 η ευφορία των πολιτών λόγο της (διαψευσθείσας πανηγυρικώς κατόπιν) προσδοκίας για μεγάλους βαθμούς οικονομικής ελευθερίας επειδή κάποιοι καλλιέργησαν την έξοδο από τα μνημόνια οδήγησε σε αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας και της κατανάλωσης και β)Στην μεγάλη στροφή στην αγορά καταναλωτών αγαθών προκειμένου να τα γλυτώσουν από ενδεχόμενο κούρεμα. Έτσι οδήγησε να υπερκαλυφθεί ζημιά από τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων, τα γνωστά μας ως capital controls (cc), του δεύτερου εξαμήνου.
Τέλος να επισημάνω ότι τα 5,4δισ.(!!!) μέτρα στην κατεύθυνση της επιβολής νέων φόρων που θα λάβει η κυβέρνησης του είναι εξορισμού υφεσιακά! Άρα το 2016 αναμένουμε την ύφεση να αυξηθεί δραμματικά και την ανεργία να πάρει εφιαλτικές διαστάσεις!

2. Ο τομέας των τουριστικών υπηρεσιών είναι ένας κλάδος που η καλλιέργεια της αναπτύξεως του απαιτεί χρόνο και συστηματική προσπάθεια. Συνεπώς είναι ντροπή κύριε Παππά να παρουσιάζεται ως δικό σας επίτευγμα κάτι το οποίο είναι δουλειά αλλωνών! Τα πολλά μπράβο σε αυτό τον τομέα ανήκουν στην προκάτοχο του υπουργείου τουρισμού την κυρία Ο.Κεφαλογιάννη.
Τέλος ας δούμε πως θα πάει και φέτος ο τουριστικός κλάδος όταν έχουν μειωθεί οι προκρατήσεις κατά 90% στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου που έχουν υποστεί και επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος της ανερμάτιστης και ανεύθυνης μεταναστευτικής σας πολιτικής...

3. Και στο κομμάτι που αφορά την απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ πάλι προσπαθείτε να δρέψετε τους καρπούς των προσπαθειών και της δουλείας άλλων...
Ας σημειώσω εδώ ότι πρώτος θεσμικός παράγων απορρόφησης των κονδυλίων ήταν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

4. Το πρωτογενές πλεόνασμα 0,2% θα πρέπει και πάλι να περιμένουμε τα επίσημα τελικά στατιστικά στοιχεία για να εκφέρετε γνώμη.
Και εδώ όμως υπάρχει μια μεγάλη αναλήθεια. Αποκρύπτεται έντεχνα το γεγονώς ότι το Ελληνικό Δημόσιο έχει προχωρήσει σε στάση πληρωμών έναντι των προμηθευτών του με αποτέλεσμα να έχουν εκτιναχθεί και πάλι τα φέσια του στον ιδιωτικό τομέα από εκεί που είχαν μειωθεί αισθητά!

5. Η ανεργία δεν μειώθηκε 2,1%! Η ανεργία έχει αυξηθεί σε σχέση με πέρυσι και συνεχίζει να αυξάνει με ιλιγγιώδης ρυθμούς!
Για την ακρίβεια μπορεί στατιστικά να παρουσιάζει μείωση αλλά πάρα πολλοί είναι αυτοί που έχουν σταματήσει να ανανεώνουν την κάρτα ανεργία τους στον ΟΑΕΔ γιατί έχουν απογοητευτεί, κουραστεί και έχουν ουσιαστικά παραιτηθεί από την αναζήτηση εργασίας. Αλήθεια τον κατώτατο μισθό θα τον αυξήσετε στα 751€ ή όχι ;;;

6. Το πρόγραμμα Δημοσιών Επενδύσεων αυξήθηκε διότι έτσι προβλέπονταν από τον περσινό Προυπολογιμσμό που αν δεν κάνω λάθος δεν είχατε ψηφίσει...

7. Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών κόστισε στο Ελληνικό Δημόσιο την απώλεια ελέγχου επί των τραπεζών, τον αφελληνισμό τους με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την ελληνική οικονομία και τέλος μια τιτανοτεράστια απώλεια της τάξεως των 40 και πλέον δίσ. από λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων που βαρύνουν τις πλάτες τους, από τα 55δισ. που έχουν επενδυθεί μέχρι τώρα για την στήριξη τους.
Και κρουνοί της ρευστότητας ακόμη δεν έχουν ανοίξει...

8. Οι νέες φορολογικές ρυθμίσεις δεν ευνοούν κανέναν διότι δεν προσμετράτε και το ασφαλιστικό που είναι ένα φορολογικό από μόνο του.
Το 90% των αγροτών είναι αυτοί που θα ευνοηθούν από το αφορολόγητο διότι το 90% περίπου δηλώνει κάτω από το αφορολόγητο!
Το 10% που είναι οι κατ΄ επάγγελμα αγρότες και ζουν κατ΄ αποκλειστικότητα από αυτό -οι ίδιοι, οι οικογένειες τους και ταΐζουν όλη την Ελλάδα με αγνά Ελληνικά προϊόντα- σε σχέση με το 13% θα "ληστευτούν" φορολογικά με την ενσωμάτωση στην ενιαία φορολογική κλίμακα.
Αλήθεια για αυτούς που είναι άνεργοι ή έχουν μια μικρή σύνταξη λαμβάνειν ή το βασικό μισθό 500€ και συμπληρώνουν το εισόδημα τους από κάποιο ακίνητο δεν δικαιούνται το αφορολόγητο ;;; Αντίθετα τους εξοντώνετε κυριολεκτικά με την αύξηση του κατώτατου φορολογικού συντελεστή κατά 36%(!!!) από 11% σε 15% από το πρώτο ευρώ(!!!) χώρια η δυσβάσταχτη πληρωμή του ΕΝΦΙΑ!
Δύο μέτρα και δύο σταθμά!

Αν δεν τους φτάνουν τα έσοδα τότε ας προχωρήσουν σε αναστολή καταβολής όλων των πρόωρων συντάξεων που θα αποφέρει ΑΜΕΣΑ σε ετήσια βάση 8,2δισ.€, να κόψουν τις πολλαπλές συντάξεις και γενικά όλες τις συντάξεις που δεν αντιστοιχούν σε εισφορές , να καταργήσουν το εφάπαξ που δεν το έχει πληρώσει κανείς, να καταργήσουν τις συντάξεις στις άγαμες θυγατέρες , να απολύσουν όλους όσους έχουν προσληφθεί παράνομα στο Δημόσιο και κάτω από αδιαφανής διαδικασίες και να καταργήσουν όλους τους άχρηστους οργανισμούς!
Keywords
Τυχαία Θέματα