Το εσρ να δωσει τις τηλεοπτικες αδειες νικο παππα και ασε τα … καουμποϊλικια!!!

12:22 3/2/2016 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
«Η ραδιοφωνία και τηλεόραση υπάγονται στον άμεσο έλεγχο του Κράτους. Ο Έλεγχος και η επιβολή των διοικητικών κυρώσεων υπάγονται στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Εθνικού...
συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης που είναι ανεξάρτητη αρχή όπως ο νόμος ορίζει». Άρθρο 15 παρ. 2 του Συντάγματος
Και για να μην υπάρχει καμία παρεξήγηση περί διορισμού μελών στο ΕΣΡ, αφού είναι ανεξάρτητη αρχή, στο άρθ. 14 παρ. δ. του κανονισμού της βουλής, περί επιλογής μελών ανεξάρτητων
αρχών από τη διάσκεψη προέδρων αναφέρει: «επιλέγει με εισήγηση του προέδρου της βουλής, άλλως με πλειοψηφία των τεσσάρων πέμπτων (4/5) των μελών της, τα μέλη των κατά το άρθρο 101Α του Συντάγματος Ανεξάρτητων Αρχών….». Εδώ είναι και η μεγάλη κόντρα του υπουργού επικρατείας, με όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, μεταφέροντας των αριθμό αδειών στη βουλή με τροπολογία και όχι στο ΕΣΡ που αυξάνει και τα μέλη από 7 σε 9.
Το Ε.Σ.Ρ. ιδρύθηκε με το ν.1866/1989 ΦΕΚ 222/Α/6-10-1989 και την κυβέρνηση Τζανετάκη, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης-ενιαίο συνασπισμό- (ΚΚΕ-ΕΑΡ) πλην ΠΑΣΟΚ. Η διαδικασία ψήφισης του νόμου, ολοκληρώθηκε στη μία τα ξημερώματα της 26ης Σεπτεμβρίου παρουσία του Παύλου Μπακογιάννη πριν τον δολοφονήσουν το πρωί της Τετάρτης. Το ΕΣΡ, αποτέλεσε μία από τις πρώτες Ανεξάρτητες Αρχές στην Ελλάδα, και την ίδρυση ελεύθερων ιδιωτικών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών.

Ο ρόλος του ΕΣΡ υποβαθμίστηκε(ποτέ δεν ήταν αναβαθμισμένο) το 1993 και το 1995 από τροποποιήσεις και διατάξεις σε επίπεδο μιας απλής διοικητικής επιτροπής και συγκεντρώθηκαν οι ουσιώδεις αποφασιστικές αρμοδιότητες στον Υπουργό Τύπου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Το 1998 και το 2000 επιχειρήθηκε ξανά η αναβάθμισή του.

Με την αναθεώρηση του Συντάγματος του 2001 κατοχυρώθηκαν συνταγματικά οι αρμοδιότητές και το νομικό καθεστώς των μελών του, ζητήματα που μέχρι τότε ρυθμίζονταν με νομοθετικές διατάξεις. Όπως από 11μελούς ΕΣΡ από την ιδρυσή του, έγινε 9μελές, στη συνέχεια 7μελές, και με την τροπολογία Παππά πρόσφατα, και πάλι 9μελές. Λάστιχο δηλαδή. Ανάλογα με το κέφι κάθε υπουργού και τα συμφέροντα.

Οι βασικές αρμοδιότητες του Ε.Σ.Ρ. αφορούν στη χορήγηση των αδειών λειτουργίας στους ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς και στον έλεγχο τήρησης της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας από το σύνολο των ιδιωτικών και δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών σταθμών.

Όλα λοιπόν τα παραπάνω κατοχυρωμένα Συνταγματικά, επιχειρεί να αλλοιώσει με διάφορα τεχνάσματα ο πολύς και μη εξαιρετέος κύριος Νίκος Παππάς μαζί με την όποια νομιμότητα και εξουσία απορρέει από το ΕΣΡ στην χορήγηση ραδιοτηλεοπτικών αδειών. Στηρίζεται και πάλι στο νόμου Ρουσσόπουλου ν.3592/2007 που καθόριζε τις άδειες παρακάμπτοντας το ΕΣΡ.

Ο έλεγχος των ΜΜΕ σημαίνει παραμονή στην …εξουσία. Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο υπουργός επικρατείας και επιχειρεί να εφαρμόσει κάτι που στην σημερινή ψηφιακή επανάσταση του ευρυζωνικού φάσματος και της οπτικής ίνας είναι ανεφάρμοστο. Περιορισμός ραδιοσυχνοτήτων ελεύθερης λήψης δεν υπάρχει ούτε σε ελεγχόμενες η υπανάπτυκτες τριτοκοσμικές χώρες όταν τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ τηρούν νόμους και κανόνες που διέπουν τη λειτουργία τους.

