Το αφιερωμα της google στην αναβιωση των συγχρονων ολυμπιακων αγωνων

10:19 6/4/2016 - Πηγή: Fimotro
Στους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι αφιερωμένο το σημερινό doodle της Google. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι αθλητική διοργάνωση...
πολλών αγωνισμάτων που γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια. Οι Αγώνες της Ολυμπιάδας, γνωστοί και ως Θερινοί Ολυμπιακοί, τελούνται κάθε τέσσερα
χρόνια από το 1896 και μετά, με εξαίρεση τις χρονιές κατά τη διάρκεια τωνΠαγκόσμιων πολέμων. Το 1924 άρχισαν οι ειδικοί Ολυμπιακοί Αγώνες και οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί, για χειμερινά αθλήματα. Από το 1994 οι χειμερινοί αγώνες δεν γίνονται πια την ίδια χρονιά με τους Θερινούς Ολυμπιακούς.
Η μεγάλη αθλητική διοργάνωση έχει τις ρίζες της στην Αρχαία Ελλάδα. Ο Γάλλος Πιερ ντε Κουμπερτέν, γνωστός ως ο «πατέρας» των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, ήταν θαυμαστής της αρχαίας Ελλάδας και των ηθών της και εργάστηκε ακούραστα για την αναβίωση των Αγώνων από το 1890. Μετά από μια πρώτη αποτυχία το 1892, συγκάλεσε το Πρώτο Αθλητικό Συνέδριο στο Παρίσι το 1894 από το οποίο προέκυψε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή.
Η ίδρυση αυτής της επιτροπής ήταν το πρώτο βήμα για την ολοκλήρωση του οράματος του Κουμπερτέν. Το 1896 οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες διοργανώνονται στην γενέτειρά τους και ενώ ο Κουμπερτέν είναι δεύτερος πρόεδρος της ΔΟΕ.
Στις 2 Σεπτεμβρίου του 1937, ο Βαρόνος Πιερ ντε Κουμπερτέν άφησε την τελευταία του πνοή στην Ελβετία. Ο άνθρωπος που αναβίωσε τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του σε σχετική απομόνωση και σε δύσκολη οικονομική κατάσταση.
Τελευταία του επιθυμία ήταν η καρδιά του να θαφτεί στην αγαπημένη του Αρχαία Ολυμπία, γεγονός που πραγματοποιήθηκε επτά μήνες μετά το θάνατό του.
Keywords
Τυχαία Θέματα