Συγχωνευσεις νευροχειρουργικων κλινικων στα νοσοκομεια δρομολογει το υπ. υγειας...

23:00 9/3/2016 - Πηγή: Fimotro
Τη συγχώνευση των νευροχειρουργικών κλινικών των νοσοκομείων ...
της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Αττικής εξετάζει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Νοσοκομειακοί γιατροί της νευροχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου «Γεννηματάς» ενημερώθηκαν από την υποδιοικήτρια της 1ης ΥΠΕ, κυρία Άννα Διαμαντοπούλου ότι «πρόθεση των αρμοδίων είναι η διατήρηση μόνο ενός νευροχειρουργικού τμήματος στην 1η ΥΠε για να ασχολείται με το τραύμα (ΚΑΤ), ενός τμήματος για τα παιδονευροχειρουργικά περιστατικά, ενώ οι υπόλοιπες πέντε νευροχειρουργικές κλινικές της 1ης ΥΠε θα συγχωνευτούν σε δύο».

Σημειωτέον
ότι η συνάντηση των γιατρών (προέρχονταν από την παράταξη Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή) με την υποδιοικήτρια της 1ης ΥΠΕ έγινε –όπως αναφέρουν- στο πλαίσιο βαριάς δυσλειτουργίας που αντιμετωπίζει η νευροχειρουργική κλινική του «Γεννηματάς» η οποία λειτουργεί με 3 ειδικευμένους γιατρούς και κυρίως με επικουρικούς, δηλαδή συμβασιούχους, γιατρούς. Ανάλογη είναι η εικόνα με τις υποστελεχωμένες νευροχειρουργικές κλινικές στο ΚΑΤ και τον «Ερυθρό Σταυρό».

Εάν, πάντως, δρομολογηθεί η συγχώνευση που προανήγγειλε η υποδιοικήτρια της 1ης ΥΠΕ, αλλάζει άρδην η εικόνα των νευροχειρουργικών κλινικών στην Αττική. Νευροχειρουργικά τμήματα σήμερα λειτουργούν στα νοσοκομεία «Γεννηματάς», «Ευαγγελισμός», «Ερυθρός Σταυρός», «Άγιος Σάββας» και ΝΙΜΤΣ. Με βάση το σχέδιο του υπουργείου Υγείας θα καταργηθούν και θα συγχωνευτούν τελικά σε δύο, άγνωστο προς το παρόν σε ποια νοσοκομεία.

Με ανακοίνωσή τους οι νοσοκομειακοί γιατροί του «Γεννηματάς» τονίζουν ότι ιδίως σε ό,τι αφορά το νευροχειρουργικό τμήμα του νοσοκομείου, έχει τεράστια προσφορά στη δημόσια περίθαλψη καθώς εξυπηρετεί σε μόνιμη βάση πολλούς ασθενείς αλλά και χιλιάδες επείγοντα περιστατικά ετησίως. «Κάθε άλλη πολιτική πλην των προσλήψεων οδηγεί σε επικίνδυνες καταστάσεις που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη δημόσια περίθαλψη και στέλνουν ασθενείς που χρειάζονται εξειδικευμένη αντιμετώπιση υψηλού επιπέδου κατευθείαν «στις αγκάλες» του ιδιωτικού τομέα ή και σε αναζήτηση κατάλληλης περίθαλψης στο εξωτερικό» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Keywords
Τυχαία Θέματα