Αυτοκτόνησε ο κορυφαίος σεφ του κόσμου!

15:30 1/2/2016 - Πηγή: Bam
Τέλος στη ζωή του με μία σφαίρα στο κεφάλι έβαλε, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας της Λοζάνης, ο διάσημος γαλλο-ελβετός σεφ, Μπενουά Βαϊογιέ, 44 ετών.

Σοκ στον κόσμο του παγκόσμιου τζετ-σετ προκαλεί η είδηση του ξαφνικού θανάτου του παγκοσμίου φήμης σεφ, Μπενουά Βαϊογιέ.

Ο 44χρονος γαλλο-ελβετός βρέθηκε, αργά το βράδυ της Κυριακής, νεκρός στην κατοικία του στην ελβετική πόλη της Λοζάνης.

Στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου το εστιατόριό
του “de l’ Hotel de Ville” στη Λοζάνη είχε τιμηθεί με τρία αστέρια «Μισλέν», ενώ κατετάγη 1ο σε μια λίστα 1.000 εστιατορίων παγκοσμίως.

Η τοπική αστυνομία ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι οι όλες οι μέχρι στιγμής ενδείξεις συνηγορούν ότι ο σπουδαίος σεφ που βρέθηκε νεκρός στην πολυτελή κατοικία του, έβαλε ο ίδιος τέλος στη ζωή του.

Η είδηση του θανάτου του 44χρονου Μπενουά Βαϊογιέ σκόρπισε κύμα θλίψης στον κόσμο των σεφ, πολλοί εκ των οποίων έσπευσαν να εξάρουν το ταλέντο του.

Η οικογένεια του γαλλο-ελβετού σεφ ζήτησε από τα ΜΜΕ και τους συναδέλφους του εκλιπόντος «να διαφυλάξουν την ιδιωτική του ζωή και να τους επιτραπεί να θρηνήσουν το αγαπημένο τους πρόσωπο».

Γεννημένος στην γαλλική παράκτια πόλης της Λα Ροσέλ, σε μία οικογένεια οινοποιών, ο Βαϊογιέ είδε γρήγορα την καριέρα του κάθε χρόνο να εκτοξεύεται.

Το επιστέγασμα ήρθε το 2013 όταν και τιμήθηκε ως ο «Σεφ της Χρονιάς» από τον υπ’ αριθμόν 1 οδηγό γαστρονομικής “Gault & Millau”, ενώ το 2014 απέκτησε την ελβετική υπηκοότητα.

Το πολυβραβευμένο “Restaurant de l’ Hotel de Ville” του Βαϊογιέ στη Λοζάνη, μπορεί να υπερηφανεύεται για τα τρία αστέρια «Μισλέν», και ότι ονομάσθηκε ως το «καλύτερο εστιατόριο στα 1.000 κορυφαία του κόσμου».

Γιορτάζοντας την ανώτατη γαστρονομική διάκριση ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου, είχε πει τότε:

«Είναι θαυμάσιο, εξαιρετικό για όλους εμάς. Αυτή η διάκριση θα δώσει μεγαλύτερο κίνητρο στην ομάδα μας να προσπαθήσει περισσότερο».

Ο Μπενουά Βαϊογιέ ανέλαβε τα ηνία του “Restaurant de l’ Hotel de Ville” μαζί με τη σύζυγό του Μπριζίτ το 2012, μετά τη συνταξιοδότηση του μέντορά του Φιλίπ Ροσό, κορυφαίου γάλλου σεφ.

Ο Ροσό πέθανε έπειτα από πτώση ενώ έκανε ποδήλατο, το 2015.

Το εστιατόριο “de l’ Hotel de Ville”, που συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια, προσφέρει μενού για «χοντρά» πορτοφόλια.

Οι τιμές κυμαίνονται από 170 ευρώ έως και 300 ευρώ, κατ’ άτομο!

Ανδρέας Μορφόπουλος


Keywords
Τυχαία Θέματα