''στη συναντηση του με τον ελληνα πρωθυουργο ο προεδρος ομπαμα θα δειξει την υποστηριξη του στην ελλαδα''...

20:41 8/8/2013 - Πηγή: Fimotro
Την εκτίμηση ότι στην επικείμενη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό «ο πρόεδρος Ομπάμα θα δείξει την υποστήριξη των ΗΠΑ» εκφράζει το πρακτορείο Bloomberg σε δημοσίευμά του...
Σύμφωνα με το Bloomberg η επίσκεψη στις ΗΠΑ μπορεί να δώσει επίσης στον Έλληνα πρωθυπουργό την ευκαιρία «να στείλει μήνυμα στην Άγκελα Μέρκελ για χαλάρωση
της λιτότητας».
Όπως υπενθυμίζει το πρακτορείο, η συνάντηση Ομπάμα – Σαμαρά προηγείται των γερμανικών εκλογών στις 22 Σεπτεμβρίου στις οποίες η Γερμανίδα καγκελάριος θα διεκδικήσει τρίτη θητεία, με την υπόσχεση ότι η Γερμανία δεν θα μετριάσει την πίεση στην Ελλάδα να κάνει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για να εξακολουθήσει να λαμβάνει βοήθεια.
Το πρακτορείο υπογραμμίζει ακόμη ότι η σημερινή συνάντηση των δύο ηγετών έρχεται μετά την έκθεση του ΔΝΤ το οποίο ανέφερε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στον έκτο χρόνο ύφεσης και πιθανότητα να χρειαστεί περισσότερα χρήματα από την Ευρώπη για να πετύχει τους στόχους διάσωσης.
Αναφέρεται τέλος στην ανεργία στην Ελλάδα κάνοντας λόγο για επίπεδα ρεκόρ που έφτασαν στο 27,6% το Μάιο και στο 64,9% στις ηλικίες από 15 έως 24 ετών.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα