Σοκ απο τις περικοπες που ερχονται...

10:38 26/7/2012 - Πηγή: Fimotro
Τα νέα μέτρα έρχονται και όλα δείχνουν ότι τα χειρότερα δεν τα έχουμε δει ακόμα. Πλέον δεν συζητείται καν αν θα υπάρξουν εξαιρέσεις. Οι μειώσεις, ώστε να δώσει η Τρόικα την έγκριση της για την εκταμίευση της δόσης του Σεπτεμβρίου...
θα είναι ακόμα μια φορά οριζόντιες, παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες που φυσικά έγιναν καπνός, μετά από την απομάκρυνση από την κάλπη.
Έτσι οι περικοπές δε θα αφορούν μόνο στους μισθούς και στις συντάξεις άνω των 2000 ευρώ,
αλλά θα ξεκινούν από τα 1.000 ευρώ.
Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί ετοιμάζονται σήμερα να βάλουν την υπογραφή τους στα νέα σκληρά μέτρα που θα ολοκληρώσουν την καταστροφή βυθίζοντας ακόμα μια φορά χιλιάδες οικογένειες στη απελπισία.
Έτσι οι μισθοί των υπαλλήλων ΔΕΚΟ αναμένεται να ενταχθούν στο ενιαίο μισθολόγιο του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, ενώ οι περικοπές θα ισχύσουν αναδρομικά, με πρόσθετες κρατήσεις για τα ποσά που δεν παρακρατήθηκαν ως τώρα. Προτείνεται επίσης η μείωση κατά 10% στα ειδικά μισθολόγια αναδρομικά από την 1η Ιουλίου, ενώ η πρόταση εξαιρεί αστυνομικούς και στρατιωτικούς που υπηρετούν σε μάχιμες μονάδες. Παράλληλα προτείνεται το πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων. Το πλαφόν τώρα που αναμένεται να μπει στις συντάξεις θα είναι από 2.000 έως 2.200 ευρώ, ενώ κάποιοι συζητούν ακόμα και τα 1.800 ευρώ.
Αλλά το ''ψαλίδισμα '' συνεχίζεται κλιμακωτά και από τα 1.000 ευρώ και πάνω. Έτσι από τα 1.000-1.400 ευρώ η μείωση στις συντάξεις θα είναι της τάξης του 5% και του 10% για ποσά πάνω από τα 1.400 ευρώ έως το πλαφόν που τελικά θα οριστεί.
Πλαφόν όμως μπαίνει και στην ετήσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων που δε θα ξεπερνά πλέον τα 1.500 ευρώ, ενώ περικοπές της τάξης του 22% θα εφαρμοστούν και στα εφάπαξ.
Και φυσικά έπεται συνέχεια.
Keywords
Τυχαία Θέματα