Αλλά εδώ πρέπει να πούμε και μερικές αλήθειες γύρω από το ΕΣΡ. Αν διαβάσει κανείς με προσοχή τον ιδρυτικό νόμο, θα δει ότι δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αντίστοιχες αρχές των ΜΜΕ σε άλλες χώρες. Απλά όσα προέβλεπε δεν εφαρμόστηκαν ποτέ, με ευθύνη των εκάστοτε κυβερνήσεων διότι έτσι τους εξυπηρετούσε. Όπως άλλωστε όλοι οι νόμοι στην Ελλάδα. Το ΕΣΡ που ιδρύθηκε, δεν επανδρώθηκε επαρκώς με επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό για να ασκήσει τα καθηκοντά του. Υπήρχε μόνο στα χαρτιά. Έτσι όταν ο νόμος τέθηκε σε ισχύ, ο κάθε τυχάρπαστος και άσχετος χωρίς γνώσεις χρήμα και προϋποθέσεις, φύτεψε μια κεραία στο βουνό ή το σπίτι του και έγινε «καναλάρχης» αποζητώντας χρήμα και …δόξα. Έτσι βρεθήκαμε σε μια …ζούγκλα ανεξέλεγκτων ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, αδύνατον να ελεγχθούν. Ακόμη και ο Λεωνίδας με τις ψησταριές είχε αποκτήσει σταθμό και πρόβαλε «πορνό».

Διαβάζω στον τύπο και σε διάφορα sites για τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη που έδινε άδειες σε όσους ήθελε και κυνηγούσε αυτούς που έκαναν σκληρή κριτική. Μάλιστα αναφέρονται στο κυνήγι Αλαφούζου και άλλων καναλαρχών που λειτουργούσαν ….παράνομα, λες και όσοι λειτουργούσαν ήταν νόμιμοι!!! Ξεχνάνε οι φίλοι μας τι γινόταν με τον Έβερτ και τον 9.84 όταν άρχισε να εκπέμπει επί κυβερνήσεων Παπανδρέου, αλλά και με Σωτήρη Κούβελα σε πομπούς της Θεσσαλονίκης που ήταν πάντα παρών ο Νίκων Αρκουδέας με τα ΜΑΤ! Όλες οι κυβερνήσεις τα ίδια έκαναν, όπως και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Τα δικά τους δικά τους και τα δικά μου, δικά τους!!!

Σήμερα ζούμε την επανάσταση της ψηφιακής τεχνολογίας που όλα αλλάζουν γύρω μας καθημερινά, όπως και ο άνθρωπος σε συνήθειες και νοοτροπία. Όλα λοιπόν πρέπει να λειτουργούν ελεύθερα κάτω από νόμους και κανονισμούς. Έτσι και η αναρχία, ασυδοσία των τηλεοπτικών ΜΜΕ που επικρατεί στην Ελλάδα εδώ και χρόνια πρέπει να σταματήσει. Οι καναλάρχες να έχουνε νόμιμες άδειες και να πληρώνουν στο κράτος αυτά που πρέπει να πληρώνουν. Τα ΜΜΕ είναι και αυτά μια επιχείρηση που εμπορεύεται ενημέρωση και ψυχαγωγία, μέσα από την ελευθερία του λόγου, την έκφραση της τέχνης και του πολιτισμού.

Γίνεται όμως επικίνδυνο όπλο σε βρώμικα και ακατάλληλα χέρια που δρουν ανεξέλεγκτα μέσα από διαπλοκή και πολιτικά συμφέροντα. Σε άλλη ανάρτηση θα συγκρίνουμε την ΕΕΤΤ-ΕΣΡ-ΜΜΕ με άλλες χώρες και κυρίως το Αμερικάνικο FCC-MEDIA-ΜΜΕ. Εκεί θα δείτε πως δίδονται οι άδειες, πως ελέγχονται από τις ανεξάρτητες αρχές και πιο είναι το επιστημονικό επίπεδο των εργαζομένων, που ασχολείται με το φάσμα των επικοινωνιών και τις νέες τεχνολογίες!

Ας αφήσει η κυβέρνηση το ΕΣΡ να κάνει τη δουλειά του και τη βουλή τη δική της, και να μην εμπλέκονται οι βουλευτές σε θέματα που δεν γνωρίζουν. Να αφήσουν τους τεχνοκράτες να κάνουν τη δουλειά τους. Κύριε Παππά πρέπει να σοβαρευτείς!!! Άφησε τις ταχυδακτυλουργίες και τα τεχνάσματα τύπου Copperfield, κέρδος θα έχεις!
Keywords
Τυχαία Θέματα